HTML

'THAT GOVERNMENT IS BEST WHICH GOVERNS LEAST.'

legutóbbi hozzászólások

  • bandiras2: Most látom csak a dátumot. Kissé le vagyok maradva... (2021.02.15. 20:30) Ayn Rand: Fogoly lelkek. Mikor lesz újrakiadás?
  • 957: Helló szerintem is faszság az alanyi jogú állami juttatás, (alaból) de a csirkefejért sorba álló ... (2010.01.01. 18:52) Tessék választani!
  • luckyfighter: már bizonyos hogy a leköszönő bajnai kormány is hasznosítja az észt szagügyi minisztérium tárcaköz... (2009.12.30. 22:57) Fingadó
  • Aptyuka2: Én is nagyon sajnálom. Sok sikert kívánok! (2009.01.13. 14:22) Függöny
  • Toxicus: @Friend of Liberty: Ilyen hozzászólás után kritizálod valaki stílusát? Az olcsó ironizálásod is cs... (2009.01.08. 18:28) Nő a tét

Hitlerjugend 2.0?

2008.10.26. 14:58 :: Friend of Liberty

Már megint elmaradt a forradalom. Ráadásul a gyújtóbombák sem robbantak be 23-án (Nekünk Baszkföld kell? Dehogy kell, rohadjatok meg!), de legalább ismét avatott a gárda. Ezúttal már gyerekeket is. Hogy ez a Hitlerjugend 2.0 megalapozását jelenti-e, nem tudom, de azért szívesen elbeszélgetnék azokkal az idiótákkal, akik a gárdába küldik (vagy bármiféle (!) politikai rendezvényre viszik) a gyerekeiket. Normálisak ezek? Ha apukának buzikra támad kedve vadászni (történt már ilyen), legalább hagyja otthon a gyereket. Így is elég csapás lehet a szerencsétlennek, hogy egy seggfej neveli. Fölösleges tehát kitenni őket még apuka önmagából való kivetkőzésének is. Bár el tudom képzelni, hogyan viselkedhet otthon egy olyan szülő, aki magával viszi a gyerekét buzikat verni. Vagy a gárdába. Küldje inkább a játszótérre, bassza meg!

431 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://friendofliberty.blog.hu/api/trackback/id/tr87732665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scrabantia 2008.10.26. 18:39:50

Teljesen egyetértek azokkal akik viszik buzikat verni a gyereket...
Tán vinné inkább heterokat verni?

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2008.10.26. 18:42:06

úgy tűnik az index blog-box szerkesztője tud honnan válogatni gárda-gyerek postokból...

Nagyrészt azért lehet ez, mert elnézzük huszonéveseknek, hogy kitombolják magukat akár gárdistának öltözve, akár nem, mert hát jól van, hülyegyerek, neki is kell közösségélmény meg sikerélmény, ha csak ez sikerül, hát csak ez sikerül.

Sőt, a hülyeség gyerekbe oltása is napi gyakorlat. Ami itt érdekes, az a hivatalos szintre emelés, hogy most dícséret váratik a gyerekhülyítésért.

Hát én gratulálok.

nem szar zsidó 2008.10.26. 18:42:27

"de azért szívesen elbeszélgetnék azokkal az idiótákkal"

Szerintem azok az "idióták" is elbeszélgetnének veled, szerintem próbáld ki.

Rambo 2008.10.26. 18:42:44

Szia!

Nem lehetne automatikusan nagyobb betűméretet választani?

Vérnűsző Barom 2008.10.26. 18:43:27

Kicsit le vagyok maradva a friss hírekről. Volt valami vidám, népies körítéssel rendezett buziverés, kifejezetten gyerekek számára, és pont ezt a műsort hagytam ki valahogy?
Meg is nézem az Indexszen, hátha van róla pár kép, vagy valami...

kzol 2008.10.26. 18:45:31

Ez már a harmadik ilyen blog. Nem unjátok még büdös ...-ok (gyk. ide tessék beilleszteni az általam leginkább gyűlölt 4 csoportot, az első zs-vel kezdődik, idóval végződik, a második k-val kezdődik, omcsival végződik, a harmadik b-vel kezdődik, uzikkal végződik, a negyedik c-vel kezdődik, igányokkal végződik)?

Tomivagyok · http://www.baren.hu 2008.10.26. 18:45:40

Velük beszélgetni? :)

Friend 2008.10.26. 18:45:48

Egyetértek, minek tanuljon a gyerek egy kis toleranciát....?! Magyarország 2008.

Scrabantia 2008.10.26. 18:39:50
"Teljesen egyetértek azokkal akik viszik buzikat verni a gyereket...
Tán vinné inkább heterokat verni? "

Egyáltalán minek kell verni valakit????????

sabesz emil 2008.10.26. 18:47:51

Én még nem láttam szdsz-es rendezvényt gyerekek nélkül. Kovács Pistikéről nem is beszélve. Továbbá jelzem, hogy 7 évesen kisdobos lettem, 11 évesen meg úttörő, volt avatás, és meneteltünk is meg, gyűléseztünk meg táboroztunk (Zánka, tat, Csillebérc). Magyar Gárda tagról még az ATV vagy a Népszava sem tudott dobálós, buzizós felvételt közre adni. Szóval, vegyünk egy mély levegőt: ahogy az szdsz sem "melegíti" a kis kölyöket a bulijain, úgy a gárdisták sem harapni tanítják a kölyköket az avatáson. Hogy ki mire neveli otthon a gyereket, az meg ugye, jogállamban, titok.

b-max 2008.10.26. 18:51:02

Szerinted az helyesebb mikor betörni viszi a gyereket az apja ? Vagy magyart verni ?

Egyébként voltál már gárdás összejövetelen?
Lehet hogy nem is olyan rossz közösségi élmény egy gyerek számára, mindesetre biztos jobb mint ha a tévét bámulná, amit ott lát az lényegesbben nagyobb és károsabb agymosás.

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 18:54:01

á, inkább nem írok ide semmit, megvárom a negyedik blogot ma, aki ugyanezt leírja - van még hely neki a zindex főoldalon :P

xyz 2008.10.26. 18:56:07

Már megint nyomulnak a balliberális tetvek.

Vérnűsző Barom 2008.10.26. 18:57:31

Megnéztem, nem ír róla. Most akkor volt, vagy nem volt buziveréses matiné kisdedeknek? Vagy lesz mostanában, vagy csak értetlen vagyok?
Gárdailag meg csak van valami pár pont, leírás, szabályrendszer, olyasmi, mint a cserkészeké, úttörőké, oszt abban csak benne lehet a matiné ideje, helye.
Most vettem új kamerát, nagyon szeretném kipróbálni.

Kenedy01 · http://dpv37d 2008.10.26. 18:58:44

Ilyen aktívak ma a vérkomcsik?

vén kujon 2008.10.26. 18:58:50

kzol...egyszerű vagy, mint egy raklap.:))

cseszneki1 2008.10.26. 18:59:37

Nem unjátok még a nácizást? Más probléma ugye nincs ebben az elkúet országban vazze? Mert nekem már a tököm tele van az állandó náczizásból. Igaz, a buzikból is, de azokkal tele van a Parlament.

kkk 2008.10.26. 19:00:24

Ekkora szar fröcsögős postot ritkán lehet olvasni.

Az indexnek már semmilyen önkontrollja nincs, hogy az ilyen szemetet kivesse magából?

"friend of liberty", te egy üdözési mániás faszfej vagy. Direkt a provokáció a célod? Vigyázz, mert jönnek a nácik és megvernek. Húúú :)

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2008.10.26. 19:01:48

A szabadság barátját miért zavarja, hogy más hogyan neveli a gyerekét?

xyz 2008.10.26. 19:03:51

A homoszexualitás a bölcseleti erkölcs mérlegén

Napjainkban a média a homoszexualitást elsősorban politikai kérdésként kezeli: a homoszexualitás megítélése szerint szokták jobboldalinak, vagy baloldalinak minősíteni azt, aki belenyúl a darázsfészekbe. Van, aki e kérdésben csupán jogi problémát lát, és mindent elkövet azért, hogy a homoszexuális személyeket, illetve párokat ugyanazon jogok illessék meg, mint a heteroszexuálisokat. Mások pedig orvosi esetként kezelik ugyanezeket, és azon vitatkoznak, hogy örökölt, vagy szerzett biológiai anomáliáról van-e szó velük kapcsolatban.

Elöljáróban le kell szögeznünk, hogy a jelen cikk sem jogi, sem politikai, sem orvosi szempontból nem kíván foglalkozni a homoszexualitással, hanem kizárólag erkölcsi szempontból. Rögtön meg kell jegyeznünk, hogy az ’erkölcs’ szó latin megfelelőjének a ’mos’ szónak (amiből a ’moralitas’ szó származik) kettős jelentése van: egyrészt szokást, másrészt mércét jelent, amelynek alapján eldönthető, hogy egy konkrét emberi cselekedet megfelel-e természetadta céljának, vagyis, hogy jó-e. Mi az ’erkölcs’ szót az utóbbi értelemben használjuk, ugyanis annak ellenére, hogy az emberi szokások koronként változnak, az emberi természet és az emberi cselekedetek természet adta céljai minden időkben és mindenütt ugyanazok. Ezért van objektív mérce, amelynek alapján minden korban eldönthető, hogy egy bizonyos cselekvésforma, amelyet egy adott korban az emberek szokások alapján elfogadnak, erkölcsileg rossznak minősül, és fordítva: megeshet, hogy egy cselekvésforma erkölcsi szempontból jónak mondható, jóllehet ellenkezik az emberi szokásokkal.

Még egy fontos megkülönböztetést kell tennünk. Objektíve akkor jó erkölcsileg egy emberi cselekedet, ha megfelel a természet adta céljának. Szubjektíve pedig az a tett mondható erkölcsileg jónak, amelyet a cselekvő – lelkiismerete szerint – erkölcsileg jónak vél. Mi kizárólag objektív szempontból foglalkozunk a homoszexualitás erkölcsi megítélésével, és nem foglalkozunk azzal a kérdéssel, hogy szubjektív lelkiismeretük szerint bűnösök-e, vagy sem az egyes homoszexuális személyek.

A vizsgált kérdésre csak annak megfontolásával adhatunk helyes választ, hogy mi az emberi szexualitás természet adta célja. Egy cselekedet természet adta céljának azt nevezzük, amire az illető cselekedet elsődlegesen irányul, és amin keresztül éri el minden másodlagos célját. Nyilvánvaló, hogy minden cselekedetnek csakis egy természet adta (elsődleges) célja lehet, hiszen a természet adta (elsődleges) tárgy, ami egyben cél, adja meg a cselekvés mivoltát (nem = genus), ámde minden cselekedetnek csak egy mivolta lehet. – Ebből következik, hogy a nemi cselekedetnek (szexuális aktus), illetve a szeretkezésnek is kizárólag egy elsődleges (természet adta) célja van.

Egyesek azt állítják, hogy a szexualitás célja a fajfenntartás, illetve a gyermeknemzés. Ezt azonban képtelenségnek kell tartanunk az emberi szexualitással kapcsolatban. Az ember szexuális ösztöne ugyanis akkor is működik, amikor az adott konkrét körülmények szerint lehetetlen a gyermeknemzés (például a nőnek terméketlen időszaka van, a nő már korai áldott állapotban van, menopauzán túl van a nő, a férfi magtalan, a nő meddő, vagy sterilizált). Az ösztön viszont az ember lényegéből folyó sajátosság. Lehetetlen tehát, hogy egy ösztönös cselekvésnek az legyen az elsődleges tárgya s így egyben jellegadója, aminek az elérése bizonyos esetekben a dolgok természetéből következően lehetetlen.

Mindebből az következik, hogy a szexuális aktus, illetve a szeretkezés elsődleges tárgya és egyben természetadta célja – az ember biológiai felépítettségét és a testtől különböző, szellemi lelkét is figyelembe véve – egy férfi és egy nő lehető legtökéletesebb testi-lelki önátadása. Ez testi vonatkozásban a férfi és női nemi szervek anatómiai egymásra rendeltségéből következik, lelki vonatkozásban pedig a férfi és női psziché egymásra vonatkozó jellegéből.

A mondottak erkölcsi következménye, hogy akkor és csak akkor jó erkölcsileg a szeretkezés, ha az elsődleges célja, természet adta rendeltetése nincs meghiúsítva, vagyis az egymásnak való lehető legtökéletesebb testi-lelki önátadás nem lehetetlen. Az olyan esetekben pedig, amikor ez a cél szükségképpen meghiúsul, a szeretkezés erkölcsileg rossz.

Világos, hogy ez a természetadta cél homoszexuális aktussal semmiképpen sem érhető el. Ebből következik, hogy a homoszexualitás természeténél fogva erkölcsileg rossz. Testi oldalról ez azonnal belátható: két férfinak, illetve két nőnek nincsenek kölcsönösen egymáshoz rendelt, egymásnak megfelelő nemi szerveik, éppen ezért kell mesterséges módozatokat alkalmazniuk a homoszexuális partnereknek. De ugyanez lelki síkon is belátható: két férfi, ill. két nő – lényeges, strukturális pszichikai sajátságaikat tekintve – párhuzamos, és nem egymásra vonatkozó sajátosságokat mutatnak. Lelki egymásra vonatkozásuk pszichikai hiánya megmutatkozik a homoszexuális kapcsolatok általánosan instabil jellegében, aminek az a következménye, hogy egy homoszexuális személynek egymás után igen sok homoszexuális partnere van. (Ez az instabilitás heteroszexuális kapcsolatok esetében is előfordul, de ez nem a heteroszexualitás természetéből, tehát nem szükségszerűen következik be, nem minden esetet jellemez. A homoszexualitás említett hiányossága viszont a dolgok természetéből következő, vagyis szükségszerű okozat.)

Mindez nem jelent természetesen ítéletet az egyes konkrét homoszexuális személyek szubjektív erkölcsösségéről. Ennek megítélése egyedül Isten számára lehetséges. Ám az objektív erkölcsi tisztánlátás érdekében feltétlenül szükséges az erkölcsi relativizmus elkerülése, ezért le kell szögeznünk, hogy a homoszexualitás erkölcsi megítélése nem lehet bizonyos korok szokásainak, vagy esztétikai értékítéletének függvénye, hanem erre is érvényes, ami általában az erkölcsre: az erkölcsnek nincs múltja, jelene és jövője, mert az nem időleges, hanem örökérvényű létviszonyok (relationes essendi) velejárója!

Mindezzel kapcsolatban még néhány közkeletű tévedésre rá kell mutatnunk. A homoszexualitás nem gyakorlati okok miatt rossz: nem azért rossz, mert nem járhat együtt gyermeknemzéssel; nem is a jelenleg fennálló AIDS-veszély teszi erkölcsileg rosszá magát a homoszexuális aktust (az AIDS-fertőzöttséget eltitkoló homoszexuális személy felelőtlensége ettől független, különálló bűn). Az is téves felfogás, hogy „csak a fiatalkorúak homoszexuális megrontása homoszexuális bűntett, a felnőttek saját lakásukban azt csinálnak, amit akarnak”. Kétségtelen, hogy a fiatalkorú megrontása súlyosbítja a homoszexualitás erkölcsi rosszaságát, de elfogadhatatlan, hogy általában az erkölcs, és ezen belül a homoszexualitás magánügy lenne. Egy társadalom nem szűnhet meg mindent elkövetni, hogy elősegítse oktatással, példamutatással, propagandával minél több ember tisztánlátását!

Szándékosan nem térünk ki a homoszexualitás valláserkölcsi megítélésére, mert az a célunk, hogy kimutassuk: az ember képes a természetes ész fényénél, a filozófiai etika határán belül, a keresztény hit felhasználása nélkül is – oly sok más erkölcsi következtetés mellett – arra, hogy objektív ítéletet mondjon a homoszexualitás erkölcsi vonatkozásairól.

Nem mond ellent ezen megállapításunknak az, hogy nagynevű görög bölcselők is akadtak, akik a homoszexualitást magasabb rendűnek tekintették a heteroszexualitásnál. Annak megállapításánál, hogy mi igaz, és mi nem, nem az számít ki képvisel egy tételt, és ki hangoztatja az ellentételt, hanem az a döntő, hogy milyen érvvel támasztja alá, amit mond. A bölcseletben, és azon belül a filozófiai etikában nem személyi tekintélyekre, hanem tárgyi érvekre alapozódik a bizonyítás!

Azzal áltathatja magát a homoszexuális ember, hogy ő „a szexualitásnak ebben a formájában találja meg a boldogságát”. Ám a boldogság – ahogy Boëthius mondja – „olyan állapot, amelyben minden jó együtt van”. A „minden jóban” pedig stabil lelki harmónia és általában a lelki stabilitás is benne foglaltatik. A test és a lélek harmóniáját nem adhatják meg a természetellenes cselekedetek, és az ember véget nem érő boldogsága, végső célja csakis olyan cselekedetekkel érhető el, amelyek arra irányulnak, amire természetüknél fogva irányulniuk kell. Az erkölcs követése sohasem fosztja meg az embert az igazi, természet adta boldogságtól és élvezetektől, hanem az igazi boldogság biztosítója!

ikri 2008.10.26. 19:03:51

Ja ja. akármennyire is fáj, a MG-ra még semmi olyat nem lehet rábizonyítani, ami miatt jogilag feloszlatni lehetne, az ügyészség is ezzel szopatja magát idestova másfél éve NBH-stul mindenestül, közpénzen...
S miért nem sikerült még nekik? Na? Einstein, kitalálod hogy miért nem? Azért mert nem is követtek el még semmit, szal a buzidobálótévéostromlókat ne közöttük keresd.

kzol 2008.10.26. 19:03:54

"vén kujon 2008.10.26. 18:58:50
kzol...egyszerű vagy, mint egy raklap.:))"

Paraszt vagyok és még büszke is vagyok rá. És akkor mi van? Ez itt Magyarország. Benne van a nevében, hogy M-A-G-Y-A-R, ezért nem szeretem, hogy pont ők vannak háttérbe szorítva. Állítólag a zsidó nem nép, hanem vallás, mégis kicsikartak maguknak egy saját országot, meg van nekik egy nagy államuk is, ők mehetnek oda. A komcsik mehetnek a Dunába, a cigányok vissza Indiába, a buzik meg úszhatnak a komcsikkal együtt. Csak végre Magyarországot hagyják meg a magyaroknak.

hehehehe 2008.10.26. 19:03:54

mikor vert a gárda buzikat te büdös pofátlan zsidóállat???

sokkal gusztustalanabb, amikor a 13 éves kiszsidaj már pajeszban meg kaftánban rohangál, és fejből tudja az összes zsidónáci ideológiát...

cionjugend!

xyz 2008.10.26. 19:04:59

A homoszexualitás a bölcseleti erkölcs mérlegén

Napjainkban a média a homoszexualitást elsősorban politikai kérdésként kezeli: a homoszexualitás megítélése szerint szokták jobboldalinak, vagy baloldalinak minősíteni azt, aki belenyúl a darázsfészekbe. Van, aki e kérdésben csupán jogi problémát lát, és mindent elkövet azért, hogy a homoszexuális személyeket, illetve párokat ugyanazon jogok illessék meg, mint a heteroszexuálisokat. Mások pedig orvosi esetként kezelik ugyanezeket, és azon vitatkoznak, hogy örökölt, vagy szerzett biológiai anomáliáról van-e szó velük kapcsolatban.

Elöljáróban le kell szögeznünk, hogy a jelen cikk sem jogi, sem politikai, sem orvosi szempontból nem kíván foglalkozni a homoszexualitással, hanem kizárólag erkölcsi szempontból. Rögtön meg kell jegyeznünk, hogy az ’erkölcs’ szó latin megfelelőjének a ’mos’ szónak (amiből a ’moralitas’ szó származik) kettős jelentése van: egyrészt szokást, másrészt mércét jelent, amelynek alapján eldönthető, hogy egy konkrét emberi cselekedet megfelel-e természetadta céljának, vagyis, hogy jó-e. Mi az ’erkölcs’ szót az utóbbi értelemben használjuk, ugyanis annak ellenére, hogy az emberi szokások koronként változnak, az emberi természet és az emberi cselekedetek természet adta céljai minden időkben és mindenütt ugyanazok. Ezért van objektív mérce, amelynek alapján minden korban eldönthető, hogy egy bizonyos cselekvésforma, amelyet egy adott korban az emberek szokások alapján elfogadnak, erkölcsileg rossznak minősül, és fordítva: megeshet, hogy egy cselekvésforma erkölcsi szempontból jónak mondható, jóllehet ellenkezik az emberi szokásokkal.

Még egy fontos megkülönböztetést kell tennünk. Objektíve akkor jó erkölcsileg egy emberi cselekedet, ha megfelel a természet adta céljának. Szubjektíve pedig az a tett mondható erkölcsileg jónak, amelyet a cselekvő – lelkiismerete szerint – erkölcsileg jónak vél. Mi kizárólag objektív szempontból foglalkozunk a homoszexualitás erkölcsi megítélésével, és nem foglalkozunk azzal a kérdéssel, hogy szubjektív lelkiismeretük szerint bűnösök-e, vagy sem az egyes homoszexuális személyek.

A vizsgált kérdésre csak annak megfontolásával adhatunk helyes választ, hogy mi az emberi szexualitás természet adta célja. Egy cselekedet természet adta céljának azt nevezzük, amire az illető cselekedet elsődlegesen irányul, és amin keresztül éri el minden másodlagos célját. Nyilvánvaló, hogy minden cselekedetnek csakis egy természet adta (elsődleges) célja lehet, hiszen a természet adta (elsődleges) tárgy, ami egyben cél, adja meg a cselekvés mivoltát (nem = genus), ámde minden cselekedetnek csak egy mivolta lehet. – Ebből következik, hogy a nemi cselekedetnek (szexuális aktus), illetve a szeretkezésnek is kizárólag egy elsődleges (természet adta) célja van.

Egyesek azt állítják, hogy a szexualitás célja a fajfenntartás, illetve a gyermeknemzés. Ezt azonban képtelenségnek kell tartanunk az emberi szexualitással kapcsolatban. Az ember szexuális ösztöne ugyanis akkor is működik, amikor az adott konkrét körülmények szerint lehetetlen a gyermeknemzés (például a nőnek terméketlen időszaka van, a nő már korai áldott állapotban van, menopauzán túl van a nő, a férfi magtalan, a nő meddő, vagy sterilizált). Az ösztön viszont az ember lényegéből folyó sajátosság. Lehetetlen tehát, hogy egy ösztönös cselekvésnek az legyen az elsődleges tárgya s így egyben jellegadója, aminek az elérése bizonyos esetekben a dolgok természetéből következően lehetetlen.

Mindebből az következik, hogy a szexuális aktus, illetve a szeretkezés elsődleges tárgya és egyben természetadta célja – az ember biológiai felépítettségét és a testtől különböző, szellemi lelkét is figyelembe véve – egy férfi és egy nő lehető legtökéletesebb testi-lelki önátadása. Ez testi vonatkozásban a férfi és női nemi szervek anatómiai egymásra rendeltségéből következik, lelki vonatkozásban pedig a férfi és női psziché egymásra vonatkozó jellegéből.

A mondottak erkölcsi következménye, hogy akkor és csak akkor jó erkölcsileg a szeretkezés, ha az elsődleges célja, természet adta rendeltetése nincs meghiúsítva, vagyis az egymásnak való lehető legtökéletesebb testi-lelki önátadás nem lehetetlen. Az olyan esetekben pedig, amikor ez a cél szükségképpen meghiúsul, a szeretkezés erkölcsileg rossz.

Világos, hogy ez a természetadta cél homoszexuális aktussal semmiképpen sem érhető el. Ebből következik, hogy a homoszexualitás természeténél fogva erkölcsileg rossz. Testi oldalról ez azonnal belátható: két férfinak, illetve két nőnek nincsenek kölcsönösen egymáshoz rendelt, egymásnak megfelelő nemi szerveik, éppen ezért kell mesterséges módozatokat alkalmazniuk a homoszexuális partnereknek. De ugyanez lelki síkon is belátható: két férfi, ill. két nő – lényeges, strukturális pszichikai sajátságaikat tekintve – párhuzamos, és nem egymásra vonatkozó sajátosságokat mutatnak. Lelki egymásra vonatkozásuk pszichikai hiánya megmutatkozik a homoszexuális kapcsolatok általánosan instabil jellegében, aminek az a következménye, hogy egy homoszexuális személynek egymás után igen sok homoszexuális partnere van. (Ez az instabilitás heteroszexuális kapcsolatok esetében is előfordul, de ez nem a heteroszexualitás természetéből, tehát nem szükségszerűen következik be, nem minden esetet jellemez. A homoszexualitás említett hiányossága viszont a dolgok természetéből következő, vagyis szükségszerű okozat.)

Mindez nem jelent természetesen ítéletet az egyes konkrét homoszexuális személyek szubjektív erkölcsösségéről. Ennek megítélése egyedül Isten számára lehetséges. Ám az objektív erkölcsi tisztánlátás érdekében feltétlenül szükséges az erkölcsi relativizmus elkerülése, ezért le kell szögeznünk, hogy a homoszexualitás erkölcsi megítélése nem lehet bizonyos korok szokásainak, vagy esztétikai értékítéletének függvénye, hanem erre is érvényes, ami általában az erkölcsre: az erkölcsnek nincs múltja, jelene és jövője, mert az nem időleges, hanem örökérvényű létviszonyok (relationes essendi) velejárója!

Mindezzel kapcsolatban még néhány közkeletű tévedésre rá kell mutatnunk. A homoszexualitás nem gyakorlati okok miatt rossz: nem azért rossz, mert nem járhat együtt gyermeknemzéssel; nem is a jelenleg fennálló AIDS-veszély teszi erkölcsileg rosszá magát a homoszexuális aktust (az AIDS-fertőzöttséget eltitkoló homoszexuális személy felelőtlensége ettől független, különálló bűn). Az is téves felfogás, hogy „csak a fiatalkorúak homoszexuális megrontása homoszexuális bűntett, a felnőttek saját lakásukban azt csinálnak, amit akarnak”. Kétségtelen, hogy a fiatalkorú megrontása súlyosbítja a homoszexualitás erkölcsi rosszaságát, de elfogadhatatlan, hogy általában az erkölcs, és ezen belül a homoszexualitás magánügy lenne. Egy társadalom nem szűnhet meg mindent elkövetni, hogy elősegítse oktatással, példamutatással, propagandával minél több ember tisztánlátását!

