HTML

'THAT GOVERNMENT IS BEST WHICH GOVERNS LEAST.'

legutóbbi hozzászólások

  • bandiras2: Most látom csak a dátumot. Kissé le vagyok maradva... (2021.02.15. 20:30) Ayn Rand: Fogoly lelkek. Mikor lesz újrakiadás?
  • 957: Helló szerintem is faszság az alanyi jogú állami juttatás, (alaból) de a csirkefejért sorba álló ... (2010.01.01. 18:52) Tessék választani!
  • luckyfighter: már bizonyos hogy a leköszönő bajnai kormány is hasznosítja az észt szagügyi minisztérium tárcaköz... (2009.12.30. 22:57) Fingadó
  • Aptyuka2: Én is nagyon sajnálom. Sok sikert kívánok! (2009.01.13. 14:22) Függöny
  • Toxicus: @Friend of Liberty: Ilyen hozzászólás után kritizálod valaki stílusát? Az olcsó ironizálásod is cs... (2009.01.08. 18:28) Nő a tét

Besúgósdi

2008.10.08. 19:51 :: Friend of Liberty

Már megint kihullott egy csontváz a szekrényből. Most éppen Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóról derült ki, hogy huszonöt (!) éven keresztül (khm) közeli kapcsolatban állt, ráadásul III/III-masként, a komenista titkosszolgálattal. Nem ő az első lelepleződött besúgó, és remélhetőleg nem is az utolsó. Ki tudja, ki lesz a következő? Akiknek egyelőre sikerült megőrizniük titkukat, be lehetnek szarva rendesen. Nem lennék a helyükben. Ugyanakkor meglehetősen szánalmas, hogy bizonyos értelemben továbbra is sötétben tapogatózunk. A szarral színültig teli vödröt ugyanis a rendszerváltást követően azonnal ki kellett volna önteni. De nekünk ezt is sikerült elbasznunk. Azon paráztunk inkább, hogy ki(k)re fröccsen a vödör tartalma. Vállalni kellett volna a kockázatot. A szánk széléig elmerülni a szarban persze egyáltalán nem lehet kellemes, de saját múltunk felületes ismerésénél talán még az is jobb. Nincs mentségünk. Szánalmasak vagyunk. Menthetetlenül. És a szépítésre egyre kevesebb az esély.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://friendofliberty.blog.hu/api/trackback/id/tr15703915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drc 2008.10.08. 22:03:28

a besúgó nem kulcsfigura ebben a játékban. sokszor még csak nem is tetű alak, csak sima, egyszerű áldozat, akit valamikor megzsaroltak valamivel.

én el tudok képzelni olyan szitut, amikor azért nem lép a nyilvánosság elé a valamikori besúgó, mert attól fél, hogy azok, akik annak idején zsarolták előhúzhatják azokat a kellemetlen infókat, ami akár még ma is tönkreteheti. a konkrét ügyről nem tudok semmit, de a nyakig (vagy szájig?) szaros posztodból nem is tudtam meg sokat. (bocs a sértőre sikerült élért.)

egyébként meg: a Stazi anno bizonyíthatóan használt régi Gestapo-s tiszteket, és szerintem a mai német titkosszolgálatoknál is bőven vannak, akik a Stazinál kezdték a szolgálatot. (és persze ugyanígy Magyarországon is...)
ez egy szakma, aminek a politika szokott megrendelője lenni.
tehát akkor tulajdonképpen kiket is kellene akkor seggberúgni? és főleg miért?
merthogy abban, hogy a besúgó az a kicsinél is kisebb pont nyilván egyetértünk...

Aptyuka 2008.10.09. 16:26:54

Elkeserítő. Nem az, hogy voltak ilyen görények – hiszen ezt már megéltük, túléltük – hanem az kétségbeejtő, hogy Ők az igazi túlélők, fölényesen kioktatók, sértett aljasságok. Gondolok itt például ennek a tribündíszletnek az eddigi nyilatkozataira, vagy büszkén előadott diplomaszerzésére… Igen itt voltak közöttünk a három elemis (esetleg technikus) főmérnökök, igazgatók, vezérigazgatók, analfabéta személyzeti atyaúristenek (nem vicc! Egyet közülük személyesen is ismerek, él a görény…) – és önérzetesen viselték hivatalukat, még csak tagjai sem voltak a pártnak. Kedves drc! Teljes mértékben csatlakozom, ellenben ez nem szakma volt! A becstelenség az gyalázat. Az áldozatok zöme már megpihent, korosztályom is közel van már hozzá. Csak elmúlásunkkal tisztulhat ez a helyzet, ha nem lesz utánpótlás…

Friend of Liberty · http://friendofliberty.blog.hu 2008.10.09. 21:12:51

drc: Azt hiszem, sikerült félreértened. Én nem azt hiányolom, hogy a rendszerváltást követően az egykori besúgók nem álltak a nyilvánosság elé, hogy közöljék, igen, besúgtam. A Demszky-Hack-féle törvényjavaslat elfogadása azonban kiboríthatta volna azt a bizonyos szarral teli vödröt. Besúgóstul, tartótisztesül egyaránt.
süti beállítások módosítása