Szándékosan nem térünk ki a homoszexualitás valláserkölcsi megítélésére, mert az a célunk, hogy kimutassuk: az ember képes a természetes ész fényénél, a filozófiai etika határán belül, a keresztény hit felhasználása nélkül is – oly sok más erkölcsi következtetés mellett – arra, hogy objektív ítéletet mondjon a homoszexualitás erkölcsi vonatkozásairól.

Nem mond ellent ezen megállapításunknak az, hogy nagynevű görög bölcselők is akadtak, akik a homoszexualitást magasabb rendűnek tekintették a heteroszexualitásnál. Annak megállapításánál, hogy mi igaz, és mi nem, nem az számít ki képvisel egy tételt, és ki hangoztatja az ellentételt, hanem az a döntő, hogy milyen érvvel támasztja alá, amit mond. A bölcseletben, és azon belül a filozófiai etikában nem személyi tekintélyekre, hanem tárgyi érvekre alapozódik a bizonyítás!

Azzal áltathatja magát a homoszexuális ember, hogy ő „a szexualitásnak ebben a formájában találja meg a boldogságát”. Ám a boldogság – ahogy Boëthius mondja – „olyan állapot, amelyben minden jó együtt van”. A „minden jóban” pedig stabil lelki harmónia és általában a lelki stabilitás is benne foglaltatik. A test és a lélek harmóniáját nem adhatják meg a természetellenes cselekedetek, és az ember véget nem érő boldogsága, végső célja csakis olyan cselekedetekkel érhető el, amelyek arra irányulnak, amire természetüknél fogva irányulniuk kell. Az erkölcs követése sohasem fosztja meg az embert az igazi, természet adta boldogságtól és élvezetektől, hanem az igazi boldogság biztosítója!

vén kujon 2008.10.26. 19:09:14

De kzol... oké értem...de nem ilyen egyszerű a világ.
Mind1, hagyjuk.

Beszóltam 2008.10.26. 19:10:24

A blog címéhez, méghogy a szabadságot képviseli. Frászkarikát! A szabadosságot.

"Őszentsége
XIII. LEÓ PÁPA
„LIBERTAS PRÆSTANTISSIMUM”
kezdetű enciklikája
az emberi szabadságról

1888. június 20.


Tisztelendő testvéreinknek, a katolikus világ összes pátriárkáinak, prímásainak, érsekeinek és püs-pökeinek, akik az Apostoli Széknek kegyelmében és vele közösségben élnek.

Tisztelendő Testvérek! Üdvöt és apostoli áldást!

A szabadság a természet legkiválóbb java, amely az értelemmel vagy ésszel bíró lények ki-zárólagos tulajdonsága, az embernek azon méltóságot adja, hogy önmagának és cselekedeteinek ura legyen. De igen sok függ attól, hogy az ember mi módon él ezen méltóságával, mert ahogy a leg-főbb javak, úgy a legnagyobb bajok is a szabadság használatából erednek. Igaz ugyan, hogy az em-ber követheti az ész sugallatát, gyakorolhatja az erkölcsi jót és egyenesen törekedhetik végső célja felé. De más irányt is követhet, a javak csalékony képei után indulva a szükséges rendet megbont-hatja és önszántából saját vesztére törhet.
Az emberi nem megszabadítója, Jézus Krisztus, visszaállítván, sőt növelvén az ember erede-ti méltóságát, az ember akaratán is szerfölött segített és ezt egyrészt kegyelmének oltalmával, más-részt az égi örökkévaló boldogság hirdetésével a jóra irányította. Hasonló módon az Egyház is szer-zett és mindig is fog szerezni érdemeket a természet ezen kitűnő ajándéka körül, amennyiben fel-adatát, a Jézus Krisztus által számunkra szerzett javakat minden századon át megőrzi, teljesíti. – És mégis sokan vannak, akik azt vélik, hogy az Egyház az emberi szabadságnak ártalmára van. Ennek oka a szabadság ferde és elhamarkodott felfogásában rejlik, amennyiben vagy meghamisítják az alapfogalmát vagy mód nélkül kiterjesztik úgy, hogy olyanokra is vonatkoztatják, amelyekben az ember a dolgok helyes megítélése szerint szabad nem lehet.
Mi már más alkalommal, nevezetesen az Immortale Dei című körlevélben szóltunk az úgy-nevezett modern szabadságjogokról, azt, ami ezekben helyes, megkülönböztetve annak ellenkezőjé¬től, egyszersmind bebizonyítottuk, hogy ami jó azon szabadságjogokban foglaltatik, az oly régi, mint az igazság, és hogy az Egyház azt mindig szíves örömest szokta helyeselni és gyakorlatban elfogadni. Ami új jött hozzá, az csak szennyes részt képez, amelyet a zavaros idők és a túlságos újításvágy hoztak létre. De mivel sokan vannak, akik azon szabadságjogokat, még a bennük foglalt hibákat is beleértve, korunk legfőbb díszének és az állami szervezetek szükséges alapföltételeinek tekintik, annyira, hogy azt állítják, hogy nélkülük az államok helyes kormányzása nem is képzelhető el, azért úgy véljük, hogy – tekintettel a közjóra – ezen tárgyról külön is kell szólanunk.
Az erkölcsi szabadságról fogunk értekezni, amint az akár az egyes személyekre, akár az ál-lamokra vonatkozik. De jónak látjuk kezdetben egyet-mást röviden elmondani a természeti szabad-ságról, mert ez, bár az erkölcsitől teljesen különbözik, mégis azon forrás és kiindulópont, amelyből a szabadság minden neme következik. Ezt mindenkinek ítélete és az általános tudat, amely a termé-szetnek legkétségtelenebb szava, csak azokban ismeri el, akik értelemmel vagy ésszel bírnak, és világos, hogy az ok, amelynél fogva az embert igazán tettei urának tekinthetjük, éppen a természeti szabadságban van. És helyesen, mert amíg a többi élőlény csak érzékei által van vezetve és csak természetének ösztöne folytán keresi azt, ami neki jó, és kerüli azt, ami ártalmas, az ember életének minden tettében eszét bírja vezérül. Az ész pedig a földön létező minden jóról azt mondja, hogy az létezhetik, meg nem is, amiért is egyet sem kell ezek közül szükségképpen választani, és így az aka-ratnak szabadságára hagyja, hogy azt válassza, ami neki tetszik. – De az említett javak úgynevezett esetlegességéről az ember csak azért alkothat magának ítéletet, mert természeténél fogva egyszerű, szellemi és gondolkozásra képes lelke van, amely éppen azért, mert ilyen, nem az anyagi dolgoktól veszi eredetét s önmaga fenntartásában nem is függ ezektől, hanem minden segédeszköz mellőzésé-vel Istentől van alkotva és a testek közönséges állapotát messze túlszárnyalva saját élet- és cselek-vés-föltételekkel bír; innét van, hogy ítéletével belátva az igaz és jónak változatlan és szükséges föltételeit, az egyes javakat nem tartja szükségeseknek. Midőn tehát azt állítjuk, hogy az emberek lelke távol áll minden halandó összetételtől és gondolkodási képességgel bír, egyszersmind a termé-szeti szabadságot is alapjában legbiztosabban megállapítjuk. Így tehát a minden halandó összetétel-től mentes és gondolkodó képességgel bíró emberi lélek szellemiségében rejlik a természeti szabad-ság legszilárdabb alapja.
Ahogy az emberi lélek egyszerűségét, szellemiségét és halhatatlanságát, úgy a szabadságot sem hirdeti senki hangosabban s nem védelmezi erélyesebben, mint a katolikus Egyház, amely mindkettőt mindig tanította és hitcikkelyként védelmezi. De nemcsak ezt tette, hanem az eretnek és új tanok hirdetőinek támadásaival szemben oltalmába is vette a szabadságot és így az embernek ezen nagy javát megmentette az enyészettől. Azt, hogy mily buzgalommal állott ellen e tekintetben a manicheusok és mások esztelen törekvéseinek, azt a történelem emlékei tanúsítják, és hogy mily elszánt törekvéssel és eréllyel küzdött – ahogy a Tridenti Szent Zsinaton, úgy később is Jansen kö-vetői ellen az ember szabad akarata mellett, és hogy nem engedte sehol és soha a fatalizmust lábra kapni –, azt nincs, aki nem tudná.
A szabadság tehát, amint kimutattuk, azoknak sajátossága, akik ésszel, vagyis értelemmel rendelkeznek, ha pedig annak lényegét tekintjük, akkor nem más, mint képesség azt választani, ami bizonyos célnak megfelel; akinek hatalmában van több dolog közül egyet választani, az cselekede-teinek ura. De mivel mindazt, ami valamely dolog elérésére szolgál, hasznos jónak nevezzük, a jó-nak pedig természetében van, hogy a törekvő képességet felkeltse, azért a szabadság az akarat tulaj-dona, sőt az akarat maga, amennyiben működésénél a választás szabadságával bír. De az akarat nem indul, hacsak az ismeret fáklyaként nem világítja meg útját, más szavakkal az akarat által megkívánt jó szükségképpen az ész által megismert jó is egyúttal. És ez annál is inkább áll, mivel az akarat tényeit mindig megelőzi az ítélet, vajon a javak valódiak-e, és melyik legyen előbbre való. De hogy az ítélet az ész dolga, nem pedig az akaraté, afölött senki sem kételkedik. Ha tehát a szabadság az akaratban van, ez pedig természeténél fogva az ész után indul, nagyon természetes, hogy a szabad-ságnak éppen úgy, mint az akaratnak magának, csakis az észnek megfelelő jóra kell hajolnia. Mind-azonáltal, mivel mindkét képesség tökéletlen, azért megtörténhetik és gyakran meg is történik, hogy az elme azt állítja az akarat elé, ami valósággal nem jó, hanem csak annak látszik, és hogy ilyenkor az akarat is e látszólagos jó után törekszik. És amint fogyatékosság tévedni és tévedhetni – ami kü-lönben elménk tökéletlenségének jele –, éppen úgy a látszólagos javakra való törekvés, ha jele is a szabadságnak (mint a betegség az életé), mégis egyúttal némileg annak hiányossága is. Éppen így fertőzi be az akarat a szabadságot és visszaél vele, amidőn valamire törekszik, ami az ésszel, amely-től függ, ellenkezik. Ezen oknál fogva a végtelenül tökéletes Isten, aki végtelenül értelmes és lénye-génél fogva maga a jóság, a legfőbb fokban szabad is és így semmiképpen sem akarhatja a rosszat, s nem akarhatják ezt az ég boldog lakói sem, mivel a legfőbb jót színről-színre szemlélik. Elmésen jegyezték meg tehát Szent Ágoston és mások a pelagiánusok ellen, hogy ha a természet és a szabad-ság tökéletessége a jótól való elpártolhatást követeli, akkor Isten, Jézus Krisztus, az angyalok, a mennyei boldogok, akik a jótól el nem tántorodhatnak vagy nem szabadok, vagy legalább kevésbé tökéletesek, mint a földön élő ember. Ezen tárgyról bőven értekezik az Angyali Doktor és kimutatja, hogy a vétkezhetés nem szabadság, hanem szolgaság. Mély értelemmel jegyzi meg Krisztus Urunk ezen szavaihoz: „aki bűnt cselekszik, szolgája a bűnnek” a következőket: „Minden teremtmény az, amivé saját természete teszi. Ha pedig valami külső ok indítja, nem saját természete szerint, hanem idegen befolyás alatt cselekszik, és ez szolgaság. Ámde az ember természeténél fogva értelmes lény, amidőn tehát esze indítja, saját természete szerint cselekszik, ami a szabadság jele, de amidőn vét-kezik, az ész ellen cselekszik, és így ekkor más valami indítja őt és tartja idegen korlátok között, amiért is: aki bűnt cselekszik, szolgája a bűnnek.” Ezt elég világosan átlátta már az ókoriak bölcse-lete, és különösen azok, akik azt állították, hogy senki sem szabad, csak a bölcs, bölcsnek pedig, mint ismeretes, azt tekintették, aki állhatatosan tudott a természet szerint, azaz erkölcsösen és eré-nyesen élni.
Így állván a dolog az emberi szabadsággal, ezt segítő és védőeszközökkel kellett az Alkotó-nak ellátnia, hogy ezek annak minden törekvését a jóra irányítsák és a rossztól elfordítsák, mert ha ez nem történik, a szabadság az embernek csak kárára volna. Azért először is szükséges volt a tör-vény, vagyis a szabály, mit kelljen tenni és mit nem. Ilyen az öntudatlan lények számára, amelyek szükségképpen működnek, szoros értelemben nem létezhetik, miután minden működésükben a ter-mészet rendjét követik és önmagukból semmiféle tevékenységet sem fejthetnek ki.
A szabad lények azonban éppen azért, mivel szabadok, képesek cselekedni vagy nem csele-kedni, így vagy amúgy cselekedni, mivel azt választják, amit akarnak, és az akarást megelőzte az észnek fent említett ítélete. Ezen ítélet pedig nemcsak azt határozza meg, hogy mi erkölcsös és mi erkölcstelen, hanem azt is, hogy mi jó és mi rossz, mit kell cselekedni és mit kell elhagyni, az ész ugyanis előírja az akaratnak, hogy mire törekedjék és mit kerüljön, hogy az ember valamikor elér-hesse a végső célját, amelyre minden cselekedetét irányítania kell. Az észnek ezen rendelkezését pedig törvénynek nevezzük. Amiért is a törvény szükséges voltának első oka mintegy gyökerében az ember szabad akaratában keresendő, amennyiben ezen szabad akaratnak nem szabad a helyes ésszel ellenkeznie. Ezért nem is lehet hamisabbat és ferdébbet gondolni vagy mondani, mint azt, hogy az ember azért, mivel szabad, nem is áll törvény alatt, mert ha ez úgy volna, akkor az követ-keznék, hogy az akarat szabadságához az is hozzátartozik, hogy az ésszel ne törődjék. Ennek éppen az ellenkezője áll, az 1. i., hogy az ember éppen azért áll a törvény alatt, mivel természeténél fogva szabad. Így a törvény az ember vezetője a cselekvésben és őt a jutalom és büntetés kilátásba helye-zése által a jó tettekre sarkallja és a bűntől elijeszti.
Ilyen törvény mindenekelőtt a természet törvénye, amely minden egyes ember lelkébe van beírva és bevésve, s amely nem más, mint a jót parancsoló és a rosszat tiltó emberi ész. De az embe-ri ész parancsolata csak annyiban bír a törvény erejével, amennyiben ő egy fensőbb észnek szava és magyarázója, amelynek a mi lelkünk és szabadságunk kell, hogy alárendelve legyen. Miután pedig a törvény ereje abban áll, hogy kötelességeket ró ránk és jogokat ad, azért teljesen a tekintélyen alapszik, ami ismét nem egyéb, mint a törvényhozó hatalma, amelynél fogva jogokat megállapíthat és rendeleteit jutalmakkal és büntetésekkel szentesítheti, márpedig mindez az emberben nem volna meg, ha ő maga határozná meg mint legfőbb törvényhozó cselekedeteinek zsinórmértékét, amiből világos, hogy a természet törvénye maga az örök törvény, amely bele van oltva az eszes teremtmé-nyekbe és ezeket a céloknak megfelelő helyes cselekvésmódra irányítja, ezen Örök törvény pedig maga a mindenség alkotójának és kormányzójának, Istennek örökkévaló értelme.
Ezen zsinórmértékhez, amely tetteinket szabályozza és a bűntől bennünket visszatart, Isten irgalmassága még külön óvószereket is csatolt, amelyek az ember akaratának igazgatására és erősí-tésére kiváló an alkalmasak. Ezek között első és legkitűnőbb az isteni kegyelem ereje, amely midőn az elmélet megvilágosítja és az akaratot üdvös állhatatossággal erősítvén folytonosan a jóra serken-ti, könnyebbé és egyszersmind biztosabbá is teszi a természeti szabadság használatát. Amiért is nagy tévedés volna azt állítani, hogy Isten közreműködése csökkenti akaratunk tényeinek szabadsá-gát, mert az isteni kegyelem ereje az ember természetének legtökéletesebben megfelel, mivel lel-künk és szabadságunk alkotójától származik, aki minden dolgot természetének megfelelő módon működtet. Sőt, amint az Angyali Doktor mondja, éppen azért bír az isteni kegyelem azon csodálatos erővel és alkalmassággal, hogy minden természetet megőriz a maga valóságában és megtartja mű-ködési módját, erejét és hatásait, mivel a természet alkotójától származik.
Amit eddig az egyeseknek szabadságáról mondottunk, azt könnyű azokra alkalmazni, akik társadalmi kötelék által vannak összefűzve. Mert amit az ész és a természeti törvény az egyesekben eredményez, azt a társadalomban az emberi törvény hozza létre, amelyet a polgárok közös javára hoznak. Az emberek törvényeinek egy része akörül forog, hogy mi jó, mi rossz, amazt parancsolja, emezt tiltja, s ezen intézkedéseit kellőleg szentesíti. De ezen rendeletek nem az emberi társadalom-ban gyökereznek, mivel az emberi társadalom ahogy nem szülte magát az emberi természetet, úgy nem is létesíti a jó és a rossz közötti különbséget, amely az emberi társadalmat megelőzi és teljesen a természet törvényétől s így az örök törvénytől bírja eredetét. A természet törvényének rendeletei tehát, amelyek az emberek törvényeibe is be lettek iktatva, nemcsak az emberi törvények erejével bírnak, hanem attól a sokkal magasabb rendű és fölségesebb hatalommal is felruházva vannak, ame-lyet nekik a természet törvénye s az örök törvény kölcsönöz. A törvények ezen nemében éppen ab-ban áll a polgári törvényhozók feladata, hogy a polgárokat az engedelmességben megtartsák és a rosszakat és kihágásokra hajlandókat megfékezzék, hogy a rossztól elrettenve a helyes úton halad-janak, vagy legalább a társadalom botrányára és kárára ne legyenek.
A polgári hatalom más rendeletei nem ily egyenesen és közvetlenül, hanem távolabbról és közvetve következnek a természetjogból és oly dolgokat határoznak meg, amelyekről a természet csak általánosan és nagyjában gondoskodik. Így a természet parancsolja, hogy a polgárok a közös békére és jólétre közreműködjenek, de hogy mily fokban, mi módon és mily dolgokban tegyék ezt, azt nem a természet maga, hanem az emberek belátása határozza meg. Így a helyes ész által feltalált és a törvényes hatalom által előírt életszabályokból áll a tulajdonképpeni értelemben vett emberi törvény. Ezen törvény az egyeseket a társadalom közös jólétére közreműködni kényszeríti és az ellenkezőtől eltiltja, s úgyszintén, amennyiben a természet követelményeiből következik és azokkal megegyezik, arra vezet, ami erkölcsös, és eltávolít attól, ami nem az. A mondottakból világos, hogy nemcsak az egyes emberek, hanem a társadalom szabadságának zsinórmértéke is teljesen Isten örök törvénye.
Az emberi társadalomban tehát az igazi szabadság nem abban áll, hogy ki-ki azt tehesse, amit akar – amiből csak a legnagyobb zavar keletkeznék, amely az egész társadalmat tönkretenné –, hanem abban, hogy a polgári törvények vezetése alatt ki-ki könnyebben élhessen az örök törvény szabályai szerint. A társadalom elöljáróinak szabadsága sem abban áll, hogy kényük-kedvük szerint parancsolhassanak, ami szintén rossz és közveszélyes volna, hanem az emberi törvényeknek az örök törvény szerint kell készülniük és semmit sem szabad előírniuk, ami ebben, mint minden jog alapjá-ban, benne nem foglaltatnék. Igen bölcsen mondja Sz. Ágoston: „Hiszem, hogy azt is belátod, mi-szerint az időben alkotott törvényben semmi igazságos és helyes dolog nincsen, amelyet az emberek nem az örök törvényből vezettek volna le.” Ha tehát valamely hatalom olyasmit rendelne, ami a józan ész elveitől elüt és a társadalomnak ártalmára van, az nem volna törvény, mivel nem volna az igazságosság szabálya, és elterelné az embereket a társadalom céljától, vagyis a jótól.
Az emberi szabadság tehát, bármily szempontból tekintsük is azt, akár az egyes személyek-ben, akár a társadalomban, akár azokban, akik parancsolnak, akár azokban, akik engedelmeskednek, mindig magában foglalja az alárendeltséget a legfőbb, örökkévaló ész alá, amely nem más, mint a parancsoló és tiltó Isten tekintélye. És Istennek ezen végtelenül igazságos uralma az emberek fölött, távol attól, hogy a szabadságot megsemmisítse vagy csak némiképpen is csorbítsa, ellenkezőleg azt védelmezi és tökéletesíti is. Mert minden lényének igazi tökéletessége abban áll, hogy célja felé törekednie kell, amely maga az Isten.
A legigazabb és legfenségesebb tannak ezen tételeit, amelyekről maga az ész is képes meg-győződést szerezni, az Egyház isteni alapítójának példáján és tanán okulva mindig terjesztette és védelmezte, ezen elvek alapján ismerte fel az Egyház saját feladatát és ezekre oktatta a keresztény népeket. Ami különösen az erkölcsöket illeti, az evangélium parancsolatai nemcsak messze fölül-múlják a pogányok minden bölcsességét, hanem az embert oly szentségre hívják és vezérlik, amely-ről a régiek nem is álmodtak, és őt Istenhez közelebb hozva egyszersmind magasabb szabadságban részesítik.
Így mindig szerfölött nagynak bizonyult az Egyház hatalma a népek polgári és politikai sza-badságának megőrzésében és védelmezésében. Nem ide tartozik e nembéli érdemeit elősorolni: elég legyen megemlíteni, hogy a rabszolgaság, a pogány népek eme régi szégyene, elsősorban az Egyház fáradozásai és érdemei folytán lett eltörölve. A jogegyenlőséget és az emberek igaz testvériségét mindenek között legelőször Jézus Krisztus mondotta ki, az ő szavainak visszhangja volt az aposto-lok tanítása, hogy nincs többé sem zsidó, sem görög, sem barbár, sem szkíta, hanem mindnyájan testvérek Krisztusban. Oly nagy és általánosan elismert e tekintetben az Egyház ereje, hogy senki sem tagadja, miszerint a föld egy zugában sem maradhatnak fenn sokáig a vad erkölcsök, ha ő oda egyszer lábát betette, hanem csakhamar a kegyetlenséget szelídség, a barbárság sötétségét az igaz-ság fénye váltja fel. De a polgáriasult műveltségre emelt népeket sem szűnik meg soha az Egyház a legnagyobb jótéteményekkel elhalmozni, amidőn a gonoszok önkényével szembeszáll, az ártatlano-kat és gyengéket az igazságtalanság ellen védelmezi és amidőn arra törekszik, hogy az állam kor-mányzása oly alakot öltsön, amelyet méltányosságáért a polgárok szeressenek, és amelytől hatalmá-ért a kívülállók féljenek.
A legszentebb kötelességek egyike tisztelni a tekintélyt és engedelmeskedni az igazságos törvényeknek, hogy a törvények ereje és őrködése a polgárokat megóvja a gonoszok igazságtalan-ságaitól. A törvényes hatalom Istentől van, és „aki a hatalomnak ellenszegül”, Isten rendelésének szegül ellen, így az engedelmesség magasztos értéket nyer, amennyiben a legmagasabb tekintélyre vezethető vissza. – De ahol a parancsolás joga hiányzik, vagy ha valamely az észbe, az örök tör-vénybe, vagy Isten rendeletébe ütköző dolog van parancsolva, akkor helyes dolog nem engedelmes-kedni, t. i. az embereknek, és éppen ezáltal engedelmeskedni Istennek. Ily módon a zsarnokság útja akadályozva van, a hatalom nem ragadhat mindent magához, minden egyes polgárnak, a családnak és az állam tagjainak jogai érintetlenül maradnak, és mindenkinek biztosítva van az igazság, a sza-badság bizonyos mértéke, amely, amint kimutattuk, abban áll, hogy mindenki a törvények és a józan ész szerint élhessen.
Ha akkor, amidőn közönségesen a szabadságról vitatkoznak, szabadságon a törvényes és be-csületes szabadságot értenék, amelyet az imént leírtunk, akkor senki sem merné szidalmazni az Egyházat azért, amit a legigazságtalanabb módon fognak reá, hogy t. i. ő az egyesek szabadságának vagy pedig a szabad államformáknak ellensége. De igen sokan Lucifert követve, akinek gonosz jelszava az, hogy „nem szolgálok” – a szabadság neve alatt bizonyos képtelen és hazug szabadossá-got értenek. Ilyenek azon elterjedt és hatalmas iskola emberei, akik a sza¬badságtól vevén nevüket, azt akarják, hogy szabadelvűeknek, liberálisoknak nevezzék 6ket. Pedig tényleg úgy áll a dolog, hogy amit a naturalisták és a racionalisták a bölcseletben tesznek, azt teszik az erkölcs terén a libe-rálisok, mint akik a naturalisták tanait az erkölcsi térre, a gyakorlati életre átviszik. Márpedig az egész racionalizmus alaptana az emberi ész főuralma, amely az Isten, az örök ész iránt való köteles engedelmességet megtagadva és magát függetlennek állítva maga akar lenni az igazság főelve, for-rása és bírája. Éppen így az úgynevezett szabadelvűség követői az erkölcsi életben nem ismerik el az isteni hatalmat, amelynek engedelmeskedniük kellene, hanem azt állítják, hogy ki-ki a maga tör-vénye: innét származik az úgynevezett független erkölcstan, amely az akaratot a szabadság örve alatt az isteni törvények megtartásától fölmentvén, az embereknek határtalan szabadosságot szokott engedni. Hogy mindez különösen az emberi társadalomban hová vezet, azt könnyű be látni, mert ha egyszer el van ismerve, hogy senki sincsen az ember fölött, akkor az következik, hogy a polgári szervezet és társadalom létrehozó oka nem egy, az emberen kívül vagy fölötte álló elvben, hanem az egyesek szabad akaratában keresendő, a nyilvános hatalom mintegy első okától, a néptől származta-tan¬dó, és azonkívül, valamint az egyesek cselekvésmódjára egyedül az egyéni ész irányadó, úgy az összes emberek belátása egyedüli zsinórmértéke az államok eljárásának. Ennélfogva legtöbbet te-hetnének azok, akik legtöbben vannak, és a nép többsége volna minden jognak és kötelességnek létesítője. De hogy mindez a józan ésszel ellenkezik, már a mondottakból is világos. Azt akarni ugyanis, hogy semmi kötelék ne fűzze az embert vagy a polgári társadalmat Istenhez, a Teremtőhöz és így mindenek legfőbb törvényhozójához, nemcsak az emberi természettel, hanem minden terem-tett természettel homlokegyenest ellenkezik, mert szükséges, hogy minden lény az ő létesítő okával valami kapcsolatban legyen, és minden lénynek megfelel, sőt tökéletességéhez tartozik, hogy azon helyen és fokon maradjon meg, amelyet a természet rendje követel, azaz, hogy a felsőbbrendűnek az alsóbbrendű magát alárendelje és neki engedelmeskedjék. Ezenkívül ezen tan legnagyobb kárára van ahogy az egyes embernek, úgy az állami szervezetnek is. Ha ugyanis az emberi ész egyedüli bírája a jónak és rossznak, akkor megszűnik a lényeges különbség e két fogalom között, a gyaláza-tos a tisztességestől nem magában és lényegében, hanem csak az emberek felfogásában különbözik; ami tetszik, az szabad is, és oly erkölcsi viszonyok alakulnak, amelyeknek a lélek rendetlen indula-tainak megfékezésére semmi erejük sem lesz, s így mindennemű romlottságnak tág tere nyílik.
A közügyekben pedig a parancsolás hatalma elszakad igaz és természetes forrásától, amely-ből a közjó előmozdítására minden erejét meríti: a törvény, amely azt állapítja meg, hogy mit kell tenni és mit kerülni, a többség önkényére bizatik, ami meredek lejtőn a zsarnokságra visz. Miután visszautasítják Isten uralmát az emberek és az emberi társadalom fölött, nyilvánosan egy vallást sem ismernek el, amiből a legnagyobb közömbösség következik mindazon dolgok iránt, amelyek a vallásra vonatkoznak. A sokaság, felfegyverkezve hatalmának tudatával, könnyen zavargásokra és lázadásra vetemedik, aminek következménye az, hogy a kötelességérzet és lelkiismeret kötelékei meglazulnak, és végül semmi más nem marad vissza, mint az erőszak, amely pedig önmaga éppen nem elégséges a nép féken tartására. Ezt eléggé bizonyítja a szinte folytonos küzdelem a szocialis-ták és más lázongó szövetkezetek ellen, amelyek a polgári rendet fenekestül fel akarják forgatni. Ezek után ítélje meg mindenki, aki helyes érzékkel bír, vajon ezen tanok biztosítják avagy megront-ják-e az ember valódi és méltó szabadságát.
Igaz ugyan, hogy a liberalizmusnak nem minden követője vallja ezen tanokat, amelyek már kegyetlenségüknél fogva is elijesztők s amelyekről láttuk, hogy az igazsággal ellenkeznek és a leg-nagyobb bajokat okozzák. Sőt sokan az igazság hatalma által meggyőzve nem vonakodnak bevalla-ni, hogy a szabadság túlmegy a határon és szabadossággá fajul, ha az igazság és igazságosság mér-tékét túllépi, és hogy azt következésképpen a józan ésszel kell kormányozni és a természetes tör-vénynek és Isten örök törvényének alárendelni. De azt hiszik, hogy itt meg kell állniuk, és tagadják, hogy az embernek kötelessége volna engedelmeskedni oly isteni törvényeknek, amelyeket nem a természetes ész útján hoztak. Midőn ezt állítják, következetlenek önmagukhoz. Mert ha áll, amit elismernek, és amit joggal senki sem tagadhat, ha áll, hogy a törvényhozó Isten tekintélyének hó-dolnunk kell, mivel az ember teljesen Isten hatalmában van és Istenhez törekszik, akkor senki sem szabhatja meg az ő törvényhozó hatalmának módját és határát anélkül, hogy már ezáltal is meg ne szegné a köteles engedelmességet. Sőt, ha az emberi ész arra vetemedik, hogy maga akarja megha-tározni, mennyi joga legyen Istennek és mennyi kötelessége önmagának, akkor az isteni törvények iránt való engedelmességet csak látszólag, de nem tényleg gyakorolja, amennyiben saját önkényét Isten tekintélyének és gondviselésének elébe teszi. Szükséges tehát, hogy életünk zsinórmértékéül állandóan és lelkiismeretesen ne csak az örök törvényt tekintsük, hanem mindazon más törvényeket is, amelyeket a végtelenül bölcs és végtelenül hatalmas Isten a neki tetsző módon juttatott hozzánk, s amelyeket világos és kétségbe nem vonható jelekből megismerhetünk. Annál is inkább, mivel az e nembéli törvények ugyanazon alappal bírnak és ugyanazon törvényhozótól származnak, mint az örök törvény, és így tökéletes összhangban vannak a természet joggal, sőt tökéletesítik is azt, mi több, ezen törvények magának az Istennek tanítását képezik, aki kegyesen igazgatja akaratunkat és eszünket, nehogy ezek tévedésbe essenek. Maradjon tehát szentül és sérthetetlenül összekötve, amit elválasztani nem lehet és nem is szabad, és szolgáljunk mindenben híven engedelmesen Istennek, mint ezt maga a természetes ész is követeli.
Valamivel szelídebbek ugyan, de éppoly következetlenek azok, akik azt állítják, hogy az is-teni törvények szerint rendezendő be ugyan az egyesek magánélete, de nem a társadalomé, s hogy a közügyekben szabad Isten parancsolatait áthágni, a törvényhozás pedig nem köteles azokat tekintet-be venni. Ebből folyik ama veszedelmes következmény, hogy az Egyház az államtól elválasztandó. De ezen állítás képtelenségét is könnyű belátni. Miután ugyanis maga a természet követeli, hogy a társadalom a polgároknak eszközöket szolgáltasson arra, hogy tisztességesen, azaz Isten törvényei szerint éljenek, lévén Isten minden becsületességnek és tisztességnek alapja, merőben lehetetlen, hogy ugyanazon társadalomnak szabadságában álljon Isten törvényeivel mit sem törődni, vagy ép-penséggel valamit azok ellen tenni. Ezenkívül a népek elöljárói azzal tartoznak az állam polgárai-nak, hogy ne csak külső előnyüket, hanem elsősorban bölcs törvények által lelki javaikat gondoz-zák. Márpedig ezen lelki javak gyarapítására semmi alkalmasabb el nem képzelhető, mint azon tör-vények, amelyeket maga Isten hozott, amiért is azok, akik az államok kormányzásában nem akarnak tekintettel lenni Isten törvényére, a politikai hatalmat rendeltetésével és a természet követelményé-vel ellentétbe hozzák. De ami leginkább kiemelendő, s amire mi is nem egyszer figyelmeztettünk, ez az, hogy bár közvetlenül nem ugyanaz a célja a polgári és lelki hatalomnak, és e kettő nem is mozog ugyanazon téren, mégis szükséges, hogy a két hatalom egymásnak segítségére legyen, mert mindkettő ugyanazon emberek fölött uralkodik, és nem ritkán előfordul, hogy bár különféle szem-pontból, mégis egy és ugyanazon dolog fölött kell rendelkezniük. Valahányszor ez történik, vala-mely módnak és rendnek kell léteznie, amelynek alapján a vitának és egyenetlenségnek okai eltávo-líttatván, az eljárásban megegyezés létesüljön, mivel képtelenség volna és Isten legbölcsebb akara-tával is ellenkeznék, hogy a két hatalom folytonos perpatvarban éljen. Ezen egyezséget joggal ha-sonlították a lélek és test egyesüléséhez, amely mindkettőnek előnyére van; ha beáll a meghasonlás, ez különösen a testnek ártalmas, amelynek életét kioltja.
Nagyobb világosság kedvéért szükségesnek tartjuk a szabadságnak különféle válfajait, ame-lyek állítólag korunk kívánalmai közé tartoznak, egyenként szemügyre venni. Lássuk pedig minde-nekelőtt, s amennyiben az egyes emberekre vonatkozik, a vallásszabadságot, amely a vallásosság erényével annyira ellenkezik. A vallásszabadság abban áll, hogy ki-ki azt a vallást követheti, amely neki tetszik vagy egyet sem. Márpedig az ember összes kötelességei között éppen az a legnagyobb és a legszentebb, amely szerint Istent ájtatosan és vallásosan tisztelni tartozik. Ez a kötelesség szük-ségszerű következménye annak, hogy folytonosan Isten hatalmában vagyunk, az ő akarata, gondvi-selése által vezéreltetünk s tőle származván, hozzá vissza is kell térnünk. Ehhez járul, hogy igaz erény vallás nélkül nem lehetséges, az erkölcsi erény ugyanis oly dolgokra vonatkozik, amelyek Istenhez, mint az ember legfőbb és végső javához vezetnek, s éppen azért a vallás, amely minden-ben közvetlenül Isten tiszteletét mozdítja elő, az erények kezdete és szabályozója. Ha pedig azt kér-dezzük, vajon a sok egymással ellenkező vallás közül melyiket kell egyedül követnünk, az ész és a természet azt válaszolják, hogy azt, amelyet Isten rendelt, s amelyre az emberek bizonyos külső jelekből, amelyekkel a gondviselés azt a többitől megkülönböztette, könnyen ráismerhetnek. E megkülönböztetés nagyon is szükséges volt, mert az ilyen fontos dologban a tévedés kimondhatat-lan rossz következményeket okoz. Mármost a szóban levő vallásszabadság az embert feljogosítaná arra, hogy legszentebb kötelességét büntetlenül megszegje vagy elmulassza s a változhatatlan jótól elfordulván, a rossz felé hajoljon, ez pedig, amint már mondottuk, nem szabadság, hanem a szabad-ság eltorzítása és a bűnbe merült lélek szolgasága.
Az állami életben a vallásszabadság annyit jelent, hogy az államnak semmi oka sincs Isten iránt külső tiszteletet tanúsítani és azt előmozdítani, vagy az egyik vallást a másik fölé helyezni, hanem valamennyivel egyenlően kell bánnia, még akkor is, ha a nép maga a katolikus hitet vallja. Ez azonban csak azon esetben állhatna, ha az emberek polgári társaságának Isten iránt semmiféle kötelességei sem volnának, vagy azokat büntetlenül elmulasztania lehetne: mind a kettő azonban nyilván hamis. Nem lehet ugyanis kételkednünk abban, hogy az emberi társadalom, akár egyes ré-szeit, akár formáját, a tekintélyt, akár okát, akár ama nagy előnyüket tekintjük, amelyekben az egyed általa részesül – Isten akaratából áll fönn. Isten az, aki az embert társas lénnyé teremtette s a hozzá hasonlók társaságába helyezte, hogy azt, amit természete megkíván s önmagában el nem ér-hetne, a társadalomban megtalálja. Ezért a polgári társaság, mint társaság köteles Istent szerzőjéül s atyjául elismerni s az ő hatalmát és uralmát félni és tisztelni. Az igazság és a józan ész tehát tiltja, hogy az állam istentagadó legyen, vagy ami az istentagadással egyértelmű, hogy – amint mondják – a különféle vallások iránt egyformán viselkedjék s valamennyiüket ugyanazon jogokban részesítse. – Mivel tehát az államnak szükségképpen kell egy vallást vallania, e vallás csak az egyedül igaz vallás lehet, amelyet általában, de különösen a katolikus államokban könnyű felismerni, minthogy az igazságnak szembeszökő jeleit önmagán viseli. Ennélfogva az állami hatalom viselőinek, ha, miként kötelességük, a polgárok javát okosan és sikerrel előmozdítani akarják, ezen egyedüli igaz vallást kell fönntartaniuk és védelmezniük. A nyilvános hatalom azért áll fönn, hogy az alattvalók javát előmozdítsa, s ámbár közvetlenül arra van hivatva, hogy az embereknek földi boldogságot és jólétet biztosítson, mindazonáltal nem szabad akadályoznia, hanem segítenie kell az embert a leg-főbb és a legnagyobb jónak, az örök boldogságnak elérésében is, ezt pedig a vallás elhanyagolásá-val elérni nem lehet.
Erről azonban máskor bővebben beszéltünk, most csak azt akarjuk megjegyezni, hogy az ilyen szabadság mind az alattvalók, mind az uralkodók igaz szabadságának nagy ártalmára van. Ellenben a vallás az igaz szabadságot mindinkább biztosítja, egyrészt azáltal, hogy a hatalmat Isten-től származtatja s az uralkodókat arra kötelezi, hogy kötelességeikről soha se feledkezzenek el, igazságtalan és kemény parancsokat ne osztogassanak s a népet kegyesen s atyai szeretettel kormá-nyozzák, másrészt azzal, hogy a polgároktól megkívánja, hogy a törvényes hatalomnak úgy enge-delmeskedjenek, mint Isten szolgáinak, s azon fölül az alattvalókat az elöljárókhoz nemcsak az en-gedelmesség, hanem a tisztelet és a szeretet kötelékeivel fűzi, a lázadást s mindent, ami a közrendet és békét megzavarhatná, s okul szolgálhatna arra, hogy a polgárok szabadsága jobban korlátoltassék, szigorú an tiltja.
Azt, hogy mennyire előmozdítja a vallás a jó erkölcsöket és a jó erkölcsök ismét a szabadsá-got, nem is említjük, mert hisz az ész is mondja, és azonfölül a történelem bizonyítja, hogy a népek minél jobb erkölcsűek, annál tökéletesebb szabadságnak, jólétnek és hatalomnak örvendenek.
Vegyük továbbá szemügyre a föltétlen szólás- és sajtószabadságot. Alig kell említenünk, hogy ez, ha nem mérsékelik s teljesen korlátlan marad, jogot nem képezhet. A jog ugyanis erkölcsi képesség, márpedig, amiként előbb is mondottuk és soha eléggé nem hangsúlyozhatjuk, esztelenség azt hinni, hogy ezen erkölcsi képesség az igazságot és a hazugságot, az erényt és a bűnt egyaránt megillethetné. Jogos dolog az igazat és a jót, hogy mennél több ember tulajdonává váljék, az állam-ban szabadon és okosan terjeszteni, de az is jogos, hogy a közhatalom a hazugságoknak, amelyek-nél nagyobb veszedelem az észre nézve nem létezik, s a bűnöknek, amelyek a lelkeket és az erköl-csöket megrontják, szorgosan, nehogy az állam romlására terjedjenek, útját állja. A szabados elme kicsapongásait, amelyek a tudatlan sokaságot félrevezetik, a törvény erejével megfékezni éppen úgy jogos, mint a gyöngébbek ellen elkövetett igazságtalan erőszakot megtorolni. S ez annyival is in-kább szükséges, mert a polgárok legnagyobb része a szemfényvesztő okoskodások hamisságát, kü-lönösen ha ezek a szenvedélyeknek hízelegnek, vagy egyáltalán nem, vagy csak nagy nehezen veszi észre. A teljesen korlátlan szólás- és sajtószabadság mellett semmi sem szent, semmi sem sérthetet-len, ezért még a minden kétség felett álló legigazabb természeti elvek, amelyek az emberi nemnek közös és legnemesebb örökségéül tekintendők, még ezek sem lesznek megkímélve. Ily módon, miu-tán sötétség az igazságot elhomályosítja, miként gyakran történni szokott, veszedelmes és sokféle tévedések jutnak uralomra. Az ilyen állapot előmozdítja ugyan a szabadosságot, de igen nagy kárára van a szabadságnak: a szabadság annál nagyobb és biztosabb, minél nagyobb korlátok közé van szorítva a szabadosság. – Azon kérdésekre vonatkozólag ellenben, amelyeknek kutatását Isten az emberekre hagyta, mindenkinek szabadságában áll azt gondolni, s szabadon kimondani, ami tetszik, s ez nagyon is természetes, mert az ilyen szabadság soha sem vezeti az embereket az igazság el-nyomására, hanem inkább nagyon gyakran annak kipuhatolására és földerítésére.
Hasonlóképpen kell vélekednünk a tanítási szabadságról. Minthogy nem lehet kétség az-iránt, hogy a lelkekhez csakis igazságot szabad juttatni, ez lévén az értelmes lények java, célja és tökéletessége, azért a tanításnak tárgyát csakis az igazság képezheti, mégpedig úgy, hogy azok, akik nem ismerik még az igazságot, ennek tudomására jussanak, akik pedig ismerik, benne megerősöd-jenek. Ezért mindazoknak, akik tanítással foglalkoznak, szent kötelességük a tévedést a lelkekből irtani, s őket a tévedéstől minden lehető módon megóvni. Ezekből kiviláglik, hogy az említett sza-badság, amely szerint ki-ki kénye-kedve szerint azt taníthat ja, ami neki tetszik, először is a józan ésszel homlokegyenest ellenkezik, s másodszor az elmék tökéletes megrontására vezet, márpedig ilyen szabadságot a közhatalom a maga kötelességének megsértése nélkül meg nem engedhet, még-pedig annál kevésbé, mert a tanítóknak tanítványaik előtt nagy a tekintélyük, és a tanítvány maga csak ritkán képes megítélni, vajon az, amit a tanító előad, igaz-e vagy sem.
Amiért is a tanítási szabadságot bizonyos korlátok közé kell szorítani, nehogy a tanítás mes-tersége büntetlenül a romlás eszközévé váljék. Az igazságoknak pedig, amelyek a tanítás kizáróla-gos tárgyát képezik, két rendje van, a természeti és a természetfölötti. A természeti igazságok, ami-lyenek a természeti elvek és az azokból közvetlenül folyó tanok, mintegy az emberi nem közös örökségét képezik, ezen örökségen mint legszilárdabb alapon nyugszanak a tiszta erkölcsök, az igazságosság, a vallás s az emberek társadalmi vonatkozása, minélfogva gonoszság és embertelen-ség volna ennek megsértését és szétrombolását büntetlenül mcgengedni.
Hasonló lelkiismeretességgel kell megőrizni azon igazságoknak nagy és szent kincstárát, amelyeket az Isten kinyilatkoztatott. Ennek az isteni tannak főbb pontjai, amelyeket a hitvédők leg-inkább iparkodnak bebizonyítani, íme, a következők: létezik isteni kinyilatkoztatás, az Isten egyszü-lött fia testté lett, hogy az igazság mellett tanúságot tegyen, ugyanő egy tökéletes társaságot, vagyis Egyházat alapított, amelynek ő maga a feje s egészen a világ végezetéig vele van, s egyúttal azt akarta, hogy azon igazságokat, amelyeket ő maga tanított, ezen Egyház megőrizze, védje és törvé-nyes tekintéllyel magyarázza. Megparancsolta továbbá, hogy Egyházának az összes népek csakúgy engedelmeskedjenek, mint önmagának, akik pedig ellenkeznek, örökre elvesznek. Ezekből világos, hogy az ember legjobb és legbiztosabb tanítója Isten, aki minden igazság forrása és kezdete, hogy az Isten egyszülött fia, aki az atyának kebelében van, az út, igazság, élet és igaz világosság, amely minden embert megvilágosít, s az ő szavára minden embernek hallgatnia kell: „És mindannyian Isten tanítványai lesznek.” (Jn 6,45) – Isten azonban a tanítóhivatalt hit és erkölcs dolgaiban az Egyházra átruházta s e tekintetben isteni jóvoltából csalhatatlanná tette, amiért is az Egyház a ha-landók legfőbb és legbiztosabb mestere, s tanítási joga szent és sérthetetlen, és az Egyház az Istentől nyert tanokra támaszkodva mindig a legnagyobb szorgalommal töltötte be ezen hivatalát, s a nehéz-ségekkel, amelyek e tekintetben mindenünnen elébe gördíttettek, szembeszállván, tanítási szabadsá-gáért harcolni soha meg nem szűnt. Ily módon a balga babonát elűzvén, a Föld kerekségét a keresz-tény bölcsesség által újjáalakítottél. Minthogy pedig maga az ész világosan tanítja, hogy az Isten által kinyilatkoztatott és a természeti igazságok egymással tényleg nem ellenkezhetnek, úgy, hogy mindaz, ami amazokkal ellentétben áll, kétségtelenül hamis, ezért az Egyháznak istenileg alapított tanítóhivatala a kutatási vágyat, a tudományok haladását s az emberi nem művelését nemcsak hogy nem akadályozza és nem hátráltat ja, sőt inkább e téren is világosságot terjeszt és biztos segítséget nyújt. Ugyanezen okból az emberi szabadságot is tökéletesíti, mert Krisztus urunk szerint az igaz-ság az embert szabaddá teszi. „Megismeritek az igazságot és az igazság megszabadít titeket.” (Jn 8,32) – Az igaz szabadságnak és a valódi tudománynak tehát éppen semmi okuk sincs pa¬naszkodni ama igazságos és szükséges törvények ellen, amelyeket az Egyház és az ész együttesen megállapí-tanak az emberek tanításának szabályozására. Hisz maga a tapasztalat is bizonyítja, hogy az Egy-ház, amidőn ezt főképpen azért teszi, hogy a keresztény hitet oltalmazza és megvédje, egyúttal a tudományok minden nemét is ápolja és előmozdítja. És méltán, mert hiszen a tudományok haladása nemcsak önmagában véve jó és dicséretes, hanem azonfölül mindazon ismeretek, amelyekre a józan ész önmagától is rájön, föltéve, hogy a valóságnak megfelelnek, az Isten által kinyilatkoztatott igaz-ságokat is nem csekély mértékben megvilágítják. És csakugyan az Egyháznak köszönjük ama nagy jótéteményeket, hogy az ókori bölcsesség dicső emlékeit megőrizte, a tudományok számára csarno-kokat nyitott, hogy a nagy elméket mindig ösztönözte s mindazon művészeteket ápolta, amelyek művelt korunknak különös díszéül szolgáinak. Végül nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy mérhetetlen tág tér áll nyitva, ahol az emberi elme szabadon kutathat és fejtheti ki tevékenységét, mert hisz számtalan kérdés van, amelyek a keresztény hit- és erkölcsökkel szükséges összefüggés-ben nincsenek, s amelyeket az Egyház az ő tekintélyével el nem döntvén, a tudósoknak szabadságá-ban áll belátásuk szerint eldönteni. – Mindezekből meg lehet érteni, miféle szabadság az, amelyet a szabadelvűség – liberalizmus – hívei hirdetnek s oly nagy buzgósággal életbe léptetni akarnak. Egy-részt önmaguk és az állam számára oly tág szabadságot követelnek, hogy bármily vészes tannak tárt kaput nyithassanak, másrészt az Egyházat tanítói tisztének gyakorlásában sokféleképpen akadályoz-zák, s tanítási szabadságát a legszűkebb korlátok közé szorítják, holott az Egyház tanítása nemcsak semmi hátrányt, de a legnagyobb előnyöket helyezi kilátásba.
Sokat hánytorgatják manapság a lelkiismereti szabadságot is, ha ezen szabadságot úgy fog-ják föl, hogy minden embernek jogában áll Istent tisztelni, vagy nem tisztelni: e fölfogás a fentebbi-ekben eléggé meg van cáfolva. Ámde lehet a lelkiismereti szabadságot úgy is értelmezni, hogy az embernek jogában áll – s e tekintetben az állam semmi szín alatt sem akadályozhatja – Isten akara-tát és parancsait lelkiismeretének sugallata szerint teljesíteni. Ily értelemben a lelkiismereti szabad-ság Isten fiaihoz méltó, az ember méltóságát a legtisztességesebben megőrzi s minden erőszak és igazságtalanság fölött áll. Ezen lelkiismereti szabadságot az Egyház mindig kívánta és nagy becs-ben tartotta. Ilyen szabadságot követeltek maguk számára az apostolok, ezt sürgették irataikban a hitvédők s vérükkel megpecsételték a nagyszámú vértanúk. És méltán, mert ezen keresztény sza-badság egyrészt Istennek az emberek fölötti legfőbb és legigazságosabb hatalma, másrészt az embe-reknek Isten iránti legfőbb és legszentebb kötelessége mellett tesz tanúságot. Semmi köze a lázongó és engedetlen lelkülethez, s a világért sem szabad azt gondolni, hogy a politikai hatalomnak köteles engedelmességet megtagadja, mert hiszen az emberi hatalomnak csakis olyasmit szabad parancsol-nia és követelnie, ami Isten rendelkezéseivel nem ellenkezik s az Isten által megalapított rendet nem sérti. Ha azonban a polgári hatalom olyasmit parancsolna, ami Isten akaratával nyíltan ellenkezik, akkor az ilyen parancsot, mint amely az isteni tekintéllyel megalapított rend fölforgatását célozza, nem szabad teljesíteni.
Ellenben a szabadelvűség – liberalizmus – hívei, akik az államnak korlátlan hatalmat tulaj-donítanak s az emberi életet Istenre való tekintet nélkül kívánják berendezni, az erkölcsiséggel és a vallással összekötött szabadságot, amelyről beszélünk, el nem ismerik, s minden intézkedést, amely eme szabadság megóvása érdekében történik, államellenes jogtalanságnak nyilvánítanak. Pedig ha nekik volna igazuk, nem léteznék oly kegyetlen zsarnokság, amelynek engedelmeskedni s amelyet elviselni nem kellene.
Az Egyháznak hő kívánsága, hogy eme keresztény tanok, amelyeket főbb elveikben itt jelez-tünk, az állami élet minden rétegét gyakorlati alkalmazásban átjárják. Ezen tanok ugyanis alkalma-sak a mai kor számos és súlyos bajainak orvoslására, amelyek jobbára éppen az olyféle szabadsá-gokból származtak, amelyeket ma annyira magasztalnak, s amelyek az üdv és dicsőség csíráit ma-gukban rejteni látszottak. Az eredmény azonban meghiúsította a reményt, kellemes és egészséges gyümölcs helyett rossz és keserű termett. Ha már most orvoslást keresnek, vissza kell térni a józan elvekhez, amelyektől egyedül várható a rend megszilárdulása és az igaz szabadság biztosítása. Mindazonáltal az Egyház anyai elnézéssel figyelembe veszi az oly nagy szerepet játszó emberi gyöngeséget, valamint azt is tudja, miféle szellem lengi át manapság a lelkeket és az ügyeket. Ezen okokból, habár ő maga soha semminek sem ad létjogot, ami nem igaz és nem tisztességes, mégis nem ellenkezik, ha az államhatalom vagy nagyobb baj elkerülése, vagy valamely nagyobb jó elérése és megőrzése végett olyasmit is eltűr, ami az igazsággal és az igazságossággal nem mindenben egyezik. Hisz maga a gondviselő Isten is, aki pedig végtelenül jó és mindenható, mégis a rosszat is megtűri a világon, részint azért, hogy a nagyobb jó ne akadályoztassék, részint, hogy nagyobb bajok ne támadjanak. Az államok kormányzásában nagyon helyes a világ kormányzóját utánozni, sőt mi-vel az emberi tekintély minden rosszat meg nem akadályozhat, „sokat meg kell engednie és bün¬tetlenül hagynia, amit azután egész joggal az isteni Gondviselés megtorol.” (Sz. Ágoston: De lib. arb., 6. fej.) Ha azonban ily körülmények között az emberi törvény a közjó érdekében és csakis ezért a rosszat eltűrheti, sőt el is kell tűrnie, mindazonáltal ezt önmagáért soha nem akarhatja, soha nem helyeselheti. A rossz ugyanis, mint a jónak hiánya, ellenkezik a közjóval, ezt pedig a törvény-hozónak, amennyire csak lehet, óvnia és megvédenie kell. Az emberi törvénynek e tekintetben is utánoznia kell Istent, aki azért, hogy a rosszat e világon megtűri, nem akarja, hogy a rossz legyen, sem nem akarja, hogy a rossz ne legyen, hanem csak megengedi, hogy legyen, és ezen eljárása jó. (Sz. Tamás: Summa Theologiae, I, a 19, a 9, ad 3.) Az Angyali Doktornak e mondata röviden magá-ban foglalja az egész tant a rossz eltűréséről. De, ha helyesen akarunk a dologról ítélni, be kell val-lanunk, hogy minél több rosszat kénytelen az állam eltűrni, annál távolabb áll eszményétől, vala-mint az is bizonyos, hogy a rossznak eltűrése, mint a politikai okosság egyik szabálya, csakis annyi-ra terjedhet, amennyire az ügy, vagyis a közjó megkívánja, amiért is olyankor, amidőn a közjó e szabály alkalmazása következtében kárt vallana, s az államnak még több s nagyobb rosszal gyűlne meg a baja, e türelmességi szabályt nem szabad alkalmazni, mert ilyen körülmények között semmi jót sem lehet általa elérni. Ha pedig az Egyház a sajátos idő- és állami viszonyok miatt az újkori szabadságjogok egyikébe-másikába bele is nyugszik, nem mintha azokat önmagukban óhajtaná, hanem mert úgy vélekedik, hogy jobb azokat jelenleg eltűrni, a viszonyok jobbra fordultával újból élni fog saját szabadságával s tanácsolva, buzdítva, kérve azon lesz, hogy Istentől nyert hivatását, amely az emberek örök üdvösségének előmozdításában áll, pontosan betölthesse. Az azonban örök-re igaz marad, hogy az a szabadság, amely mindenkinek mindenre jogot ad, miként ezt már több-ször is hangsúlyoztuk, magában véve éppen nem kívánatos, mert észellenes dolog, hogy a tévedés egyenlő jogot élvezzen az igazsággal. Ami pedig a türelmességet illeti, csodálatos, mennyire távol esnek az Egyház méltányosságától és okosságától a liberalizmus hívei, akik a polgároknak minden korlát nélkül megengedik mindazt, amit fentebb említettünk s ilyképp oda jutnak, hogy a tisztesség-nek és az igazságnak semmivel több létjogot nem adnak, mint a hamisságnak és az erkölcstelenség-nek.
Az Egyházat pedig, az igazság oszlopát és erősségét, az erkölcs romlatlan mesterét türelmet-lennek és kegyetlennek mondják, mert a türelmességnek ezen korlátlan és bűnös nemét, miként kell, visszautasítja és meg nem engedi, s amidőn ezt teszik, nem veszik észre, hogy olyasmit gyaláznak, ami voltaképpen dicséretre méltó. Egyébként a türelmességnek ily mérvű hánytorgatása közben is nem ritkán megesik, hogy a katolikus Egyház ügyeire nézve kemények és szigorúak, s akik külön-ben mindenki számára nagy és tág szabadságot hirdetnek, az Egyházat szabaddá tenni sokszor vo-nakodnak.
Végül, hogy egész fejtegetésünket összes következményeivel együtt könnyebb áttekintés végett pontonként röviden összefoglaljuk, újból hangsúlyozzuk, hogy az egész ember szükségkép-pen és valóban Isten örök hatalma alatt áll, s következőleg nem képzelhető el, hogy az emberi sza-badság Istennek és az ő akaratának alárendelve ne legyen. Istennek eme fennhatóságát tagadni, vagy el nem ismerni nem a szabad ember ténye, hanem az olyané, aki a szabadsággal lázadás végett visszaél, s a léleknek éppen ezen hangulata és beállítottsága képezi a liberalizmus legfőbb bűnét. E szabadelvűségnek azonban több fajtája különböztethető meg, mivel az akarat nem egy, hanem több-féle módon s kisebb-nagyobb mérvben tagadhatja meg az engedelmességet, amellyel Istennek, vagy az isteni hatalom részeseinek tartozik.
A végtelen Isten uralmát teljesen visszautasítani s az engedelmességet a nyilvános, vagy a magán- és családi ügyekben neki határozottan megtagadni – a szabadságnak legnagyobb romlottsá-ga s következőleg a liberalizmus leggonoszabb faja, s erre kell vonatoztatni mindazt, amit eddig a liberalizmus ellen mondottunk.
Legközelebb áll ehhez azoknak a tana, akik megengedik ugyan, hogy Istennek, a világ Te-remtőjének és Urának hatalma alatt állunk, mert hiszen az ő akaratából áll fönn az egész világ, ám-de azon természetfölötti hitelveket és erkölcsi törvényeket, amelyeket Isten maga kinyilatkoztatott, vakmerően visszautasítják, s azt állítják, hogy nincs ok, amiért azokat különösen az állami életben figyelembe kellene venni. Azt, hogy mennyire tévednek ezek is és mennyire következetlenek, az imént kimutattuk. Ezen tanból, mint főelvből folyik ama veszélyes vélemény, amely szerint az Egy-ház ügyeit az állam ügyeitől teljesen el kellene választani, holott nyilvánvaló, hogy e két hatalom-nak, ámbár hivatásra és méltóságra nézve különböznek, mégis egyetértőleg és egymást támogatva kell működniük.
Ezen utóbb említett véleményből ismét kétféle elmélet alakult ki. Némelyek ugyanis azt akarják, hogy az államot az Egyháztól annyira és oly mértékben el kell szakítani, hogy a nyilvános élet jogi viszonyaiban, az intézményekben, az erkölcsökben, a törvényekben, az állami hivatalok-ban, az ifjúság nevelésében az Egyházat teljesen figyelmen kívül kell hagyni, mintha az tulajdon-képpen nem is léteznék, a legföljebb csak azt engedik meg, hogy az egyes polgárok mint magánem-berek valamely tetszés szerinti vallást gyakorolhassanak. Ezek ellen teljes erejükben állnak mind-azon érvek, amelyekkel az Egyház és az állam elválasztására vonatkozó tant megcáfoltuk: itt még csak azt tesszük hozzá, hogy képtelenség azt kívánni, hogy a polgár az Egyházat tisztelje, amidőn az állam azt megvetheti.
Vannak mások, akik az Egyház létjogosultságát nem tagadják, mert hiszen nem is tagadhat-ják, mindazonáltal nem akarják elismerni, hogy az Egyház tökéletes társaság természetével és jogá-val rendelkezik, s következőleg azt tanítják, hogy az Egyház ugyan inthet, tanácsolhat s a neki ön-ként engedelmeskedőket kormányozhatja, de törvényeket nem hozhat, ítéletet nem mondhat s bün-tetéseket nem szabhat ki. Ekként ezen isteni eredetű társaság természetét eltorzítják, tekintélyét, tanítói hivatalát s minden működését gyöngítik és korlátozzák, az állam hatalmát ellenben annyira kiterjesztik, hogy az Isten Egyházát bármely más önkéntes társulat módjára teljesen az államhata-lom uralma és joghatósága alá helyezik. Ezek cáfolatára alkalmasak amaz érvek, amelyeket a hitvé-dők szoktak fölhozni, s amelyeket mi sem mulasztottunk el, nevezetesen az „Immortale Dei” kez-detű körlevélben előadni, ezen érvekkel ki lehet mutatni Istennek ama rendelkezését, amely szerint az Egyházban mindannak meg kell lennie, ami egy törvényes, legfőbb és minden tekintetben tökéle-tes társaság természetéhez és jogai közé tartozik.
Sokan vannak végül, akik az Egyház elválasztását az államtól nem helyeslik, de amellett is-mét azt akarják, hogy az Egyház a kor kívánalmainak engedjen s mindahhoz alkalmazkodjék, amit a mai államigazgatási bölcsesség megkíván. E nézet helyes, ha csak ama bizonyos, az igazsággal és igazságossággal összeférő méltányosságot sürgeti, amely szerint az Egyház a nagyobb jó reményé-ben egyben-másban engedékeny lehet, s a kor igényeinek is annyira, amennyire kötelességének megsértése nélkül teheti, megfelelhet. De nem állhat ez ama dolgokat és tanokat illetőleg, amelye-ket a megváltozott erkölcsi fölfogás és a helytelen ítélet minden jog ellenére felszínre hozott. Egy kor sem nélkülözheti a vallást, az igazságot és igazságosságot, minthogy pedig az Isten ezen legna-gyobb és legszentebb dolgokat az Egyház őrizetére bízta, képtelenség azt kívánni, hogy az Egyház a téveset és igazságtalant egykedvűen eltűrje, vagy abba, ami a vallásnak ártalmas, beleegyezzék.
A mondottakból mármost következik, hogy a gondolat, az írás, a tanítás és minden különb-ség nélkül a vallás szabadságát, mint megannyi természeti jogot követelni, védelmezni s engedé-lyezni semmiképpen sem szabad, mert ha valóban a természet adta volna az embernek e jogokat, akkor Isten uralmának megvetése jogos volna, s az emberi szabadságot semmiféle törvénnyel sem volna szabad fékezni. A mondottakból azonban az is következik, hogy a szabadság említett válfajait igazságos okokból meg lehet tűrni, de mindig úgy kell mérsékelni, hogy féktelenséggé és szabados-sággá el ne fajuljanak. Ahol pedig ezen szabadságjogok érvényben vannak, ott a polgároknak azon kell lenniük, hogy azokat jócselekedetek gyakorlására használják, különben pedig e szabadságjogok megítélésében az Egyházzal egyetértsenek. Minden szabadság ugyanis annyiban törvényes, ameny-nyiben az erkölcsi jó gyakorlását lehetővé teszi, különben soha.
Ahol az államigazgatásnak igazságtalanul elnyomja a polgárokat s az Egyházat az őt megil-lető szabadságtói megfosztja, ott szabad oly kormányforma életbeléptetését sürgetni, amely alatt a polgárok és a hívők szabadon működhetnek; ezen törekvés nem féktelenségre és bűnös szabados-ságra vezet, hanem a közjó érdekében a helyzet nyomasztó voltának megszüntetését célozza s arra irányul, hogy ahol minden gonoszságot felszabadítottak, az erényes élet- és cselekvésmódot ne aka-dályozzák.
Az államkormányzatnak ama módja, amely szerint a hatalom gyakorlásába a népet is bevon-ják, magában véve nem helytelen, hacsak emellett a közhatalom eredetéről és gyakorlásáról szóló katolikus tant meg nem sértik. Az Egyház a különféle kormányformák közül, föltéve, hogy a polgá-rok jólétének előmozdítására nem alkalmatlanok, egyet sem kárhoztat, azt az egyet azonban megkí-vánja – ezt különben maga a dolog természete is követeli –, hogy e kormányformák úgy legyenek megszervezve, hogy emellett senkinek s különösen az Egyháznak jogait meg ne sértsék.
A közügyekben részt venni, ha csak ezt a különös helyi és időviszonyok nem tiltják, jó és helyes, sőt az Egyház igenis óhajtja, hogy az egyes polgárok, amennyire csak tehetik, a közjót elő-mozdítsák s hazájukat védjék, fenntartsák és gazdagítsák.
Az Egyház azt sem kárhoztatja, ha valamely nép függetlenségre tör és nem külhatalomnak, sem valamely kényúrnak alárendeltje lenni nem akar, föltéve azonban, hogy mindez az igazság megsértése nélkül történik. Végül azoknak eljárását sem helyteleníti, akik azon fáradoznak, hogy minden országot saját törvényei szerint kormányozzanak, s a polgároknak módjukban álljon jólétü-ket minél nagyobb mérvben biztosítani. Az Egyház a mérsékelt polgári szabadságnak mindig hű és gondos őre, ami mellett kivált egyes olasz városok tanúskodhatnak, amelyeknek a városokat megil-lető jog abban az időben, amidőn az Egyház üdvös befolyását a közügyek minden terén szabadon érvényesíthette, jólétet, gazdagságot és hírnevet biztosított.
Reméljük, Tisztelendő Testvérek, hogy e tanok, amelyeket a hit és ész által vezéreltetve apostoli tisztünknél fogva előadtunk, a ti közreműködésetek által igen sokaknak javára fognak szol-gálni. Mi pedig szívünk alázatosságában szemeinket az Ég felé emelve buzgón kérjük Istent, hogy bölcsességével és tanácsával az embereket kegyesen fölvilágosítsa, hogy így az annyira fontos ügyekben az igazat megismerjék s következésképp a magán- és nyilvános életben, minden körül-mények között a megismert igazság szerint éljenek s attól soha el ne tántorodjanak. Ezen isteni ál-dások zálogául és jó indulatunk jeléül rátok, Tisztelendő Testvérek, papságotokra és a gondjaitokra bízott hívő népre szívünk teljéből adjuk apostoli áldásunkat.
Kelt Rómában, Szent Péternél, 1888. június 20-án, pápaságunk 11. évében.

XIII. LEÓ PÁPA

Pocsai Tamás 2008.10.26. 19:10:32

Te egy igazi kis szemét manipulátor vagy. Nem minden magyar hazafi robbant bombákat, és nem mindenki seggfej náci, aki nem drogozásra, iszákosságra stb. akarja nevelni gyermekét, hanem az általános emberi értékek tiszteletére + a haza szeretetére. Persze ez neked semmit nem mond, te nyomorult tahó.
Vona Gábor saját pártjával baszik ki, amikor gyerekeket léptet be a Magyar Gárdába, mert ezt - bár te, seggfej, ezt nem látod, a partvonalon túlról - még a magamfajta "nácik" is elítélik. Minthogy nem minden "fasiszta" robbant bombát és üvöltözik lila torokkal. Van, aki csak próbálja túlélni azt a nyomort, amibe a rendszerváltók döntötték ezt az országot,és igyekszik megmentődni a bűnözési hullámtól.
És próbál tisztességben, szeretetben felnevelni egy. vagy több gyermeket.
Persze te ezt nem értheted, mert a "rózsadombról" nem látszik Magyarország.
Menj a picsába, úrigyerek.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.10.26. 19:16:45

Szabadság Barátja:
A Gárda megjelenése nem túl örömteli, de valós igényt elégít ki - ha normálisan működne a magyar rendőrség és honvédség, a Gárda nem lenne különösebben vonzó senkinek. De bármilyen véleménnyel legyél is róluk, hitlerjugendezni szerinted normális & arányos reakció?

Rasíd 2008.10.26. 19:17:01

Sztalin-jugend 1.0 voltál-e?
(1) Mert ha nem, akkor mit magyarázol?
(2) Mert ha igen, akkor meg mire a nagy pofád?

gépész 2008.10.26. 19:17:21

To: Friend of Liberty

Melyik "szolgálat" bízott meg ennek a blog-nak az írásával?

Elég jó "szondának" bizonyult. :) Gratula :)

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2008.10.26. 19:17:34

Sajnos tényleg nagy a baj. A posztokat olvasva a döbbetenttől ismét eláll a lélegzetem. Egy pár év alatt egyszerűen átcsúsztunk idáig, hogy a legdurvább zsidózás és cigányozás megy egy-egy kommentben. Emlékszem pár éve még egy átlagos fórumon ha valaki ilyet írt, az összes többi azonnal kirekesztette, és lenullázta, többet nem is jött. Most pedig láthatóan sok fiatal már ebben a "divatban" nő fel. Hatalmas magyarkodásuk közepette fel sem fogják mennyit ártanak hazájuknak, a közös jövőnknek. Nagyon remélem hogy ezen túl lehet lenni, és fel lehet nőni. Hihetetlen hogy itt tartunk.
Apropó! Lehet mellébeszélni, de nálunk igenis szégyenszemre botrányba fulladt a melegfelvonulás! Lehet mellébeszélni, de a Magyar Gárda nyíltan cigányellenes, persze tény hogy nagyon ügyenesen fogalmaznak és cseleznek hogy ne lehessen közvetlenül rájuk húzni semmit. De hogy mi a cél, az egyszerű mint az egyszeregy.
Záróakkordként - a Magyar Gárda felavatta nagy csinnadrattával az új tagjait. Ez pedig itt egy egyszerű blog, ami egy vélemény, és mint ilyen akár ki is kerülhetett az Index főoldalára. Pont egy perc alatt Te is létre hozhatsz egy ilyet, és telepofával zsidózhatsz és cigányozhatsz rajta, Jó szórakozást! De ne feledd. Attól még hogy mostanában sajnos mindannyiunk gyávasága miatt egyre kevéssé kínos ez a fajta megnyilvánulás, azért megnyugodhatsz, Európa már nem itt tart. Dániában azért tüntetnek hogy bánjanak jobban a bevándorlókkal!!! Érted ezt? Osszátok szét...

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2008.10.26. 19:18:28

"A demokrácia mindig és mindenütt a felbomlás és a rombolás princípiuma. Arra alkalmas, hogy az embereket elválassza egymástól, és a társadalmat felbomlassza."


Klemens Wenzel Lothar Fürst von Metternich-Winneburg
(1773.V.15.-1859.VI.11.)

lacci 2008.10.26. 19:22:07

Jajj de jólesik megint egy kis buziverésről, gárdáról hazudozni...Amúgy minden rendben van ebben az országban!

sanyisanyi 2008.10.26. 19:22:46

Nem lesz sok ennyi nácizós cikk egy napra??? Valamit hagyjatok holnapra is, mert ha egy nap alatt ellövitek az összes puskaport, akkor holnap kit fogtok lenácizni?

Kenedy01 · http://dpv37d 2008.10.26. 19:24:40

Holnap majd a Vérkomcsik kapnak.

doubting thomas 2008.10.26. 19:25:20

ennyi sztereotíp faszt egy helyen :)))

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2008.10.26. 19:26:13

Turul - szerinted falvakban vonulni a cigányok ellen egyenruhában megfélemlítve az ott a lakókat az normális, arányos dolog? Lehet álcázni, meg úgy csinálni mintha. De nem kell. Átlát az ember, és látja mögöttük az ordas eszméket. Pont olyanokat mint amiket a felemlegetett időszakban is látni lehetett. A magyarok Istene adja hogy hasonlót se érjünk meg. De hogy nem jó az irány, az valószínű...Amikor egy nálunk tanuló Holland barátomnak meséltem hogy mi történik Gárda ügyben, azt mondta hogy náluk nem hogy nem vonulnának falvakban, hanem az egész társadalom kivetné magából őket. Pedig ők aztán liberálisok, elég sokat megengednek a polgáraiknak. Mielőtt megkapom - nem vagyok magyarellenes, sőt imádom ezt az országot, ezért fáj hogy ennyi gyűlölet és mocskolódás mentén működnek csak a nemzeti érzelmek. Aki nincs velük az ellenük! Nagy baj, ez hidd el. Sokan nagyon szeretik ezt az országot, akár kire szavaztak is, akármi is a véleményeük, és joguk van itt lakni, élni, nyugalomban és egyenlő bánásmódban, sőt ha rászorulnak, még megkülönböztetett figyelemben is. Aki ezt nem érti, az nem érti a demokrácia lényegét. Én pedig nem élnék más rendszerben. Olyanban meg különösen nem, amelyikben ha nem tetszik amit a rendőrség csinál, akkor külön egyenruhás és fegyveres testületet hoznak létre. (persze nem fegyveres...ja)

Preturbányi Károly · http://magyarjovo.blogspot.com/ 2008.10.26. 19:27:54

Túl erős a fasisztaszag a kommentelők között. Az ostobaság mércéje a vallás és a fasizmus elterjedtsége egy adott régióban. Magyarország menthetetlenül egy hatalmas seggfejgyűjtő lavorrá vált. Talán mindig is az volt. Csoda hogy mindenki utál minket? Csoda, hogy 56-ban senki nem segített nekünk (azok után, amilyen bűnöket mi elkövettünk?) Eleve csak betolakodó területfoglalók vagyunk itt, összekeveredve a már itt élő népekkel....

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 19:28:08

Kedves/Kedvtelen szabadságszobor barátja!

Most volt kis időm, megnézegettem a linkeket itt a jobb oldalon - szóval izé...ezek után, sőt! ezek nélkül is akár úgy gondolod hiteles lehet a náczizásod?

King Diamond 2008.10.26. 19:28:24

Én meg az olyan gyerekeket sajnálom akiknek olyan szülői vannak mint a cikk írója.:D Elég nagy csapás a kicsiknek,hogy egy ekkora fasz neveli fel őket.Bár valószínűleg a post alkotója buzi..az írásból legalábbis ez derül ki..ezért nem áll fent az a veszély,hogy gyerekek nevelésével foglalkozzon.

Netszamuráj 2008.10.26. 19:30:08

Hát a gomba…, azaz a bombagyáratot olvasom, mint minden rendes fehér ember! Ottan olvastam, hogy a buzernyákok már megint felvonulnak. Ezek az istentelen lények aztat hiszik magukról, hogy ugyanolyan jogaik vannak, mint nekem meg a cimbijeimnek. Pedig nem, eztet mán’ a Tomket is megmondta.

Szombat délelőtt, a homik tüntetése előtt összejöttünk Karesz lakásán, söröztünk, ahogy a heterókhoz illik. Persze Borsodit ittunk, mint minden igaz magyar, nem valami külföldi szart, azt csak a fartúrók isszák. Pityesz belökött még egy kis poreszt, két szöszi nyalta-falta egymást. Valami észkombájn, talán a Makesz megkérdezte, hogy ezek most nem buzik? Persze letorkoltuk, hiszen az tök normális, hogy két nő puszikálja egymás mindzsóját: attól lesz jó kemény a cerkánk!

4-5 sör után felkerekedtünk, és elindultunk buzit verni. Karesz hozta a bajonettjét, hátha egy kicsit összepirosozhatja. Makesz a teleszkópos botját hozta, én meg csak a jó öreg Martensemet húztam fel, ezek ellen a puhányok ellen az is elég lesz. Van ugyan egy nuncsakum is, de múlt évben is úgy könyökön vágtam magamat, hogy két hétig zsibbadt a kezem.

Valamelyik mellékutcában összefutottunk még három cimbivel, persze mind jófej bombagyár lakók. Mindenkinél volt kő, ahogy kell. Kegyetlen jó volt rázni a kordont 50 másik kopasszal együtt, éreztük az erőt! Minket most senki sem állíthat meg, pláne nem néhány buzeráns. Tudtam, hogy ma jónéhány ratyinak elkenjük száját!

Mikor odaért a menet elkezdtük dobálni a köveket. Sajnos rohadt sok zsernyák volt, akik védték a tetves buzikat a pajzsaikkal. Sikerült szétszednünk a kordont, és berontanunk. A mocskos fakabátok minket ütlegeltek a gumibotjaikkal, ahelyett, hogy a fartúrókat verték volna. Azt hiszem nekem is elrepedt a bordám, lehet, hogy fel is fogom őket jelenteni a jogvédőknél. Csak az vigasztal, hogy sikerült szétvernünk egy rendőrautót. Mocskos ÁVH-sok!

Este összejöttünk megint Karesznál, néztünk egy kis szöszis filmet levezetésnek. Másnap valaki linkelt nekem egy cikket, hogy a németek azt írták, hogy szélsőjobboldaliak támadták meg a homikat. Ezt az ordas kamut! (Persze én nem tudok németül, de a Makesz lefordította, mert valamit gagyog dojcsul. Akkor tanulta, amikor kint melózott egy építkezésen, mint svárcárbájter, vagy mi.) Eddig csipáztam a fritzeket, mert a II. vh-ban jól tolták, de most kiábrándultam belőlük. Puhány népség, ott állítólag három napos fiesztát szerveztek az istentelen buzoidok, és még kordon sem kellett.
Hihetetlen, hogy mennyire elmaradott népek vannak!

lacci 2008.10.26. 19:30:37

Hitlerjugend??? 2008-ban??? Neked csak az a fontos, hogy a szart kavarhatod?

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2008.10.26. 19:30:49

"Európa már nem itt tart. Dániában azért tüntetnek hogy bánjanak jobban a bevándorlókkal!!!"

Ezért tűnik el Európa és helyébe színesbőrűek, és muszlimok lépnek. Bravó!

Bobby 2008.10.26. 19:31:16

King Diamond 2008.10.26. 19:28:24

nálad a pont!!!
a cikkírót verni is össze lehetne szedni könnyen egy kisebb tömeget, mert az ilyet ütni kéne, mint a répát.

Kenedy01 · http://dpv37d 2008.10.26. 19:31:38

GIGA FIKA
Az emberek 94%-a szerint van cigánybűnözés. Ezek után már nincs miről beszélnünk. Sőt,én azt akarom hogy az legyen mint a szlovákoknál,rohamrendőrökkel adjunk nekik ahol nem bírnak magukkal a mokkák aztán meglátod kuss lesz.Nehogy már ez a büdös népség dirigáljon a magyarnak.

solus bela 2008.10.26. 19:31:54

Adjatok egymásnak mind találkozót és öljétek meg aki ott van. Ha mind halottak lesztek, minden problémátok megoldottátok.

pekmester 2008.10.26. 19:34:16

fárasztó már ez...

xavier 2008.10.26. 19:34:28

Ne kapjátok fel a vizet, ez csak jól megszokott hitlerezés meg nácizás a heti kárpótlás miatt.

Vérnűsző Barom 2008.10.26. 19:35:16

Pre. Károly: Úgy vélem, nem mindenben van igazad...

álomkóros 2008.10.26. 19:35:43

Hát, gigafika tényleg nagy a baj. Nagy baj, hogy vannak olyanok, akik nem fogják fel, hogy mitől jelent meg a zsidózás, cigányozás, meg a MG, ami évekkel ezelőtt még nem volt.
És Dániában 1500-an tüntettek a félmillió bevándorló mellett. Senki sem mondta, hogy nekik nincs rózsadombi társaságuk.

marimi 2008.10.26. 19:38:19

xyz:

attól, hogy 100 sort írtál sajnos még ugyanolyan primitív vagy, mint aki 2 szóban buzizik... :D neteséges, hogy egyesek mit nem képesek összehablatyolni csakhogy csakazér is buzizhassanak egy jót akár intellektuális papírzacskóba csomagolva, akár tahó paraszt mód :D

made in hungary :D

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 19:38:21

Bréking nyúz!

A Friend of Liberty blog szerzője pedofilizmusra, fajtalankodásra, vérfrtőzésre szólít fel, mikor is azt írja legutóbbi posztjában, hogy ne a gárdába vigyék a szülők a gyerekeiket, hanem a játszótérre megbaszni!

Alf (törölt) 2008.10.26. 19:39:32

"Küldje inkább a játszótérre, bassza meg!"

ööö, most ezt hogy érted? mármint ezt a megbaszást?

reptéri váró 2008.10.26. 19:39:52

pre karcsi


"Eleve csak betolakodó területfoglalók vagyunk itt, összekeveredve a már itt élő népekkel"

Ez így van.
Magyarország a magyaroké!

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 19:42:36

De így már kerek a történet :D:D

Ne a gárdába bassza meg a gyerekét mer azok nem szeretik az ilyesmit, még a buzikat is megverik, vigye inkább a játszótérre..

Így már világos minden :D

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2008.10.26. 19:42:37

lószarnagy 2008.10.26. 19:41:30

nbh-s köcsög

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2008.10.26. 19:47:49

Kenedy! Az emberek 100%-a szerint van magyarbűnözés, és minden más nemzeti bűnözés is. Ezért nem így nevezik. Remélem Te sem gondolod hogy ezt a nem kis problémát az erőszak, az elkülönítés vagy ez a hozzááláás fogja megoldani. Mert hogy a társadalmat most erre hangolják, az csak további fényévekkel távolabb visz a megoldáastól!!

szittya hun magyar 2008.10.26. 19:48:42

Elolvasva a sok primitív kommentet, szégyellem, hogy magyar vagyok. Elég "gáz", hogy 2008-ban, egy magát civilizáltnak tartó európai országban ennyi az intoleráns, homofób, antiszemita, rasszista barom. Aki olyan sötét, hogy képes a gárdát, a jobbikot, pólógyáros Tamáskát kikiáltani a büdös nagy magyar igazság képviselőjének, az inkább ne irogasson sehova,mert minden csak saját primitívségét bizonyítja. Aki pedig molotov-koktéllal épít országimázst, na az az igazi hazaáruló.

Valaki a sok közül 2008.10.26. 19:51:07

Mielőtt blogot írsz, tájékozódj.

Az MG önvédelmi szervezet és nem a buzik ellen alakult. Sőt, nem is a zsidók ellen.

Tudom, így kevésbé lehet nácizni, de akkor is így van.

shsh 2008.10.26. 19:51:43

szittya hun magyar 2008.10.26. 19:48:42

Ne pofázzál, te liberális szarházi, magyarellenes köcsög.
Menjél és szopd le a cigányok faszát.

kzol 2008.10.26. 19:52:30

"szittya hun magyar 2008.10.26. 19:48:42
Elolvasva a sok primitív kommentet, szégyellem, hogy magyar vagyok. Elég "gáz", hogy 2008-ban, egy magát civilizáltnak tartó európai országban ennyi az intoleráns, homofób, antiszemita, rasszista barom. Aki olyan sötét, hogy képes a gárdát, a jobbikot, pólógyáros Tamáskát kikiáltani a büdös nagy magyar igazság képviselőjének, az inkább ne irogasson sehova,mert minden csak saját primitívségét bizonyítja. Aki pedig molotov-koktéllal épít országimázst, na az az igazi hazaáruló."

Tudod, hol és mikor éreztem én mindezt? Akkor, amikor a Közgázon csütörtökön beültem a IV-es (nagy) előadóba a középső ajtó mellé és a Magyar Fórumot olvastam. Majdnem leköptek és kiküldtek...

lószarnagy 2008.10.26. 19:53:18

xyz, alias nagyjánoska: ez az "a természetes ész fényénél, a filozófiai etika határán belül" mondott objektív ítéleted? Hát hamar lezuhantál a fennkölt filozófiai eszmefuttatás zenitjéről a proli tapló stílus porába... CSak így tovább, van lentebb is.
Nem lehet amúgy, hogy te látens buzi-e vagy? Ha mindjárt köcsögözöl, mert valaki belinkel tőled egy kommentet.
Na puszillak édes, a te nbh-s köcsögöd.

dbkfnhjndmsk 2008.10.26. 19:53:38

Giga Fika · gigafika.blog.hu 2008.10.26. 19:47:49

Ez így van, csak nem mindegy milyenek az arányok:D

A dologhoz az még hozzájön, hogy a cigányok nem is magyarok, még akkor sem ha itt születtek, és soha nem is lehetnek azzá

Inori 2008.10.26. 19:53:44

Hű mennyi náci gyűlt össze itt,milyen gyorsan... ismerem ezt a bandát,múltkor azért vertek meg itt nálunk valakit mert hosszú volt a haja(mert ők akarják megmondani hogy kinek milyen haja legyen).Szép új világ jön,már érzem...

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 19:55:44

Inori, te kis tudatlan, hát persze :D

nem tudtad, hogy aki se nem komcsi, se nem libsi, se nem zsidó, se nem cigány, az náci? Ezért vagyunk olyan sokan :d

., (törölt) 2008.10.26. 19:56:19

kzol 2008.10.26. 19:52:30
"szittya hun magyar 2008.10.26. 19:48:42
Elolvasva a sok primitív kommentet, szégyellem, hogy magyar vagyok. Elég "gáz", hogy 2008-ban, egy magát civilizáltnak tartó európai országban ennyi az intoleráns, homofób, antiszemita, rasszista barom. Aki olyan sötét, hogy képes a gárdát, a jobbikot, pólógyáros Tamáskát kikiáltani a büdös nagy magyar igazság képviselőjének, az inkább ne irogasson sehova,mert minden csak saját primitívségét bizonyítja. Aki pedig molotov-koktéllal épít országimázst, na az az igazi hazaáruló."

Tudod, hol és mikor éreztem én mindezt? Akkor, amikor a Közgázon csütörtökön beültem a IV-es (nagy) előadóba a középső ajtó mellé és a Magyar Fórumot olvastam. Majdnem leköptek és kiküldtek...


Dettó. Én zsidó cigány vagyok

puszgyusz 2008.10.26. 19:56:52

est.hu : Könyvek, horoszkóp és különleges programok, fesztiválok ...
Pusztai Gyula: Hogyan NE tanulj + angolul. Strucc Könyvkiadó, 268 oldal, 1850 Ft . Egy szórakoztató kézikönyv azoknak, akik még nem, és akik már elkövették ...
www.szombathelyiest.hu/mindenmas/konyv/130 - 82k - Tárolt változat - Hasonló oldalak

....ENNEK VAN ÉRTELME...

Inori 2008.10.26. 19:58:38

Legyetek...egészségetekre.Csak a lakosságnak ne ti akarjatok diktálni.Legyen csak Magyar Gárda,legyen mindenféle vélemény,de egyik se érezze úgy hogy ő az egyetlen igásság.

fred 2008.10.26. 19:59:19

Te lattal mar gardistat egyaltalan verekedni?
Szo sincs ilyenrol. Eleg volt az elso nehany sort elolvasni, te is feleslegesen szitod a tuzet.
Csokott agyu zsindexes balfaszok.

welcome01 2008.10.26. 19:59:46

Inori 2008.10.26. 19:53:44

Menjél ebből az országból, az lesz a legegyszerűbb. Nem kell szégyelleni, hogy magyar vagy, hiszen valójában úgysem vagy az.
Köcsög.

welcome01 2008.10.26. 20:00:44

Inori 2008.10.26. 19:58:38

Mer az szdsz nem érzi azt? akkor mi a faszér kell a buzikat meg a cigányokat minden áron védeni, ha egyszer őket - érthető okból - úgyis mindenki utálja?

Inori 2008.10.26. 20:00:49

És véletlenül se fizikai erőszakkal próbálja ezt éreztetni.Na én csak úgy ítélhetek ahogy az itteni "nagyköveteik" viselkednek.Úgy megy ez nálunk hogy vannak a normális emberek,vannak a "nemzeti érzelmű"(ez az öndefiníciójuk) és a cigányok.Na most ez az utóbbi két csoport véletlenül se egymást cseszteti hanem a normális embereket.Na hogy a francba is van ez?

amize 2008.10.26. 20:01:55

A blogindító műbalhét kever, ez a Gárda csak valami médiatalálmány.
Nem voltam még a Magyar Gárda rendezvényein,nem volt ilyen a lakóhelyem közelében sem, pedig a városom két megyeszékhelytől fekszik 20km-en belül. Egyetlen gárdistát sem láttam még élőben.
Nem olvastam eddig tőlük semmit se.
Mindig csak mások írnak róluk.
Ha ennyire félni kell tőlük a cigányoknak, akkor az csak valami jó dolog lehet, ha ez a Gárda működik egyáltalán.
Eddig csak én féltem a cigányoktól.
Sajnos joggal. Cigányokkal viszont volt sajnos több hús-vér találkozásom is. Mindig rosszul végződött a dolog. Gyerekkoromban megvertek, felnőttként megloptak.
Cigányok falkában vertek agyon védtelen tanárembert. Mikor csinált ilyet a papírgárda? Majdnem agyonvertek a cigányok több magyar állampolgárt másutt is.
Falkában támadó elvadult élőlényekkel szemben kellene valami védelem, ha az államtól nem kapjuk meg azt.

The King & Kinga (törölt) 2008.10.26. 20:03:44

Bizony nagyon igazad van mer engem azér üldöznek mer asziszik hogy travi vagyok. Bizony.

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 20:05:03

A franc mindegyik sértődős fajtába :D

Ha a cigányra azt mondod cigány, megsértődik, ha a zsidóra, az is. Hát az anyámkínjába nevezzem őket? :D Ha meg ő érzi kínosnak azt, ami, arról nem én tehetek.

solus bela 2008.10.26. 20:05:38

A pokolban a magyarok üstjéhez soha nem kellett őr, hogy visszarugdossa, aki ki akar mászni, mivel a többiek visszarángatták... . Olvasom a rángatást az összes elképzelhető oldalról, meg a köpködést. Ez a nép akar fennmaradni? Hiszen kiirtjátok egymást mire egyről a kettőre jutnátok.Gondolom az utolsó ír valami szépet magáról a fejfára. Mármint, hogy győzött...

Inori 2008.10.26. 20:05:45

Welcome01,alapvetően egy párt nem képviselhet mindenféle érdeket.Minden párt kiválasztja hogy kiket akar képviselni majd azokat nyomja.Ennél többre amúgy is képtelen.Szóval a pártoktól nem szabad e téren sokat várni.

vadló 2008.10.26. 20:06:31

inkább vigye buzit verni, menjenek gárdaavatásra, mintsem egy olyan családban nőjön fel, ahol van 10 gyerek (10 apától) és csak azt látja, hogy lopnak, csalnak, hazudnak a felnőttek és nem dolgoznak, iskolába nem járatják stb.
aztán 10 évesen megerőszakolja az egyik rokona és ő is elkezd szülni a segélyért

melyik a jobb?

szilvásy 2008.10.26. 20:06:33

Szar zsidók fröcsögés.

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 20:07:03

solus bela

lehet, én csak annyit kérnék, hogy az utolsó majd azért kapcsolja le a villanyt

Vérnűsző Barom 2008.10.26. 20:07:53

Nana, kérem! Ezt a barmozást hagyjuk, ha lehet. Más se amizél, vagy inorizik, netán fredezik, csak az én nickemmel kell visszaélni? Kerüljük, ha lehet...

Ahogy a szándékos provokációra való ugrást sem kéne túlzásba vinni.

Inori 2008.10.26. 20:08:51

Amúgy a társadalom nagy része bedőlt a mesterségesen generált ellentéteknek,és ez az igazi baj.

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 20:10:13

bezony Inori, mint ahogy te is annak, hogy Magyarországon náczik vannak, meg fasisztaveszély..bah..

Ugye ahogy a mondás tartja, csak igény lenne rá :D

solus bela 2008.10.26. 20:11:23

Le fogja. A halál.

avensis (törölt) 2008.10.26. 20:12:01

már megen egy nácizós, gárdázós poszt. de jó, a héten még elég kevés ilyet láttam, kezdtem is aggódni...
De azért aranyos a hitlerjugendkettőpontnullás hasonlat.
Ennek folyományaként meg is kérdezném a kedves posztolót, mikor látott olyat, hogy gárdatagok mennek buzikat verni?
De akkor én is hadd kérdezzek valamit a toleranciáról. Ugye az apukáknak toleranciára kell(ene) tanítani a gyerekét. Hogy fogadja el a buzikat. Mert az tulajdonképpen nem is kivetnivaló, amit ők csinálnak. Eddig semmi gond. A buzikat nem lehetne ugyanilyen előadásban részesíteni? megmutatni nekik a másik nem szépségeit? Elvégre mégiscsak az a természet rendje, hogy a hím a nőstények közül választ párt vagy éppen fordítva. Fenti folyamat nélkül a faj kihal. Még a buzik is. Akkor elmondhatjuk, hogy a heteroszexuálisok a "felsőbbrendűek", azaz őket illene tiszteletben tartani, hiszen nélkülük a buzik sem léteznének. És egy jó érzési heteroszexuálist zavar egy melegfelvonulás. Mert azzal még csak megbékél, hogy a szomszéd fiú dugja a lakótársát, aki szintén fiú. Magányügy. Igaz, ezt valahogy ő, mint heteroszexuális természetellenesnek tartja, neki a génjei teljesen mást diktálnak. Viszont azt már végképp nem nehezen viseli, hogy a buzik felvonulnak és ez az ő jó ízlésén rég túlment. Senkire sem tartozik más ember genetikai sérülése. Ha így van, éljen vele, de felesleges hirdetnie.
Így van ezzel a heteroszexuális alanyunk fia/lánya is, aki(k) kérdésekkel jön(nek). Ők, gyerekként is érzik: ez nem biztos, hogy így normális.
Itt jön a tolerancia kérdése. Nekünk most hogy kell viszonyulni? Vannak itt homoszexuálisok, cigányok, zsidók, pirézek, félszeműek, marslakók.
Én senkit nem bántottam, se a buzikat se a többit. Annak ellenére sem, hogy a cigányok általános iskolában 10 szünetből kilencben megvertek. A buzikat se, noha a minden egyes DNS molekulám tiltakozik az egésztől, nekem ez természetellenes.
Aztán amikor a hétköznapi ember már azt látja, hogy ő, mint őshonos magyar állampolgár, aki dolgozik és keresztény normáknak megfelelő életet él, kezd háttérbe szorulni. Persze a pénzét adó címén elveszik tőle, de a békát lenyeletik vele: ezt neked el kell viselned, mert mi azt mondtuk. Ha tetszik, ha nem.
Amikor sokadszorra verik meg/rabolják ki stb, és azok, akiknek meg kellene védeni az ő jogait, szarnak rá nagy ívben, gondol egyet és kitalálja a magyar gárdát. Legalább az illúziója legyen meg, hogy valaki megvéd. Ez persze azoknak nem tetszik egyedül, akik nem a hétköznapi, keresztény magyar ember normái szerint él, a többségnek véletlenül sincs kifogása.
Ettől függetlenül a magyar gárda egyetlen etnikumhoz tartozó állampolgárt sem vert meg, egy buzinak sem tolta fel hátulról a saját fejét.
És az, hogy a gyerek azt látja, van egy magyar gárda, aki megy, ha segítségül hívják, óvja és ápolja (legalábbis megpróbálja) a magyarság még meglévő értékeit, nem hiszem, hogy akkora gáz lenne. Sőt.
És ha azt látja a gyerek, hogy a magyar gárda egyik eszméje a cigányok és a buzik verése, akkor majd lesz jogalapja ennek a blognak. Addig csak üres hőzöngés.

Inori 2008.10.26. 20:12:44

Vannak nácik,az is egy vélemény.És vannak kommunisták,az is egy vélemény.Mert szerinted nincsenek?Mindenkinek szíve joga hogy kit szeret vagy nem szeret,de azért egy olyan szintet nem kéne elérni hogy akasztgatni akarjuk egymást.

Gyulabá 2008.10.26. 20:13:14

www.indavideo.hu/video/Leopard_vs_Majom-Erdekes_allatvilag

... hogy lássátok és soha ne mondjátok az emberre, hogy állat! Nem érdemli meg!

beeeee 2008.10.26. 20:20:38

most kb 20 blog foglalkozik hasonló témával

buzi csak verve jó ezt nem tudtad?

a faszé nem robbantak azok a bombák így tanulnom kellett pedig jó lett volna valami vágatlan akciót látni mert az rtl klubon meg tv2-őn még a vígjátékot is megvágják 18-as karika mellet(azért ez nem semmi már egyébként)

egyébként voltak úttörők meg kis dobosok meg sorolhatnám még napestig acsak a másik oldlaról

Valaki a sok közül 2008.10.26. 20:21:01

Szittya!

Fentiek jogvédőiknek köszönhetően alig 1 év alatt a rendőrség gyorsabban alakul át európai színvonalú rendőrséggé, mint az elmúlt 20 év alatt. Pedig az SZDSZ 2 ciklus kivételével végig kormányon volt és van.

A lakosságot (beleértve a cigányságot is) nyomorító cigánybűnözéssel a többség nem kíván együttélni, ez az ami fix és ennek érdekében szükséges valamit tenni. A jelenlegi kormány képtelen túllépni azon a gyakorlatán, hogy politikai síkra terelje a cigánykérdést, holott már évekkel ezelőtt, a megszorítások előtt lehetett sejteni, hogy a bünőzés elsősorban az elmaradott cigányság körében lesz magasabb. Nem az következett be amit vártak, azaz nem sikerült a Fideszt jobbszélre tolni, szavazótábora nőtt, viszont kialakult a radikális oldal is. (Lehet, hogy az MSZP-SZDSZ feláldozva magukat a cigányokat és a környezetükben élőket éppen ezt akarta?)

Az MG egyfajta lakossági reakció. Nem is politikai alakulat. Az MG nácizmusáról beszélni, kb. hasonló, mintha valaki azt állítja, az SZDSZ a buzik és a zsidók pártja. Nyilván lehet az MG tagjai között annyi antiszemita, ahány homokos szimatizáns az SZDSZ-ben, de valószínűleg számarányuk alapján mindkettő (homokos és antiszemita) az MSZP-ben és a Fideszben van.

Persze, ha az MG egyetlen zsidót is (zsidóságáért) vegzált, linkeld be gyorsan:)

segabor 2008.10.26. 20:21:04

Gondolatébresztőnek kevés, mondanivalója nem tűnik ki a nagy szürke tömegből.

Ezt még elolvasni sem volt érdemes.

Inori 2008.10.26. 20:21:05

Például csőbombát ne készítsünk egymás ellen,mert az nem valami mulatságos...

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 20:21:47

Inori, te láttál már náczit? S hogy nézett ki? Két feje volt, meg szarvai, meg patái? Vagy milyen egy ilyen náczi? :D Istenem de hülyék az emberek...

A náczinak is mennyi értelmezése van manapság:

-alapvetően natonalist, vagyis nemzeti érzelmű (nem, nem gárdista :D), aki szereti a hazáját - abban mi a rossz, ha valaki szereti a hazáját?
- értheted még esetleg a németországi nácikat ezalatt, azok nagyrészt meg már meghaltak...de amelyik még megvan az nem itt csücsül, hanem Argentínában

vagy mi az a náczi szerinted? a patás izé? amelyik terrorfenyegeti a békés többséget, egyik szarván egy zsidó, másikon egy cigány feje lóg, miközben éppen a virágzó magyar demokráciát tapossa kétlábbal? Vagy milyen az? Fejtsd már ki légszives.

J_Sheridan 2008.10.26. 20:22:23

Ejh. Egy utánpótlás blog, mert a másik Index által szponzoráltat már porigromboltuk egy-két másik jó emberrel.

Zsindex. Ennyire szánalmasak komolyan nem lehettek. Miért kell ilyen baromságokat reklámozni nektek? Inkább írjatok igazat, reklámozzatok az igazságot, ne a fikciót. Az egyszerűbb és jobban is szeretjük, mint a folytonos hazudozást. Próbáljátok ki. Azzal jobban járnátok és kevésbé is égtek be vele.

Inori 2008.10.26. 20:23:51

Pont az a gond hogy mindenki szereti a hazáját(kis túlzással),ez egy alapvető dolog.De egyesek kisajátítják maguknak ezt és azt állítják hogy rajtuk kívül senki se.

naja 2008.10.26. 20:24:11

"Küldje inkább a játszótérre, bassza meg!"
Küldd le majom a tiédet, hadd verjék meg a retkesek, vegyék el a labdáját, pénzét, telefonját.

boka · http://csaszu 2008.10.26. 20:25:17

"keresztény normáknak megfelelő életet él "


Építsük a keresztény embertipust. Régen az ideológusok szocialista ember tipusról beszéltek. Nem akarom egyiket sem, semmilyen embertipus nem akarok lenni. Szörnyű, hogy választani kell mindig. Aki vallásos embertipus akar lenni az menjen a hitgyülibe, meg a plebániába ! Nem baj, ha egy családban kézen állva járkálnak, csak ne legyen kötelező. Az én egyház ellenességem sem követendő, csak példát szeretnék ezzel mutatni a gyerekeimnek, nem rájuk erőszakolni.

Petya 2008.10.26. 20:25:38

nem t'om, de akik itt ezerrel jönnek ezzel a dumával, hogy "3 csoport van, akiket utálok: a zsidók, a komcsik és a buzik" azok helyében kicsit körülnéznék a háztájékon. nehogy véletlenül egy expártag családtag vagy egy titkoltan meleg ismerős, netalántán zsidó származású felmenő legyen a háttérben.

s ha már ott tartunk, hogy ki-kit szeret: én azokat "kedvelem szívemből", akik bőszen verik a mellüket, hogy mekkora magyarok, mert 56-ban leléptek külföldre. szerintem 100szor gerincesebb ember az, aki itthon maradt és itt próbált boldogulni, mégha végig is kellett szenvednie azt a 30 és fél évtizedet...

Namenlos 2008.10.26. 20:25:50

Nekem már nem kell magammal vinnem a fiamat buzit verni.
Megy magátol is !

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 20:27:15

Inori, ha a magyarok kisajátítják maguknk Magyarorzágot, abban szerintem nem sok természetellenes dolog van. Aki meg nem magyar, é itt akar élni, az alkalmazkodjon. Hagy ne ne nekünk kelljen mindenkihez.

kzol 2008.10.26. 20:27:46

"Inori 2008.10.26. 20:12:44
Vannak nácik,az is egy vélemény.És vannak kommunisták,az is egy vélemény.Mert szerinted nincsenek?Mindenkinek szíve joga hogy kit szeret vagy nem szeret,de azért egy olyan szintet nem kéne elérni hogy akasztgatni akarjuk egymást."

Épphogy azt kéne elérni, hogy akasztgatva legyenek. Olyan hosszú az Andrássy út, olyan szép sormintát lehetne oda csinálni a lámpaoszlopokra zsidóból, cigányból, komcsiból, buziból, hogy csak na. Aztán mindet kiterelni - egyszer! -, hogy nézzék meg, mi vár rájuk, ha folytatják. Ha folytatják, keresünk még lámpaoszlopokat. Ha elfogynak a lámpaoszlopok, akkor fákat. Ha elfogynak a fák is, akkor lenghetnek a hidakon. Majd csak elfogynak egyszer.

boka · http://csaszu 2008.10.26. 20:27:53

PETYA ! Te vagy Tömör Professzor !

Erről van szó !

Valaki a sok közül 2008.10.26. 20:28:16

Avensis:

"Ennek folyományaként meg is kérdezném a kedves posztolót, mikor látott olyat, hogy gárdatagok mennek buzikat verni? "

Politika. A cigányok ellen vonuló gárda szimpátiát kelt, hiszen problémás helyekre vonulnak ki, nem pedig "általában" megverik a cigányokat cigányságukért. A homokosok, zsidók azért kellenek, hogy az MG alapvetően negatív legyen a közbeszédben. Hogy lehessen őket nácizni. Az lényegtelen, hogy egyetlen homokost sem vertek meg és láthatóan nem is akarnak.

Inori 2008.10.26. 20:28:54

Poénkodhatsz Astaroth...de te is tudod hogy bizony a "kopaszok" a normális lakosságot csesztetik és nem a cigányokat.Mert az rizikós.

Inori 2008.10.26. 20:30:30

Na de akkor írd már körül hogy milyen is egy magyar ember,mert úgy látom hogy most is a magyaroké Magyarország.Akkor miért kéne egy szűk csoportnak engedelmeskednünk?

J_Sheridan 2008.10.26. 20:30:44

-Astaroth-. Pontosan. Nem fog itt kisebbség diktálni. Ráadásul ezeknek magyarországon van a legjobb dolguk, még is itt siránkoznak a legtöbbet. Végül is könnyű a szép világot elbaszni maguknak. Túl sokat akarnak, majd keveset érnek el vele. Csak az ellenséget kreálják maguknak. Magyarország a magyaroké. Aki magyarnak érzi magát az nem szövegel olyanról, hogy a magyarok kisajátítják maguknak az országot. Aki meg nem az, az jobban tenné ha... 1. befogná és alkalmazkodna, 2. ha nem tetszik a rendszer, csomagolna és eltakarodna. Ilyen egyszerű a képlet. Kisebbséghez nem fogok a SAJÁT országomban alkalmazkodni és nem érdekel egyiknek sem a nyekergése.

avensis (törölt) 2008.10.26. 20:31:23

amúgy a magánvéleményem az, hogy az MG sosem létezne, ha a mai politikai "elit" nem áldozna fel mindent és mindenkit a szavazatszerzés oltárán. A mai magyar cigányság már egy szignifikáns szavazóbázisnak számít, ők és a kisnyugdíjasok együtt kellenek, aztán a szavazás megnyertnek tekinthető. Ezt rengeteg segéllyel, kisebbségieknek túlzott pozitív diszkriminációval, nyugdíjasoknak 13-ik, 14-ik, 15-ik... ...226-ik és 227-ik havi nyugdíjjal el is lehet érni.
Az értelmiségieknek nehéz a kedvébe járni, meg nincsenek is olyan sokan, ergo ők le vannak szarva. A hétköznapi, dolgozó magyar dettó.
Amíg a szavazatok megszerzéséért megy ez a féktelen herdálás, addig nem lesz jobb. A hétköznapi ember pedig egyre jobban úgy érzi, ez már nem a hazája, csak a lakóhelye.
És ezért jönnek a spontán reakciói, mint pl a MG, mert nem akar olyan hazátlanná válni, mint egy átlag tibeti vagy palesztin.

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 20:32:13

Inori, igen - de azok hol náczik? Azok kopaszok. Van vmi ilyen érdekes sajta, aki kopasz..néha skinheadnek nevezik magukat, de zavarba esnek, ha közlik velük, hogy az első skinheadek jamaikaiak voltak, azoknak meg ötétebb a bőrük, akkor meg nem tudják mi van.

Most komolyan, az ilyen féltudatlan emberek - akik a legkevésbé sem náczik, sőt azt sem tudják micsodák, csak a balhét keresik, meg a falkát - ezek a legnagyobb gondjaid? Általában 25 éves korukra kinövik, amelyik meg mégsem, azt kiröhögik..

magyar 2008.10.26. 20:33:23

13 éves gyermekem ellenálló akar lenni! Büszke vagyok rá!
A gyermekeink jelentik a jövőt, a magyar reménységet! Ők fogják felszabadítani Magyarországot a cionista megszállás alól. Akkor jaj lesz a magyarellenes, pajeszos fajtádnak!!

Inori 2008.10.26. 20:34:02

Nem növik ki,és hozzácsapódnak a szélsőségesekhez mert kell a szavazat.Akkor az egyszerű ember hogy különböztesse meg hogy kik a "hiteles radikálisok" és kik a nem hitelesek csal "a félművelt emberek"?

z 2008.10.26. 20:35:15

magyar 2008.10.26. 20:33:23
Tök jó én 13 évesen asszem katona akartam lenni ,majd orvos :) Szerintem ülj le vele beszélgeti:)

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 20:35:21

Inori, körülírom, a magyar ember az, akinek nincsen semmi joga. Ha neked van, nagy valószínűséggel nem vagy az. Ha téged megver/kirabol egy cigány, akkor nem történik semmi, de ha pofáncsapod, mert védekeznél, akkor sittre kerülsz, mert rasszista vagy.

Nah ezek alapján el tudod dönteni magadról, hogy magyar vagy-e.

Inori 2008.10.26. 20:36:04

Magyar...a gyereked legyen katona,és vonuljon be rendesen,mert kell a közkatona,nem ilyen "ellenállónak".

hátezkész 2008.10.26. 20:36:35

A Gárda egyáltalán nem baj, hogy van, sőt...! Nem tesznek semmi rosszat, de azoknak, akikkel a rendőrség, a poltika, és az egész ország nem tud és/vagy nem akar semmit tenni, legalább van egy minimális visszatartó erő, "csak tudd, hogy értsd" alapon. Szögezzük le, hogy senkinek egy haja szála nem görbült még miattuk.
Azzal viszont én sem értek egyet, hogy a gyerekeket belekavarják. Sem ebbe, sem a fiatal baloldalba pl. Nem is érthetik az egészet, hiszen pont az a baj, hogy sokan kellő intelligencia és műveltség nélkül is döntő pozícióban vannak.
A gyerekek ezért persze nem hibásak, de azt azért érdemes lenne kivárni, hogy megfelelő tájékozottság után !saját! megalapozott véleményük alapján válasszanak, és ne helyettük döntsenek.
Amúgy meg nem értem, hogy például az USA-ban miért nincsenek kiakadva a Nemzeti Gárdán? Pedig van rajtuk amerikai zászló is, sőt akár még egy sas is. Talán azért mert inkább örülnek egy mozgósítható önkéntes csapatnak. Itthon is feladatokat lehetne adni nekik, és nem köpködni őket. De ez már csak egy ilyen ország. Ha egy parkot végre szépen rendbe raknak, és egy szobrot helyeznek el, azt rögtön le kell rombolni, ahelyett hogy akinek nem tetszik, építene egy másik szép parkot egy "ellen"szoborral. Szánalmas.

solus bela 2008.10.26. 20:37:15

Magyarnak csak magyar az ellensége, amíg ki nem pusztítjuk egymást a Kárpát-medencéből... De az eddigieket olvasva ki is fogjuk!

Recviescent in pace

z 2008.10.26. 20:37:27

Inori 2008.10.26. 20:36:04

13 évesen egy gondos apuka kell ,nem a sereg!:)

boka · http://csaszu 2008.10.26. 20:37:40

"mert nem akar olyan hazátlanná válni, mint egy átlag tibeti vagy palesztin. "

Hidd el azok az arcok nem ilyen bővített mondatokban gondolkodnak, mint te, hanem :
Mi van Köcsög ! Fasza a tetkóm ! Beszótá b.meg ! Kiszedlek a verdábó buzi! Sz.pjáá má' le, szöszi !

Egyik sem eredetibe olvassa Goethe-t, elhiheted.

boka · http://csaszu 2008.10.26. 20:38:29

"eredetiben", mert automatikus tárgyeset

avensis (törölt) 2008.10.26. 20:39:11

boka · csaszu 2008.10.26. 20:25:17

Nem erről szólt a mondanivalóm. Arról, hogy a nagy többségnek van egy értékrendje, ami általában a keresztény normáknak élő magyar ember értékrendje. Nyílván vannak ettől eltérő vallású emberek, de az életmódjuk alapjaiban ugyanaz: kötelességtudó, más embert tiszteletben tartó becsületes életvitel.
Ettől még semmi sem kötelező.

J_Sheridan 2008.10.26. 20:39:27

Inori. Az üldözési mániát amit te és a hozzádhasonlóak prezentálnak azt kezeltetni szokták. Ahogy a másik blogban is leírtam, olyan, hogy Náci nincs magyarországon. De még fasiszta sem. Náci = Nemzeti Szocializmus, Szocialist Párt rövidítése, ami csak német földön volt. Hát én itt se egy németet, se egy nemzet szocialistát nem látok.

A másik pedig. Most mindjárt jössz az anti-szemita náci osztályú obégatással. Ne fáraszd magadat. Fordulj inkább magadba és vedd észre, hogy a fajtáddal van a baj. Pofátlan, hazug, lop, csal és nem tud beilleszkedni egy országba, egy társadalomba sem. És mikor egy zsidó azzal jön, hogy de neki ez a hazája... na ja. Izrael után. Ez sajnos tény.

Inori 2008.10.26. 20:39:53

Igen,most van egy kis cécó a cigányokkal,mert nehéz őket megbüntetni.De a magyar sikkasztókkal mi a helyzet?Azok se kerülnek soha sittre!Minket is raboltak ki cigányok(szomszédunk 5X),de megpróbálom megőrizni a józan eszem és nem akarom mindet lelövetni.Járt velem is(még középiskolában) 3 cigány és velük nem volt semmi gondom.Ha én fel akarnék lépni a cigányok ellen akkor ez a 3 lány is szívna.Megérné?Az egyest büntetni a többség bűnéért?

Inori 2008.10.26. 20:40:39

Ja nem úgy érzem...később lehet katona ha megnő és még mindig úgy gondolja:)

flugi · http://flugi.blog.hu/ 2008.10.26. 20:41:22

pár éve tényleg nem hittem volna, hogy lesz, aki vadbarmot nevel a gyerekéből, és ezt büszkén hirdeti.

Nocsak.

boka · http://csaszu 2008.10.26. 20:41:47

"kötelességtudó, más embert tiszteletben tartó becsületes életvitel."

sajna ezt kisebbségben látom, de lehet, hogy már nincs is rá szükség. Mi vagyunk maradiak.

Ugyan mi jöhet még ezután 2008.10.26. 20:42:03

Ebben az országban már semmin nem csodálkozom, nagy dolognak kell történnie, hogy megbotránkozzam , az alábbi az ilyen.

A Gárda negyedik avatási ünnepségét 2008. október 25-én tartotta a Hősök terén. Negyedszer avatott szombat délután gárdistákat a Magyar Gárda Mozgalom, hagyományosan a budapesti Hősök terén. A Vona Gáborék által létrehozott mozgalom ma már az egyetlen egyenruhás testület, melynek tagjaként valaki felesküdhet a Szent Koronára. A több száz avatandó között kadétok és oroszlánkölykök is voltak; a Magyar Gárda legifjabb tagja mostantól egy egyesztendős gyermek, aki anyukája karjában hallgatta végig az eskü szövegét. A gárdának szükség van utánpótlásra Őket hívják úgy, hogy; A Magyar Gárda kadétjai. A 18. életévüket még be nem töltött, magyar érzelmű fiatalok, akik a Magyar Gárda teljes jogú tagjai. Őket is felesketik, azonban ehhez írásos szülői engedély kell.

Az avatáson 400 új gárdistát avattak fel, ezzel a felavatottak száma elérte a 2000 főt.

Az ünnepségen beszédet mondott Wittner Mária, Für Lajos, ifj. Hegedűs Lóránt és Vona Gábor is.
Vajon Ők is ismerik az 1952, évi IV. törvény hatályos változatát?
Vagy a Szent Korona nevében a „Gárdának” mindent lehet?
Törvényt is lehet szegni? Szülőknek és Gárda Vezetőknek egyaránt ?

A Szülők azok akik felelősek a gyámságukra bízott saját gyermekükért, illetve a gondozásukba vett fiatalkorúak szellemi, testi fejlődéséért.

Ezért azoknak a "büszke, de törvény ismeretben tudatlan" Szülőnek hívnám fel a szíves figyelmét az alábbiakra, még mielőtt büszkén döngetnék a mellüket "a nagy hazafiúi tettük miatt." Amivel törvényt sértettek. Remélem nem csak én, de az Ügyészség is felfigyel erre a "dicsőnek egyáltalán nem mondható hazafiúi, amazoni tettükre."

Idéznék a Családvédelmi törvényből néhány fontos részletet: Íme örök tanulságként:

(- egyébként szeretném figyelmeztetni Önöket, hogy a törvény nem ismerete nem mentesít a felelősségre vonhatóság alól-)

1952. évi IV. törvény a házasságról, a családról és a gyámságról

1. § (1) A házasságról, a családról és a gyámságról szóló törvénynek az a célja, hogy a Magyar Köztársaság Alkotmányának megfelelően szabályozza és védje a házasság és a család intézményét, biztosítsa a házasságban és a családi életben a házastársak egyenjogúságát, fokozza a gyermekekért való felelősséget és előmozdítsa az ifjúság fejlődését és nevelését.

(2) E törvény alkalmazása során mindenkor a kiskorú gyermek érdekére figyelemmel, jogait biztosítva kell eljárni.

(3) E törvényt a társadalmi és egyéni érdek összhangjának biztosításával kell alkalmazni; a törvényben megállapított jogokkal és kötelességekkel társadalmi rendeltetésüknek megfelelően kell élni.

70. § A kiskorú gyermek szülői felügyelet vagy gyámság alatt áll.

71. § (1) A szülői felügyeletet a kiskorú gyermek érdekeinek megfelelően kell gyakorolni. A szülőknek biztosítaniuk kell, hogy az ítélőképessége birtokában lévő gyermekük az őt érintő döntések előkészítése során véleményt nyilváníthasson. A gyermek véleményét - korára, érettségére figyelemmel - tekintetbe kell venni.

75. § (1) A szülői felügyelet körében a szülők kötelessége, hogy a gyermeket gondozzák, tartsák, a gyermek testi, értelmi és erkölcsi fejlődését elősegítsék.

78. § (1) Azt, hogy a gyermek milyen életpályára készüljön, a gyermek hajlama, testi és értelmi képessége, valamint az egyéb körülmények figyelembevételével a szülői felügyeletet gyakorló szülők és a gyermek közösen döntik el.

88. § (1) A bíróság megszünteti a szülői felügyeletet:
a) ha a szülő felróható magatartásával gyermeke javát, különösen testi jólétét, értelmi vagy erkölcsi fejlődését súlyosan sérti vagy veszélyezteti,

A fotókon látható kisfiúk, és kislányok, vajon teljes tudatában voltak annak amire a szüleik rákényszerítették Őket? Kötve hiszem!

Ennyi "bekötött szemű", a fasiszta eszmétől elvakult, irredenta, rasszista ember, mint amennyi az utóbbi időben nyilvánosan mutogatja magát a Hősök terén, amelyik tér a Magyar Nemzet Hőseiről kapta a nevét. A Magyar Gárda gyalázza és bitorolja Nemzeti Hőseink emlékét. Szép Magyar Hazánkban már sokunkat döbbenettel tölt el ez a nemtelen és gyalázatos cselekedetük.

Megdöbbenti a józan gondolkodású Magyar EMBER-t, de a Világ, hála a Jó Istennek még többségben lévő, józan gondolkodású tömegeit is.

Szülők és felnőtt embertársaim !

A múlt század 30-as éveiben egy osztrák származású piktor is hasonló képen kezdte.

Mi lett a vége?

Világ égés , amit második világháborúnak neveznek a történelem könyvekben.

Hivatalosan húszmillió ember - de valószínű, hogy jóval több- ment miatta az értelmetlen halálba , illetve lett egy téveszme áldozata.

Nem tanulunk Őseink rossz történelmi példájából?

Mit akarnak egyes beteges gondolkodású egyének ?

Emberek ! Gondolkodjatok!

Kell ez Nekünk Magyaroknak?

Nem vetnek meg bennünket még mindig azért amit eleink csináltak a Hitler nevű állat csatlósaként a múlt század közepén?

Ezt akarjátok a XXI. század elején Európában és a Világban?

A Világ nem fog emiatt felnézni Ránk, vissza fog szállni az Ősi átok. Amit a "kalandozó honfoglaló Őseink rémtettei” miatt voltunk kénytelenek elviselni évszázadokon át Európában.

Ezt akarjátok ! Ébresztő!

A Magyar Nemzet józan gondolkodású többsége elítéli tetteiteket! Legalábbis reménykedem, hogy így van. Ezt ne feledjétek, amikor meggondolatlanul és törvénytelenül cselekedtek . Ráadásul mindezt a Szent Korona nevében.

Gárditák ez nem dicsőség a Magyar Nemzetnek!

Amit tesztek, az finoman kifejezve az Ősök meggyalázása. Kik által?

Néhány sértődött, a történelem süllyesztőjébe veszett, letűnt, magát törvények fölé helyező idősnek, és a meggondolatlan szerepelni vágyó, feltűnési viszketegségben szenvedő fiatalnak.

Sofian 2008.10.26. 20:43:19

cionizmus...zsidók..jajj...a "magyar"-októl kéne megvédeni Magyarországot.

Borsii · http://szentkoronaradio.com 2008.10.26. 20:43:37

Hát a blog író se tudd kulturáltan írni.
Az agyi szinted pedig egy 12 éves gyerekén van!" Bassza meg,rohadjon meg" Szerintem ez inkább mind rád illik. Majd ha egyszer netán az egyik kisebbség szét veri a fejed akkor rá eszmélsz ,h hoppá igen is kellenek ezek az emberek. Addig meg csak írd tovább a hülyeséged!

z 2008.10.26. 20:44:57

flugi ·
A gyerek nem vadbarom ( az apuka lehet ). Szerintem kinövik ,rájönnek ,hogy munkával ,sulival többet segítenek.
Amúgy nem értem miért egy párt "rendvédelmi szervéhez" kell csatlakozni, annyi helyi polgárőrség van. Ez kicsit hajaz a munkásőrségre (szerintem ,most lehet kövezni kimondtam ,hogy JEHOVA:)

Inori 2008.10.26. 20:45:48

J_Sheridan...a fajtám?Szóval ha eltérő a véleményünk akkor úgy jutalmazol hogy már nem is vagyok magyar?Kedves:)...akkor még van érelme fizetni az adót vagy már menthetetlenül nem vagyok magyar?...erről van szó...majd pont te döntöd el hogy ki a magyar és ki nem...

boka · http://csaszu 2008.10.26. 20:46:19

Z ! Nagyot nőttél a szememben, hogy a Brian Életéből idéztél !

z 2008.10.26. 20:46:34

"A Világ nem fog emiatt felnézni Ránk, vissza fog szállni az Ősi átok"

Ez mi ez? Ezt már kérdeztem ma tőled ! Milyen átok???:):):)

J_Sheridan 2008.10.26. 20:47:14

Ugyan mi jöhet még ezután. Ismerd a történelmet. Hitlert a zsidó felsőréteg pénzelte, miközben beáldozta a középrétegüket. Ott is a zsidók voltak a ludasok. És szerintem most is ez lesz. Valamelyik majmot megteszik bábnak, azt a zsidó középréteget beáldozzák a tudatlanságuk miatt. Mi meg mindig megpróbálunk titeket figyelmeztetni és soha nem hallgattok ránk. Ejnye.

kzol 2008.10.26. 20:47:47

Inori 2008.10.26. 20:39:53

Nem lehetett egy ütős középiskola, ha koszos cigányok is bekerülhettek...
És miért véded őket? Farkaltad akármelyik gádzsit is? Végeredményben 16 évesen, amíg nem kezdik el sorban szülni a gyerekeket, még van közöttük 1-2 formás, de hát száradjon le a faszom, ha egyszer is egy ilyenbe belemártanám.

Valaki a sok közül 2008.10.26. 20:48:15

Avensis: Szerintem ez az elején nem volt tudatos, GYurcsányék egyszerűen "csak" nem tudták kezelni a problémát. Aztán később egyszerűbb volt az MSZP-SZDSZ szélsőségeseinek véleményét átvenni, mert így legalább sugallni lehetett, hogy van egy igen jókora jobboldali szélsőség, amelyet rejtve Orbánék tuningolnak.

Úgy látom azonban a dolog nem jött be, az emberek a cigánybűnözést annak tartják ami, társadalmi és rendészeti problémának, amit GYurcsányék képtelenek kezelni.

gunzen · http://holegyunkgyrost.blog.hu/ 2008.10.26. 20:49:01

Szar országban élünk...Sok a hülye ember...

bocs egy kis reklám, ha van időtök katt: holegyunkgyrost.blog.hu/

yxcvert 2008.10.26. 20:49:04

Ugyan mi jöhet még ezután 2008.10.26. 20:42:03

Elmész te a picsába

J_Sheridan 2008.10.26. 20:49:06

Inori. Én nem döntöm el, de ha az ország ellen beszélsz és azok lakosai ellen, illetve az agymosott zsidó hülyeséget szajkózod akkor két dolog lehet. 1. mérhetetlenül hülye vagy, 2. zsidó vagy egyéb kisebbségi vagy aki tudatosan hazudik. Választhatsz.

Ja, amúgy isten hozott a nagyvilágban, mert most nagyon úgyfest, hogy a világban mindehol ilyen mércék alapján fogják eldönteni, hogy ki tartozik az otthonához és ki ellenség. Kellemetlen.

Carnivora (törölt) 2008.10.26. 20:49:13

Mi van Kovács Pistivel????

Ez a magyar gárda nyavajgás így 2008 őszén vicc, mikor gyakorlatilag lószart sem csinált a gárda ... elvonulgatnak fel-alá a buzik is szoktak, hippik is ... demokrácia van.

Egyébként az a legnagyobb baj, hogy anno a kisdobos-úttörősdit a nagy szabadság jegyében kitették az oktatási rendszerből aztán helyére csak a szabadosság került nem a szabadság.

A mai fiatalokat nem köti le semmi az állam a rendszer cserbenhagyta az ifjúságot. Az egyetlen szórakozása gyerekek tömegeinek iskola után az utcákat róni, cigizni, inni ...

Az más kérdés ez a Gárda nem megoldás csak egyfajta jajkiáltás, hogy bizony igény lenne egy olyan szervezeti formára, amely leköti az ifjúság energiát délutáni foglalkozásokkal, korrepetálással, programokkat, kirándulásokkal. -

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 20:49:33

Inori, ahol fát vágnak, ott hullik a forgács is

Hogy komcsi eszme? Ez van, lehetne akár náczi is, de mindenesetre diktatórikus. A gond az, hogy túl sok mostanában a fa, és még talán nem is látod a mögötte lévő erdőt :)

Fekete Fekália 2008.10.26. 20:49:49

Bacca meg, hogy mik vannak... A szabaccság baráttya megaszongya, hogy mások hogyan nevejjék a kölköt. A diktatúra baráttyainak akkor mi marad, he?

z 2008.10.26. 20:50:12

Ugyan mi jöhet még ezután 2008.10.26. 20:42:03
Kérlek !!!! Mi az ősi átok??? Vagy bárki , tuti műveletlen vok ,vagy nem nézek tv-t .:)

Klári_M 2008.10.26. 20:50:25

Udvozletemet kuldom a vilag masik felerol draga honfitarsaimnak!
Az eddigi parbeszed is szorakoztato volt, de meg inkabb az lesz par ev mulva, amikor a romak is megszervezik a maguk gardajat. Szerintem tobben vannak mint a magyar szelsojobb, es nem is olyan csenevesz alkatuak mint a kepeken lathato gardistak.
A legjobban annak orulok, hogy azt a harcot egy ocean tuloldalarol nezhetem.

:))) smiley minden magyarnak !

Valaki a sok közül 2008.10.26. 20:50:36

"Az avatáson 400 új gárdistát avattak fel, ezzel a felavatottak száma elérte a 2000 főt. "

Ez még mindig elég kevés.

Inori 2008.10.26. 20:50:54

Kzol...ismertem őket emberileg,és tanultak.Már az is baj?Azon szoktunk nyavalyogni hogy nem tanulnak.Pont az a lényeg hogy már van egy-kettő aki hajlandó dolgozni és tanulni.De ha mindet lecsesszük akkor még ennyi se lesz és végleg a nyakunkon maradnak.
A dolog alpári részére nem reagálok,ehhez nekem már késő van:)

yxcvert 2008.10.26. 20:51:19

Hülye balliberális faszok, menjetek már a picsába, legalább ezt az országot hagyjátok meg a magunkfajtáknak...

J_Sheridan 2008.10.26. 20:51:45

Carnivora. Bajtárs! Isten hozott! :) Itt is rendet kell tenni, mint a másik blogban. Az Zsindex ilyen baromságokkal eteti megint a szegény népet.

avensis (törölt) 2008.10.26. 20:51:56

Ugyan mi jöhet még ezután 2008.10.26. 20:42:03

Te miben látsz nagyobb veszélyt az alábbiak közül?
1. A MG avat gyerekeket.
2. Az óvónőket/tanárokat egyes, a cigánysághoz tartozó egyének halálosan megfenyegetnek/megvernek/megölnek.
3. A deszegregációnak köszönhetően elég gyakran nem lehet órát tartani, a deviáns tanulók fegyelmezhetetlenek, kisebbségi mivoltukkal visszaélnek.
4. a kisnyugdíjasok a saját megtermelt élelmiszeriekhez való jogukat szinte teljesen elveszítik.
5. az ország pénzügyi helyzete siralmas, a katasztrófa szélén állunk. (A következő 2 hétben te is látni fogod, amikor az ájróért 300 forintot fogsz fizetni) "Vezetőink" még ekkor is azon vitáznak, hogy ki legyen a miniszterelnök.

Valszeg te az egyes pontra fogsz szavazni.

Inori 2008.10.26. 20:52:48

Astaroth...ilyen a világ.A lényeg hogy rend legyen és lehessen fejlődni,akkor is ha túl sok a fa.

Valaki a sok közül 2008.10.26. 20:52:55

Sheridan:

Hol van nálunk zsidó középréteg?

z 2008.10.26. 20:52:56

2000 tag van? Én mán azt hittem ááá rosszul hittem.:) Ok ,ez így gittegylet...

boka · http://csaszu 2008.10.26. 20:54:53

Klári_M ! Az lesz izgi, ha szabolcsban, borsodban bekötik az internetet, és megjelennek az első roma kommentelők.
Biztos lesz fordítóprogram is, de az tényleg szórakoztató lesz.

Csumidázok mindenkit, le kell feküdnöm a feleségemmel ( nyugodjatok meg, tudok kire gondolni )

Inori 2008.10.26. 20:54:56

J_Sheridan...mert te döntöd el hogy mi az országnak a jó,mi?Ki vagy te ahhoz?Mit tettél le eddig az asztalra?

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 20:55:00

Csak az a baj, hogy a fejlődéshez ki kell vágni a fákat :)

Inori 2008.10.26. 20:56:22

Astaroth...lehet kormányt váltani,az békés módszer.Most legközelebb pl a FIDESZ lesz hatalom én megnézhetjük mire jut.Ha nem lesznek jók őket is leváltjuk.Szóval ez nem egy beszorított rendszer(annyira)...

z 2008.10.26. 20:57:40

Na még ezt leírom ,aztán megyek vissza a dolgomra :)
Kurvára idegesítő , hogy:
- néhány barom zúzása miatt több ezer rendőr van kinnt Pesten
- vidékre alig jut zsernyák
- valaki azt hiszi pártalapon kell igazságot szolgáltatni
- Fletó szarik az egészre ,csak pofázik
- Vona meg megduplázza a 1,5 %-át 3 %-ra
-normális ember meg szív

J_Sheridan 2008.10.26. 20:57:58

Inori. Szerintem többet, mint te. De remélem most nem fogunk itt "De az én apukám akkor is erősebbet" játszani, mert ez egy picit szánalmas lenne.

Az ember eltudja dönteni, hogy morálisan mi a jó és mi a rossz. Mint láttuk az elmúlt néhány évben az SZDSZ szerű hú de nagy liberalizmus csak pusztítani tud. Emiatt bukott meg a világon mindenhol néhány hét alatt és most hisztiztek emiatt egy sort. Kellemetlen. De erkölcs nélküli világot MI nem akarunk magunknak. Arra ott van zsidófalva Izrael, ott terjesszétek az igét.

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 20:58:37

Inori, egyrészt, még korántsem nyert a FIDESZ - biztosan mozgosítva lesz majd a négyévenkénti zsoldossereg.

Másrészt, ha már mindenkit leváltottunk, akkor gebasz van.

Tudod, ha egy kupi nagyon nem megy, lehet nem a bútorzatot kell kicserélni :) Mondjuk jelen helyzetben azt se ártana :D

Valaki a sok közül 2008.10.26. 20:59:43

Boka: Olvastam roma kommenteket. Soha nem gondoltam azt, hogy én helyesen tudok írni és fogalmazni, de az tragédia. És gondolom, nyilván az értelmesebbje ír.

J_Sheridan 2008.10.26. 20:59:47

Z. Vonáék már 15% fölött vannak, csak erről a ballib sajót nem ír. Az SZDSZ-el ellentétben ők bejutnak a parlamentbe.

Inori 2008.10.26. 21:00:23

J_Sheridan...a liberalizmus miatt jártathatjuk a szánkat itt.Ha nem lett volna egyáltalán(és szólásszabadság se) akkor most épp szántanánk,de az tuti hogy nem mukkanhatnánk.Akkor egyezzünk meg abban hogy nem csak rombolni tud.Ki kéne tudni választani hogy mi a jó belőle,és ennyi.

z 2008.10.26. 21:01:12

J_Sheridan 2008.10.26. 20:59:47

Rosszul tudod ,én azt hallottam ,hogy 110%!!
Bezony! :) Aki mást mond biztos zsidó ,mint pl én !!!

nadivereb 2008.10.26. 21:01:30

Úristen, a kommentelőkből egy szociológiai diplomamunkát helyben meg lehet írni, lehet, hogy szólok is azoknak, akiknek most időszerű a témaválasztás. Komolyan, az Állatkert rovarházában több az intelligencia, mint az első 50 kommentben.

Inori 2008.10.26. 21:02:01

Szerinted többet és ez a lényeg.Aztán meg ki tudja mi az igazság...:)

Inori 2008.10.26. 21:02:52

Itt mindenki anonim...

J_Sheridan 2008.10.26. 21:03:05

Inori. Nem, nem. A liberalizmus csak ártott a világnak, mint azt láthatjuk nap, nap után. Amiről te beszélsz jó komám az az öreg demokrácia liberális eszme nélkül. Nem a zsidó demokrácia ami Izraelben van, mert az is liberális, hanem az a Demokrácia ami régen volt, úgy Washington idejében.

Kiugrott jobbos 2008.10.26. 21:03:26

Vajh' honnan a búbánatos, vasporos, himlőhelyes isten faszából hordott össze ennyi primitív agyatlan zombit a szél? Az eszem megáll, hogy egy magát "európainak" nevező ország ún állampolgárai ennyire egyszerűek és korlátoltak legyenek. Ha tényleg ilyen egy "magyar ember", hát isten ne vegye bűnömül, ha én nem akarok többé az lenni. Zsenge ifjú koromban én is lelkesedtem a saját magyarságomért, meg a magyar történelemért (bár ennek értékéből nyilván sokat levon a tény, hogy az ELTE-BTK történész szakán próbáltam fényesíteni magam), sőt egyértelműen jobboldali beállítottságú voltam. Ezt az egyértelműséget és józan elkötelezettséget bassza tönkre teljesen az a morál és viselkedés, amit az itt kommentelők többsége is oly' lelkesen képvisel. Az, kisfiam, hogy egy kurva búval telebaszott mélymagyar "hazafi" vagy, pontosan azt jelenti, hogy az isten seggelyukában élsz, egy abszolút marginális és méltán elfeledett kelet-európai senkiházi nemzet tagjaként, mert ez talán az egyetlen hely a világon, amely az ilyen faszokat megtűri a hátán. És pont azért élsz isten seggelyukában, mert te teszed azzá a puszta léteddel, meg a beteg gondolataiddal. Ezen tessék elgondolkodni, anélkül, hogy a buzikról vagy a Magyar Gárdáról szó esnék!

Valaki a sok közül 2008.10.26. 21:03:52

Klári!

Egyébként lehet, hogy egy év múlva a számlaszámukat fogod keresni. (Feltéve, hogy nem a Rózsadombon laksz, mert akkor csak három év múlva).

Inori 2008.10.26. 21:04:15

De mi a konkrét gond a liberalizmussal?Vagyis mik azok a jelenségek amikkel nem értesz egyet?

J_Sheridan 2008.10.26. 21:04:48

Z. Írtam én, hogy zsidó vagy? Nem. Akkor miért veszed magadra? De nézz utána. 15% vagy efölött vannak.

Inori 2008.10.26. 21:06:39

Kiugrott jobbos...én meg a ZMNE-n vagyok és nekem meg még szarabb a tudat hogy olyan embereket kell majd védenem akik engem lezsidóznak.

J_Sheridan 2008.10.26. 21:06:39

Inori. Hogy a liberalizmus egy beteg és erkölcstelen rendszer ami szép mézesmázos, de csak egy álvány tartja és belülről rohad az erkölcstelenségtől. Szerinted viccből van világválság? Szerinted viccből megint a liberálisokat és leginkább a zsidókat szedték elő miatta? De, mint tudjuk, mindig más a hibás.

De a legfőbb gond, hogy ráakarjátok másra eröltetni, olyanokra akik többször is megmondták, hogy nem kérünk belőle.

Carnivora (törölt) 2008.10.26. 21:07:45

Inori 2008.10.26. 21:04:15

Indulhatunk az alapoknál? gyerekekkel szabad politikai kampányt-stratégiát felépíteni, de egy egyszerű semmit nem jelentő felvonuláson nem öltözhetnek pincérnek.

Hogy is van ez?

gárdamen 2008.10.26. 21:08:36

Kapja be az összes nekomcsi. Ilyen, és ehhez hasonló cikkekel ferdítik el a valóságot, azt, hogy ezeknek a megmozdulásoknak okuk is van és ezt az okot kurcsány nyerencnek hívják.

Inori 2008.10.26. 21:09:13

J_Sheridan...de nem akarják...a legtöbb ember pl nem meleg.Ha erőltetnék akkor mindenki az lenne(pl az ókori Görögországban több volt a meleg mint ma,sokkal több).Lehet választani,ez a lényeg.

Carnivora (törölt) 2008.10.26. 21:09:18

Kiugrott jobbos 2008.10.26. 21:03:26

Scifi kategória vagy. -

z 2008.10.26. 21:09:37

J_Sheridan az adatok elhazudását hagyjuk meg Veresnek! Neki jobban megy.:) Én még nem láttam , hogy 5 fölött lett volna . Lehet nem láttam még mindent:) De ha belinkeled megköszönöm!

Valaki a sok közül 2008.10.26. 21:09:39

Gunzen. Te képes vagy azt a szart megzabálni, amit Gyros címen árusítanak?

Inori 2008.10.26. 21:10:16

Carnivora...nem lenne szabad a politikába gyerekeket vonni,bárki is teszi,ez az én véleményem.

z 2008.10.26. 21:12:16

Inori lány vagy me akkor kipártollak?:) Na jó , beindult a fétisizmus nálam :)
/Egyenruhád is van?/

Inori 2008.10.26. 21:13:15

Z...nekem még nincs.Én bizpolos. vagyok.

kzol 2008.10.26. 21:13:46

"Inori 2008.10.26. 20:50:54
A dolog alpári részére nem reagálok,ehhez nekem már késő van:)"

Úristen, szóval megfarkaltad őket! Hányingerem van...

Inori 2008.10.26. 21:13:48

Ja + nem vagyok lány...:S

z 2008.10.26. 21:14:34

ŐŐŐ akkor elhatárolódok magamtól!:):):)

Inori 2008.10.26. 21:14:53

kzol...de mocskos fantáziád van.Nem szükséges mert nem "farkaltam meg őket".

J_Sheridan 2008.10.26. 21:15:35

Inori. Akkor miért nem reklamáltál az SZDSZ ellen Kovács Pistikénél?

Amúgy meg ha nem eröltetik. Mi ez az "Akkor is engedélyezzétek a melegházasságot, mert különben beperlünk és hisztizünk". "Engedélyezzétek a melegfelvonulást különben hisztizünk.". "Szájkosár törvény kell, mert már túl sokan nyilvánítanak véleményt.". "Minden nap legalább egy hírnek Izraelről kell szólnia, de jobb ha kettő."

Mi ez ha nem ránkeröltetés? Ne diktáljon itt nekünk egy erkölcstelen, etikátlan kisebbség és azok képviselete az SZDSZ.

Inori 2008.10.26. 21:16:39

J_Sheridan...hohó...én már Kovács Pistinél tiltakoztam,mert azt is elvtelennek tartottam.

z 2008.10.26. 21:17:38

J_Sheridan 2008.10.26. 21:15:35

Én engedélyezném a melegházasságot! Képzeld el az első cirkuszos válás után mennyire lenne népszerű!:)

z 2008.10.26. 21:19:39

én azért megnézném mire vitte Kovács Pisti 8 év ballib kormányzás után...:)

J_Sheridan 2008.10.26. 21:20:04

És a többinél? Szólásszabadság védelme? Nincs kettősmérce? Turult elkell bontani, de az ugyancsak engedélynélkül állított Holokauszt falnak maradnia kell? Na és ezeknél hol voltál kedves liberális értékek ó nagy védője?

Gondolom te is csápoltál a Turul ellen. Gondolom téged sem zavar a kettősmérce. Gondolom te is a szájkosártörvény mellett vagy, mert ha valaki kimondja, hogy zsidó, az már sérti a törékeny lelkecskédet. Gondolom te is fúj-fúj árpád sávosozol. Nos? Hol voltál? Melyik oldalt?

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 21:21:23

a turul más, mert legálisan került oda, csak később visszavonták az engedélyt, hogy illegális legyen, persze miután már ott volt..

z 2008.10.26. 21:21:33

Lehet Pisti az egyik ninja csikós Budaházi mellett...

Valaki a sok közül 2008.10.26. 21:21:53

Z: Legvalószínűbb sorsa az, hogy már régen átíratták egy olyan iskolába, ahol nincs annyi cigány. És nem rasszizmus miatt.

J_Sheridan 2008.10.26. 21:22:05

Z. Minek engedélyezzünk olyan dolgot ami már alapból nem népszerű az országban, csak néhány száz ember fejében? A többség nem fog a kisebbségekhez alkalmazkodni. Ez az amit a kisebbség elfelejt.

z 2008.10.26. 21:22:37

-Astaroth-

A talapzat legális, a szobor nem . No ez itt kérem abszurdisztán

Inori 2008.10.26. 21:23:26

J_Sheridan...azta miért gondolod hogy én ezeket tettem vagy nem tettem?Csak feltételezés,és ez alapján minősítesz.Előbb számon kérted rajtam hogy Kovács Pistinél mit csináltam és tévedtél.Akkor biztos tudod hogy én mit is gondolok?:)...az én elvem: Legyen rend,és ez a fejlődés alapja.Ha valakik fenyegetik a rendet akkor pedig fel kell lépni.Nem bonyolult.

Klári_M 2008.10.26. 21:24:03

Azthiszem, megis inkabb az MTA forumat fogom olvasgatni. Itt tul magas a diskurzus intellektualis szintje. Mindjart kijukadunk a liberalizmmus-mindent-megold vegkifejlethez az egyik oldalon, az ellopott-kozepkor elmeletehez a masik oldalon.
Oszinten szolva az egesz szanalmas ! Ahelyett, hogy azon tornetek a fejeteket, hogy hogyan csinaljatok pozitiv GDP növekedest, es hogyan tartsatok a forintot, itt b@sztatjatok egymast. A gyereknevelesen, a liberlizmuson, a magyarsagon vitaztok, es lehet hogy 2009ben munka es haz nelkuliek lesztek. Elarulom, hogy a nagyvilagban Magyarorszagot most Belaruss, Ukrain es Pakistannal egyutt emlitik, es nem Attilat, Szent Istvant vagy az 1000 eves allamot rettegi Europa.

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 21:24:18

de bizony az :)

ugyanis ha a tapazat legalás, bármilyen szobrot lehet tenni rá, ha nem haladja meg a 3 méter magasságot, külön engedély nélkül.

Hidd el tájékozódtam, itt van tőlem 2 sarokra :D

Inori 2008.10.26. 21:24:19

Pl ha valaki bombát ácsol hogy robbantson,akkor be kell kasznizni 100 évre,de csak azért mert nincs halálbüntetés.

z 2008.10.26. 21:24:21

J_Sheridan
Vicc volt. Bár , új iparág lenne , néhány ügyvéd megélne belőle ,lehet a gdp-t is növelné:)

J_Sheridan 2008.10.26. 21:25:37

-Astaroth-. Én tudom, de most a média verziót mondtam, ahol nincs érvényes papírja és ahogy ő ismerheti a sztorit. Csak gondoltam ha már ennyire csápol az értékei mellett akkor párhuzamot vonok az alapból törvénytelenül felhúzott Holokauszt emlékmű és az engedéllyel fehúzott, de később engedélyét visszavont Turul között. Így egyenlő sanszot adtam a kettőnek, meg jött volna a bizonyítsd be, bizonyítsd be, hogy volt engedélye című zsidó szöveggel. Ezt elkerülendő így tálaltam a sztorit, hogy ne kelljen bizonyítani semmit sem és még válaszra is rátudja bírni. :)

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 21:26:15

Klári_M, pedig retteghetné, mert ha egyszer becsődölünk, megyünk hozzájuk :D

z 2008.10.26. 21:26:18

Astaroth- · a szobrot engedélyeztetni kel "szépészetileg" és hát ... itthon vagyunk

Inori 2008.10.26. 21:26:58

Szerintem te tipizáltál engem és ez alapján ítélsz meg.Pedig tudhatnád hogy a társadalmi béke legnagyobb ellensége az általánosítás:)

mrgumby 2008.10.26. 21:27:19

mindenki szereti a hazáját. ott kezdődik, hogy aki ezt kétségbe vonja csak azért, mert más másképp gondolkozik vagy néz ki mint ő, az ugyan nem náci de egy sötét tróger.

aki csak aggresszióval tudja kifejezni magát és abban érzi jól magát az sem náci, csak egy erőszakos állat.

aki magát műveltnek és okosnak tartja, habár alapvető dolgokkal nincs tisztában és a magyar történelmet mindenféle félőrült ember fröcsögéséből ismeri nagygyűlésekről az sem náci, csak tudatlan.

aki képes más emberek vérét kivánni és ordítozni h dögöljenek meg néhányan, az ne mondja hogy az élet más területén türelmes és békét szerető emberek.

aki a kereszténységével veri a mellét, miközben gyűlölködik, az egy álszent senkiházi aki épp a kereszténység alapjait köpi le.

aki mindezeket az embereket megveti pedig még nem biztos, hogy zsidó. se nem hazaáruló.

J_Sheridan 2008.10.26. 21:27:29

Klári_M. KiLYukadunk. LY-nal te nagyon magasröptű és intellektuális egyén. :)

Ugyan mi jöhet még ezután 2008.10.26. 21:27:50

"yxcvert 2008.10.26. 20:51:19
Hülye balliberális faszok, menjetek már a picsába, legalább ezt az országot hagyjátok meg a magunkfajtáknak..."

A jelzőidet, ha lehet tartsd meg magadnak és a magadfajtájának. Oda, Nekedés a hasonlóan gondolkodó társaidnak már úgyis bérletük van, ebben biztos vagyok!

Az Országot egy csürhe nem sajátíthatja ki magának, ezt jó lenne már a nem létező eszetekbe belevésni. Ja, de ha nincs hova?

Értelmes embernek nem volna szabad a korpa közé keveredni. Sajnos több józan gondolkodású és megfelelő tudással rendelkező társammal rossz helyre keveredtem.

Értelmeset csak értelmes egyéneknek lehet írni. Ezen az oldalon már megint a disznók vannak töbségben, mint általában szokott lenni más blogoldalakon is.

Ennyit a magyar ifjuság - sajnálnám, ha vannak köztük tisztes korúak is- történelem ismeretéről, jogiismeretéről valamint elvakult felelőtlen véleménnyilvánító képességéről.

Senki se feledje a megnyilvánulása az a saját arcképe és maga az egyén. No további jó tobzódást! A megnyilvánulásokon egyáltalán nem csodálkozom. Most már látom, hogy mi jött azután.

Vérnűsző Barom 2008.10.26. 21:28:19

Klári_M: Bocs, de a mi dolgunk az, hogy basztassuk egymást. A GDP-növeléséhez, meg úgy egyáltalán, bármihez, ami ebben az országban a mi bőrünkre történik, semmi közünk, tehát abba nem is szólunk bele.
A miránk kirótt szerep az, hogy basztassuk egymást, és ezt maradéktalanul meg is tesszük.

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 21:28:28

Nos, a két emlékmű ugyanazon utca két végében van. Mindkettő egyidőben épült, s mindkettőre ugynazon engedély volt meg: a talapzatra. Aztán felhúzták mindkettőt, aminek örültem, hogy szépen rendbe lett téve mindkettő park. Aztán egyik szúrta Demszky szemét, a másik nem..

z 2008.10.26. 21:28:44

Ugyan mi jöhet még ezután 2008.10.26. 21:27:50

Mi az ősi átok bakker???:)

Valaki a sok közül 2008.10.26. 21:29:18

Klári!

A "kijukadunk" = kilyukadunk, mielőtt az MTA fórumára mennél dolgozni:)

J_Sheridan 2008.10.26. 21:29:20

mrgumby. És aki hazudik, mint amit a zsidók csinálnak pl. a médiában, vagy esetleg nap-nap után az életben? Na? Az milyen kategóriába esik? Ja, tudjuk. Azt kötelességünk elnézni.

Inori 2008.10.26. 21:29:58

Klári_M...pedig már kezd konszolidálódni ez a fórum is,ennél voltak vadabbak is az indulatok:)

Valaki a sok közül 2008.10.26. 21:30:53

"Mi az ősi átok bakker???:)"

Én az SZDSZ-re tippelek:)

Bocko 2008.10.26. 21:31:33

mirimi,

buzi vagy. Nevethetsz.

Inori 2008.10.26. 21:31:37

Ugyan mi jöhet még ezután...+1 pont,jó hozzászólás.

J_Sheridan 2008.10.26. 21:31:42

Ugyan mi jöhet még ezután. A zsidók sem fogják kisajátítani ezt az országot, úgy ahogy elképzelik. Remélem ezzel is tisztában vagy. Ha nem, akkor nézz körbe a nagy világban. Nem vagytok a toppon jó komám sehol sem, tehát jó lenne ha a világmegváltó szövegelésedet megtartanád magadnak és magadbaszállnál, mert már egy picit unalmas, hogy egy kisebbség ilyen magaslóról szövegel, holott a világon az egyik legszánalmasabb nép, akik csak a szart tudják a világban kavarni, mert abszolút antiszociálisak.

Vérnűsző Barom 2008.10.26. 21:32:18

Klári:M: Mifelénk emlegetik az USÁ-t, meg a többi "fejlett, nyugati" civilizációt, de közel sem annyira dicsérően, mint felétek az általad említetteket.
Valahogy mi se a Függetlenségi Nyilatkozatot, a villámhárítót, vagy macskaajtót említjük, ha amerika kerül szóba, hanem mindenféle trágárságot, ami eszünkbe jut.
Nagy baj, hogy nem felelünk meg az ottani elvárásoknak?

z 2008.10.26. 21:32:30

Valaki a sok közül 2008.10.26. 21:30

Ok ,most annyira röhögök, hogy majdnem leestem a székről:):):) így már értem

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 21:33:38

szerintem a Gyurcsány az ősi átok. Egyértelmű.

A Gyurcsány 6 betű, a Ferenc is 6 betű. Ráadásul mind a Ferenc, mind a Fletó F-el kezdődik, ami a 6. betű a latin abc-ben. Így könnyen öszerakhatjuk, hogy ő a Sátán, de minimum az Antikrisztus!

vakablak 2008.10.26. 21:35:08

A fasisztákban és a legelállatiasodottabb balhés cigányokban van egy csomó közös dolog. Mindkét csoport tagjai szélsőségesen primitíven gondolkodnak a világ dolgai felől, mindkettőben azt hiszik, a világon nekik szabad mindent, másnak semmit. Mindkettő szarik a törvényekre, mindkét csoport tagjai csakis csürhében érzik jól magukat és közösen mernek leginkább fenyegetni másokat (ld. pl. az itt felvonult baromarcúakat), és mindkét csoport tagjai kéjes örömmel kiontanák a beleidet, csak mert nem tartozol közéjük. Nekem a cigány csürhe annyiban rokonszenvesebb, hogy azok legalább csak szimplán bunkók és erőszakosak, de legalább nem faragnak köré ideológiát.

Az eredeti blogbejegyzéssel egyetértek, ámbár volna egy megjegyzésem. A Hitlerjugend 2.0 tényleg frappáns, de annyiban nem találó, hogy Hitler nélkül Hitlerjugend sincs és annak idején sem lett volna. A gyerekek lelkiismeretlen indoktrinációjára biztos sok más találó példát lehetne felhozni, nekem elsőre a szovjet Komszomol jutna az eszembe, másodikra pedig talán a 13. századbeli ún. "gyermekek keresztes háborúja" (ld. pl. en.wikipedia.org/wiki/The_Children%27s_Crusade ), tekintettel az MG és hozzá hasonló szellemiségű zombi-horda kvázi-vallásos hevületű kritikátlan és reflektálatlan ellenség-keresésére és persze -találására a zsidó-cigány-kommunista-liberális-buzi-magyarellenes imaginárius, ám annál élénkebben odafantáziált sokszögben.

Ha a helyedben volnék, minden egyéb megjegyzés nélkül egyszerűen törölném az ide hányt fasiszta kommentárokat, ami az összesnek olyan (saccra) 90%-a. Nincs _semmi_ a világon, ami az ilyen trógerek agyát jobban felbaszná, úgyhogy csak nyugodtan. ;)

mrgumby 2008.10.26. 21:35:25

sheridan. te vagy az az ember, akinek nyomorúságos szerencsétlen élete lesz, egy merő gyomorideg mert mindenhol zsidókat fogsz látni.

te hozz egy listát a médiában dolgozó zsidókról, akik hazudnak (nem kétlem h biztos vannak ilyenek is). én meg hozok egy igen hosszú listát azokról akik más vallásúak/származásuak és mégis hazudnak.

tudod az a baj, hogy az emberi sötétség és rosszindulat nem úgy néz ki, hogy a zsidóknak jutott az összes belőle mindenki más elől.

mától a nekem nem tetsző dolgokon úgy veszek elégtételt a te útmutatásod alapján hogy pofánverek mindenkit.

most kezdjem veled, meg a közeli postában dolgozó nénin, aki mindig arrogáns?

Vérnűsző Barom 2008.10.26. 21:35:52

Astaroth: Valami lehet az érvelésedben. Most megszámoltam, és a pojáca sz is hat betűnek tűnik. Ősi átoknál, sátánnál jobban is illik mindennapi ferencünkre.

z 2008.10.26. 21:36:56

-Astaroth- · magyarpub.blog.hu 2008.10.26. 21:33:38

Ok , beszálltál a versenybe!:)
-----
na tényleg lépek !
Nyomok egy középen álló szöveget:
-Srácok ne zsidózzatok!
- Friend of Liberty mi a fasz közöd van ,hogy ki hogy neveli a gyerekét?
-Inori ne add ki magad lánynak!:)

Calogero 2008.10.26. 21:37:45

NEVETSÉGES, hogy az Index egész nap ilyen szánalmas blogokat rak főoldalra, gratulálok a főszerkesztőnek. Hála Istennek az, aki végigolvas egy ilyen "cikket",az pont csak az ezekben kicsikarni próbált vélemény ellenkezőjéről lesz meggyőzve, annyira szánalmasan ismétlődő hülyeségek és hazugságok tömkelege jellemzi ezen "írásokat". A Gárda, ha tetszik, ha nem, még a világon semmi törvénytelent, sőt megkockáztatom erkölcstelent sem tett idáig, aki ezek ellenére megbélyegzi, betiltaná, felszámolná ezt a mozgalmat, az pont a liberalizmus eszmeiségét köpi le. Mellesleg szerintem a hétvégi egyébként full békés Gárda avatásnál jóval nagyobb probléma, hogy 20-30 cigány rommá vert egy kávézót és azok békés vendégeit Pécsen, a rendőrség meg jó szokása szerint már haza is engedett mindenkit, miközben 23-án Pesten egy üres tojásos dobozért is bevittek mindenkit..

J_Sheridan 2008.10.26. 21:38:19

vakablak. Ez szép és jó amit leírtál, csak a fogalmakkal nem vagy tisztában. Magyarországon se Náci, se Fasiszta, és miután Hitler sincs, még Hitlerjuggend sem létezik. A többi stimmel. :)

Tehát mégmielőtt felszólalnál oly magasröptűen nézd meg az értelmező szótárban, hogy ezek a szavak mit jelentenek. Majd utána nézz körbe az országban és szólj ha találsz csak egy Nácit, Fasisztát, esetleg Hitlerjuggendet. Előre leírom, hogy nem fogsz találni.

Carnivora (törölt) 2008.10.26. 21:38:28

Egyébként felesleges szócséplés ez a blog megy a levesbe ... vannak ilyen blogolok kis feltünésre vágynak írnak egy szar címet meg beleszarnak v.mi oltári hülyeséget ... mire pörög ideig óráig az elcseszett kis blogocskájuk , és lehet pár boldog percük az életükbe.

Vérnűsző Barom 2008.10.26. 21:38:29

mrgumby: Elég sokáig a médiában dolgoztam. MINDENKI hazudik benne. Kivétel nélkül. Ebbe beleértve a recepcióst, meg a tarítónőt is.

Vérnűsző Barom 2008.10.26. 21:40:07

Inori: Nőnek, csajnak, stb. Fél méterrel feljebb még itt udvaroltattál magadnak.

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 21:41:05

Vérnűsző Barom de akkor te is hazudsz. Ez nem egy paradoxon? :D

J_Sheridan 2008.10.26. 21:41:37

mrgumby. Szerintem nézd végig az RTL Klub, a TV2, esetleg az Index, Origo, az MTI és a többi médiának a stáblistáját. 5-10% kivételével az összes az. A te listád fixen rövidebb lesz.

A zsidók azért kapják a rossz indulatot, mert ők gerjesztik. Hogy valaki visszacsap az az okozat, de ők viszont folyton az okot adják hozzá. Provokatív, arcátlan, buta és antiszociális nép. Nem véletlenül pakolták ki őket az országok 90%-ból a történelem folyamán. Tudjuk. Az is mindig más hibája.

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 21:42:00

Hagyjátok szegény Inorit, még a végén megijed, nah, nehogy bepánikoljon :P

Tamás · http://pergetes.blog.hu/ 2008.10.26. 21:42:24

Gyros-zabálás után meg irány pecázni!:
pergetes.blog.hu/

mrgumby 2008.10.26. 21:43:37

vérnüsző: igen. de nem csak a médiában. és kurva röhejes dolog mindannyiunk közös állandó hazugságait elintézni annyival, hogy a zsidók.

sheridan: a fogalmakat drága egyetlen nagytudású honfitársam nem mindig a szótárban keressük. a dárda fogalmát nem találod meg az ak47-esnél, mégis ugyanazt a célt szolgálták bizonyos szempontból. attól hogy te nem a harmincas-negyvenes években élsz, és nem hitler nagygyűlésekre jársz még nyugodtan lehetsz náci. pontosabban olyanok mint ők voltak.

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 21:43:58

J_Sheridan

dolgoztam én is egy-két helyen. Médiában is...RTL KLUBra nem mondanám - az cigánycsatorna...majdnem kivétel nélkül mindenki. Emlékszem még amikor főoldalon hirdették, hogyaszongya: roma műsorvezetőket keresünk! Persze abból nem lett rasszista botrány..

mrgumby 2008.10.26. 21:45:09

sheridan kurva sanyarú életed lehet ha 10-20 e ember szárzamását kutatod szabadidődben.

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 21:46:13

Igazából ha valamiért el akarjátok itélni a zsidókat, vagy a cigányokéat, akkor azért tegyétek, mert ez a két np, akinek a nyelvében saját maga ember, mindenki más pedig nem ember (goj/gádzsó, gádzsi).

Ez sokmindent elárul egy gondolkodásmódról sajnos...

J_Sheridan 2008.10.26. 21:46:20

mrgumby. Na hazudj. Azt nem szeretem. Te is tudod és én is, hogy magyarországon nincsenek nácik. Minek strapálod magadat? Nincs üldözési mániád? Ez a paranoia genetikailag, vagy neveltetésből jön?

Ez a zsidók mániája. Mindenki náci, aki felmer szólalni ellenük és azt mondja, ne lopj, ne csalj, ne hazudj. Ez nem náci. Ez csak morális értékek közti különbség. Úgy tűnik a paranoiával ellentétben ezt neked nem tanították meg.

Inori 2008.10.26. 21:46:44

Már bepánikoltam...:S:S:D....na további jó vitát itt mindenkinek...

Carnivora (törölt) 2008.10.26. 21:49:16

J_Sheridan 2008.10.26. 21:41:37

A médiában dolgozik X zsidó azon kívül meg XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX... érted a különbséget?

era · http://hjsp9g 2008.10.26. 21:49:24

Miért van az, hogy minél igazabb magyar valaki, annál "egyszerűbb" a stílusa és a helyesírása? Sheridan, tanulj meg magyarul, vagy esetleg futtasd végig a helyesírás ellenőrző programot a hülyeségeiden.
xyz, a félműveltség féligazságokhoz vezet.

Vérnűsző Barom 2008.10.26. 21:49:43

Astaroth: Nem. Akkoriban több életre kihazudoztam magamat.
Már nem dolgozom a médiában, illetve amikor egy kicsit, olyankor továbbra is hazudozok...

De az én ezirányú tevékenységem kimerül abban, hogy vegyél szebb, jobb nadrágtartót, ezt-vagy azt a könyvet, gőzekét, mikormit úgy, hogy ott van mellette a termék (nagyjából...) valós leírása.

Hát, ebben a Liberalizmus 2.x verzióban, vagy a gyurcsányi pojácaságban meg valahogy csak az szerepel, hogy amennyiben nem ezt a nadrágtartót akarom magamtól, önként és dalolva hordani, akkor szemét, aljas, vérnöszú barom vagyok, aki rasszista, és tulképp miatta van minden.
És ez vonatkozik mindannyiunkra.

Csak van, aki annyit hallgatta a nadrágtartót, hogy el is hiszi, vagy annyira fél pl. a nadrágszíjtól, hogy nagyon, és pláne. De ettől még teljesen felesleges mindkettő, mert egy kutyaközönséges spárga is megtartaná azt a nadrágot...

Szóval, nem velem van a baj, hanem a pojácával, a követőivel, illetve bármelyik oldal elvakult hülyéivel.

Függetlenül persze a mindenkori megállapításaik igazságtartalmával.

Az persze egy kicsit fura, hogy az egyik kulturált fél - nagyjából - valós adatokat tud idézni, míg a másik csak vagdalkozni.

Dr. Kocsis lászló · http://naczivadasz.blogspot.com/ 2008.10.26. 21:49:55

Meg kell állítani a nácifertőt! Szerencsére vannak lelkes antifák akik tesznek a szélsőséges vérnáci csőcselék ellen. Még nincs veszve minden, csatlakozzatok ti is az Antifa Kommandónkba!

Pala 2008.10.26. 21:50:04

1. Hogy jön egymáshoz a gárdistaaavatás és a buziverés?

2. Inkább vigye az ember gárdistaavatásra a gyerekét, mint hogy a szennyet okádó tévé elé ültesse.

J_Sheridan 2008.10.26. 21:51:12

-Astaroth-. Én ezt tudom, hogy milyen morális értékek alapján "működnek". Nem is csípnek a zsidók amiatt, mert sok olyat tudok amit ők most letagadnak, de előtte még vígan hencegtek vele egy sort. Ez van. Nem kellett volna az ellenségükké tenni és akkor most barátok lennénk. De nem. Hát ez van. Én megvagyok nélkülük is.

mrgumby 2008.10.26. 21:51:49

sheridan drága, közlöd h te tudod több ezer emberről hogy milyen származású. gondolom nem így gondolod, vagy valahol olvastad hanem te magad utánajártál.

nincs üldözési mániám. szerintem csak sötét tudatlan aggresszív emberek vannak. aztán hogy ezek zsidókból akartak szappant csinálni, munkatáborokba vittek embereket, rtl-esek vérét kívánják, a feri vagy a viktor életét kívánják nekem kurva mindegy. egy brancs mind. tudatlanságból fakad a gyűlöletük. ezt égettek régen boszorkányokat, stb.

Vérnűsző Barom 2008.10.26. 21:52:02

Inori: Megint kezded a csajstílust. A végén még jól megmatinéz valami begőzölt nyolcéves, vagy belédszeret a blog szerzője. Tévedésből...

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 21:52:47

Jézusom, megjött e legnagyobb hülye :D Persze, hogy vannak antifák, azok lopkodják a fákat vidéken, ugye? :D

Gery Greyhound // · http://www.bestofgyurcsany.hu 2008.10.26. 21:53:09

Gratulálok, hogy egy ilyen színvonalon aluli pársoros bazmegelés címlapra kerül. Mi lesz a következő, kedves Index, "exkluzív" élőközvetítés a csajágaröcsögei kocsmából?

Most őszintén mi köze a gárdának a buziveréshez?

J_Sheridan 2008.10.26. 21:53:35

Carnivora. Felcserélted az X-ek számát. Sajnos én is dolgoztam a médiában és a magyarok és egyéb tartoznak az egy X-be.

Klári_M 2008.10.26. 21:53:43

Vernuszo barom:

Elvarasok? Asszociacio ?
Senkit nem erdekel, hogy mi jut eszetekbe az USArol. De titeket erdekelhetne, hogy mi jut eszebe Magyarorszagrol azoknak az embereknek, akik eladnak forintot vagy magyar allampapirt. Erted?
Raadasul ha jol tudom, a mostani tamadas mogott nem Soros all, amit akar ugyis mondhatnank hogy egy ZS aki leszakithatna a forintot, megsem teszi. De lehet hogy meggondolja magat, ha sok ilyen blogot olvas.

A hejesirasi hibaert meg elnezest ! Tenyleg kiLYukadunk.

Vérnűsző Barom 2008.10.26. 21:55:49

mrgumby: Meg is lett az eredménye! Hallottál te manapság tömeges szemmelverésről, tehenek tejének elapasztásáról, szerelmi rontásról, békává változásról, ilyesmiről?
Ugye-ugye... Látod, működik a dolog. Eltartott vagy hat-nyolcszáz évig, de kisöpörtük a boszorkányok legjavát, az a kevés, aki megmaradt, meg pont kell egy jó kis tévéshowhoz.

J_Sheridan 2008.10.26. 21:56:03

mrgumby. Tudod a zsidó egy dolgot nem tud letagadni az pedig az irritáló, pökhendi, lenéző, okoskodó, ki ha én nem antiszociális stílusa és erkölcstelensége. Változtathatnak nevet, plasztikáztathatják magukat, a stílusuk ami viszont az ellenségeskedést kiváltja, az soha nem változik.

Valaki a sok közül 2008.10.26. 21:56:40

Valamikor régen én is a rádióban terveztem dolgozni. Közvetlen főnököm fel is vett volna, de a nagyfőnök is látni akart. Azt hittem, ez egy úri közeg. A csóka szerintem csak csillogni akart és bemutatkozott valami ilyesmi dumával, hogy mi a faszt keresek én a rádiónál. (Programozónak mentem volna oda, nem rádióbemondónak) Én meg mondtam neki, azért, hogy naponta lássak ilyen faszfejeket mint ő és elküldtem az anyjába. Igy nem oda mentem, hanem a következő helyre.

Amúgy a srác úgy nézett ki mint Ságvári Endre ugyanaz a kör alakú szeműveg, elegáns öltöny, szóval nagy volt a kontraszt a kinézete és dumája között. Azóta nálam a média mint munkahely, tabu.

beyo 2008.10.26. 21:57:18

Én nem sok kivetni valót találok ebben a blog bejegyzésben. Semmi bajom nem lenne a gárdával, ha az egyenruhájuk nem hasonlítana a fasiszta egyenruházoz, és nem árpádsávos zászló lenne a jelképük, mint a nyilasoknak is (hogy elbaszták azok a köcsögök, ha nem lettek volna, szabadon lehetne árpádsávolni), félelmet kelt. És azt is szeretném, ha valamelyik vezető végre kiállna és valami ilyesmit mondana: Mi nem támogatjuk, ha valaki zsidózik, cigányozik vagy buzizik, mi elfogadjuk őket és minnél nagyobb számban várjuk őket magunk közé, hogy bemutathassuk milyen sokszínű ez a nemzet és bárki szabadon őrizheti a magyar hagyományokat. Az sem baj, ha valaki gyereket visz politikai megmozdulásra, a szülőnek csak öröm, hogy a gyermeke is hasonló nézeteket vall majd, mint ő. Csakhogy egyenlőre ebben az országban olyan politkai pártoknak és szervezeteknek van támogatottsága, ahova nemhogy gyereknek, élő embernek nem kéne betetennie a lábát (jobbiktól, az szdsz-ig)
OFF:
Íme néhány dolog amit unok, és elsősorban az itt fóromozóknak üzenem: Először is unom a balodaliak általi állandó nácizást. Ezek az emberek nem nácik, vannak közöttük bőrfejű neonácik, azok akik az alapvető hitleri elveket vallják. A szélsőjobbos magyarok közül sokan vallanak hasonló nézeteket, de ettől még nem lesznek nácik. Az sem baj, ha valaki nacionalista nézeteket vall, persze csak bizonyos mértékig. Szerintem például a nacionalizmus nem áll teljes ellentétben a liberalizmussal sem, szerintem az ember szeresse és tisztelje a hazáját és annak történelmét, és a történelemben azokat a figurákat akik tettek nemzetének felvirágoztatásáért, persze nem más nemzetek rovására. És szerintem itt az ellentét, egy ember addig mondható erkölcsösnek, ameddig nem vét embertársa ellen. Azok az emberek, akik jelenleg a legszebb nemzeti ünnepeinket teszik tönkre azzal, hogy feldúlják az utcákat, emberellenes kiáltványokat tesznek, feljebb valónak mondják magukat a más nemzetiségbeliekkel és általánosítanak, nah ezek az emberek a valódi hazaárulók. Ezek az emberek nem nácik, nem fasiszták, sem egyéb 1930-1940-es évekbeli eszme követői. Ezek az emberek csak ellenséget keresnek és megosztanak, bármi áron, nemzeti eszmék mögé bújnak, miközben nincs valós társadalmi, nemzeti támogatottságuk, mert az eszméik nem valósak és nem életképesek.
Szeretnék egy olyan országban élni, ahol a magyarok elfogadják honfitársuknak a zsidókat, mert zsidóság nem egy nemzet, hanem egy vallás és egy kultúra, attól, hogy valaki zsidó még lehet magyar is, ahogy ezt a többségük vallja is, a maradék elenyésző, attól, hogy valaki zsidó, ugyanúgy tesz és tehet a magyarság virágzásáért, mint akár egy keresztény társa. Ugyanez igaz a cigányokra is. Az ellenséget mi a francért látjuk tömegekben, az ellenséget csak egy másik konkrét személyben láthatjuk, annak a személyében aki ellenem vét, aki meglop, ellenem még a zsidóság és a cigányság nem vétett, viszont lopott már eltőlem cigány mobiltelefont, de mégsem a cigányságot bántom miatta, és kerülök mindenkit aki cigány.
A melegekről, olvastam nem rég egy cikket, arról szólt, hogy a homoszexuális embereknek a normálistól kissé jobban eltér az agyi felépítése. A homoszexuális férfi agya jobban hasonlít egy heteroszexuális női agyéra, mint egy heteroszexuális férfi agyéra, ugyanez ez elv igaz a leszbikus nők agyára is. Az az érdekes, hogy mint kiderült, ez nem a születéstől fogva van így, hanem a homoszexális egyének agya annak következtében változik az ellentétes nemű agyához hasonlóvá, hogy elkezd máshogy gondolkodni, ez azért fura, mert itt nem egy biológiai elváltozás okoz érzelmi változást, hanem egy érzelmi változás okoz biológia változást azért, hogy az érzelmi változás kiteljesehessen és ne teljesüljön be elmezavar. A hoszexualítás nem örökletes, és bármilyen életszakaszban kialakulhat. Másik érdekes dolog, hogy a mi okozza a homoszexualítást. A homoszexualítás nem emberi sajátosság, az állatvilágban is előfordul, de leginkább a magasabb szintű inteligenciával megáldott fajoknál, főleg akkor, ha a populáció magas. Ez így van az embereknél, minnél több ember lesz a földön, annál nagyobb lesz a homoszexuálisok aránya, ez azért van, mert homoszexuálisok pontenciálisan ellene dolgoznak a populáció túlnépesedésének, ez egy természetes folyamat. Ezért van az, hogy kevesebb a homokos, a kisebb közösségekben, mint a városokban. Lehet, hogy magyarország lakossága csökken, de a városban élők számára ez felfoghatatlan és ezért fordulhat elő nagyobb számban a homoszexualítás. Kijelenthető tehát, hogy a homoszexualítás a természet egy reakciója a populáció fékentartására. Vannak más reakciók is, ilyen például a meddők számának növekedése is. Ennyit a homoszexualítás biológiájáról és szociológiájáról. Azt is jó lenne elfogadni, hogy a melegek is emberek, ugyanúgy a társadalom javára szolgálnak, mint mi, heterók, dolgoznak, fogyasztanak és adóznak. Mindenki érdeke, hogy a homoszexualítás elfogadottá váljon, azok az emberek akik elnyomják saját szexualításukat elmeháborodottakká válnak és társadalom kárára lesznek. Rossz az az ország, ahol az ember még magának is fél bevallani, hogy meleg. Attól, hogy valaki meleg még nem akarja, hogy te is az légy. Engem még az sem zavar, ha egy meleg finoman bepróbálkozik nálam, finoman elhajtom, volt már ilyen. Ha az ember fia egy nőnél próbálkozik be, számoljon vele, hogy esetleg nem jön össze. A melegek között is csak annyi az erőszakos, mint a heterók között. Attól, hogy a melegek felvonulnak még nem erőszakoskodnak.
Ne nácizzunk, ne zsidózzunk, ne cigányozzunk és ne buzizzunk, unom, unom, unom. Jó dolog liberálisnak lenni, nem kell senkit gyűlölnöm elvből, maximum értetlenkedhetek az emberi hülyeségen, nem kell magamat balosnak vagy jobbosnak mondanom.

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 21:57:48

Gery Greyhound, mivel csak most jöttél, így lemaradtál az értelmezésről. A kedvedért felelevenítem:
-Astaroth- · magyarpub.blog.hu 2008.10.26. 19:38:21

Bréking nyúz!

A Friend of Liberty blog szerzője pedofilizmusra, fajtalankodásra, vérfrtőzésre szólít fel, mikor is azt írja legutóbbi posztjában, hogy ne a gárdába vigyék a szülők a gyerekeiket, hanem a játszótérre megbaszni!
-Astaroth- · magyarpub.blog.hu 2008.10.26. 19:42:36

De így már kerek a történet :D:D

Ne a gárdába bassza meg a gyerekét mer azok nem szeretik az ilyesmit, még a buzikat is megverik, vigye inkább a játszótérre..

Így már világos minden :D

Ugyan mi jöhet még ezután 2008.10.26. 21:59:47

z 2008.10.26. 21:28:44
Ugyan mi jöhet még ezután 2008.10.26. 21:27:50

Mi az ősi átok bakker???:)

Nem akarom felsorolni az Öszes fontos történelmi eseményt ami Augsburg után érte a Magyarságot. Amikor a magyarok bajban voltak hányszor kaptunk segítséget nyugatról? Mondjuk 1956-al bezárólag.
No Kedves Z ez amit én Ősi átoknak nevezek.

A többit a Magyarországról szóló enciklopédiákban megtalálod. Segítség képpen pl.: tatárjárás, török hadjárat, Rákóczy Szabadságharca... stb., stb. Keresd és megtalálod. Üdv.

grjakab 2008.10.26. 21:59:59

Dr. Kocsis lászló!
szerinted ez vicces? ezért ilyen nácifertőzött ez az ország, és ezért tart itt a szélsőjobboldal. mert viccet csináltok a mindennapi problémából. lassan már féltem az utcára engedni a gyermekeimet.
mi lesz a következő? molotovos támadás egy iskola ellen?

J_Sheridan 2008.10.26. 22:00:41

beyo. Mutass már egy példát arra, hogy a Gárda hol keresett ellenséget. Az a média, a MAZSHISZ és Gusztos és tsa az SZDSZ-ben.

Nem érdekünk a homoszexualitás elfogadása. Gondolom tudod hogy szaporodik az ember? Nem kell ecsetelnem. Na nem homoszexuális úton. Szerintem ezzel mindent elmondtam, hogy miért sem kell nekünk ez. A homoszexualitás kb. olyan betegség mint a pedofília, csak ezt még reklámozzák is.

Vérnűsző Barom 2008.10.26. 22:00:47

Klári_M: De nekem, nekünk folyamatosan ott izzon az agyunkban az, hogy vajon mit gondolhatnak éppen most rólunk azok, ott a messzi, távoli, mélyen és vastagon civilizált nyugaton. Ott, ahol kolbászból van a kerítés, és precíz, okos, jólképzett gazdasági és pénzügyi vezetők, politikusok éjt nappalá téve dolgoznak - többek közt - a mi boldogulásunkon is.
Szerinted tényleg?

Ne butáskodjunk. te is nagyon jól tudod, ha icipicit utánaszámolsz, hogy mennyibe is kerül nekünk az az önzetlen szánakozás, amivel a mi hálátlan formánktól oly távoli civilizációk aggódnak értünk.

Tudom, csak javunkat akarják. Aszondom, amit gyurcsánynak is: Ne adjuk.

mrgumby 2008.10.26. 22:01:58

valóban. egyébként tudtátok hogy a barna hajú emberek okozzák a rákot? sokszor állsz barna hajú ember mellett, rákot kapsz.

a lenéző, okoskodó stílust te sokszor érezheted sharidon, ezért láthatsz ennyi zsidót. veled szemben nehéz nem annak lenni. nehéz mit kezdeni olyan emberrel, aki már dolgozott médiában ezért mindenkinek ismeri a származását. egyenesen a stílusukról! eddig azt hittem csak a szagukról lehet. hm, fejlődik a tudomány.

z 2008.10.26. 22:02:59

Ugyan mi jöhet még ezután .2008.10.26. 21:59:47

Ok ,elvitted a hét faszfeje címet !:)
/elnézést az itt lévő úri közönségtől ,de valaki gyűlöli a történelmét,az azért durva/

J_Sheridan 2008.10.26. 22:03:12

grjakab. Ne drámázz már a hülyeségeiddel. Jaj, félek, félek. Mitől te szerencsétlen? Azoktól akik még senkinek sem ártottak?

Mondjuk ha ilyen hülye vagy, hogy az ilyen média uszításnak bedőlsz, akkor úgy kell neked meg a gyerekeidnek. Maradj akkor otthon. Jézus Mária. Hisztériában első helyezettek vagytok.

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 22:03:29

grjakab,

te is kicsit agyamputált tv-zombi vagy. Mégis ki an anyám kínja dobna molotov-koktél egy iskolára, s milyen megfontolásból? Jah mer náczi..értem XD

Dr. Kocsis lászló · http://naczivadasz.blogspot.com/ 2008.10.26. 22:04:09

@grjakab:

Ez nem vicc, sokan megköveztek már bennünket, pedig mi tudjuk, hogy a náciság gyermekkorban 50%-al nagyobb eséllyel alakul ki. Ezek a szemét gárdisták direkt rátesznek még egy lapáttal.

Rettenetes mi történik ebben a országban, mi csak annyit szeretnénk, hogy ne a rettegés töltse ki a napjainkat, hanem a szeretet és békesség.

jani 2008.10.26. 22:04:18

pina pina pina
fütyi fütyi fütyi

Ennél többet nem érdemes ebbe a szarba írni.

A mai napon legalább három ilyen blog került ki az index címlapra, nyilván véletlenül.

Mindegyik blog.hu -s blog ami az index saját blog szolgáltatása. Ez is biztos véletlen.

Mindegyikben van egy rakásnyi HAMISÍTOTT korábbi bejegyzés, hogy hiteles és régi blognak tűnjön. Ja. Mert elhisszük.

Elmentek az anyátok tetves, redvás, gecitől csöpögő picsájába. Keltitek a feszültséget, provokáltok, hazudoztok képzelődtök hitler jugendről nácikról.

Majd ha lesz egy olyan eset hogy a gárdisták (akik ártalmatlan bohócok) bárkit megpofoznak, akkor ugassatok. Addig KUSS a büdös pofátokba.

Nézzétek a naptárt amíg kussoltok. 2008 van, és ez az EU.

Nem 1938 vagy 1944 és nem az akkori Európa.
Szopjatok lovat a szánalmas csúsztatásaitokkal, átlátszó hisztizésetekkel.

Carnivora (törölt) 2008.10.26. 22:05:27

grjakab 2008.10.26. 21:59:59

Baszki te ezt most komolyan írod? ugye ez csak vicc. -

J_Sheridan 2008.10.26. 22:05:36

mrgumby. Ez nem tudomány, ez tény. Szerinted viccből utálják őket a világon annyian, míg más népekkel semmi baj sincs? Nem. Egy antiszociális primitív, elmaradott és pökhendi néppel nem tudunk mit kezdeni. Unalmas, hogy folyton hisztiznek, unalmas, hogy folyton hazudnak. Unalmas, hogy folyton nácit kiálltanak, holott egy sincsen. Unalmas, hogy nincs értékrendjük. Unalmas, hogy lopnak, csalnak, hazudnak. Elég hosszú a lista, de tudjuk, mindig más a hibás. A zsidók soha. Talán ha nem lennétek ennyire génhibásak, talán fel is fognátok, hogy nem a világ fog alkalmazkodni hozzátok, hanem ti a világhoz.

Vérnűsző Barom 2008.10.26. 22:05:59

Kedves Ugyan...: Aszem, addig jó, amíg nem jönnek a segítségünkre. Ahányszor eddig így, vagy úgy megpróbálták, mindig szívás volt a vége. Számunkra.
Szerintem remek lenne, ha nem tolnák gyurcsi kis zsebébe a kölcsönöket (hamar le is fognak szokni róla), nem vadítanák az itteni népeket azokkal a marhaságokkal, amikben ők hisznek a legkevésbbé, hanem békésen hagynának minket elrendezni magunk közt a dolgainkat. Sikerülne. Csak ezt valamiért nagyon nem akarják.
Vajon miért nem?

betyár 2008.10.26. 22:07:23

kocsis!
ezt te komolyan is gondolod?
süt rólad a zsidó származásod! a gárdát meg ne szidd, jólvan? ők legalább tesznek az országért.
és mit akartok tenni a "békéért"?

J_Sheridan 2008.10.26. 22:07:31

Dr. Kocsis László. Még egy kis hisztit prezentáljon kedves Doktor Úr. Hagyjuk már a hülyeségeket. Saját magatokat rémísztgetitek a saját magatok által kitalált agyrémmel. Ennyire nem unatkozhattok. Vagy ha nem unatkoztok, akkor egy másik verzió. Ne hazudjatok, mert azt már egyre kevesebben tűrik el.

fénydublőr 2008.10.26. 22:08:15

J_Sheridan 2008.10.26. 21:29:20
"mrgumby. És aki hazudik, mint amit a zsidók csinálnak pl. a médiában, vagy esetleg nap-nap után az életben? Na? Az milyen kategóriába esik? Ja, tudjuk. Azt kötelességünk elnézni."

Pontos linkeket kérek, sorban.

"Ez a zsidók mániája. Mindenki náci, aki felmer szólalni ellenük és azt mondja, ne lopj, ne csalj, ne hazudj. Ez nem náci. Ez csak morális értékek közti különbség. Úgy tűnik a paranoiával ellentétben ezt neked nem tanították meg. "

Sajnos nem a zsidók kezdték a nácizást, akárhol is hallottad. Nem kéne orvoshoz fordulnod? Esetleg nem tudsz Te túl keveset, és ezért gondolod, hogy aki sikeres, az zsidó? Miért nem próbálsz pl. bankot alapítani? Vagy internetes újságot? Ja, akkor dolgozni kellene, az meg olyan zsidós!

Fasz magyar (az én népem nyelvén ez azt jelenti, hogy a saját népem egyik tagja egy fasz!)

Fercsy 2008.10.26. 22:08:50

A paranoid személyiségzavar (Paranoid personality disorder) olyan betegség, amely a nemzetközi betegségosztályozások szerint leginkább túlhajtott gyanakvásossággal és azzal a folyamatos tendenciával jellemezhető, hogy az egyén a környezetében lévő személyek cselekedeteit és szándékait, folyamatosan rosszindulatúnak, fenyegetőnek és ármányosnak véli/értékeli.

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 22:08:58

Kocsist ne bántsátok már :D Ha megnézitek a linket a neve mellett, nem az agyament zsidókhoz linkel, hanem annak az oldalnak a paródiájához.

Csak így tovább Kocsis, jó az oldal :P

mrgumby 2008.10.26. 22:09:00

" Talán ha nem lennétek ennyire génhibásak, talán fel is fognátok, hogy nem a világ fog alkalmazkodni hozzátok, hanem ti a világhoz." Hejj ez elég szar tudomány ecsém, ha a gép engem is zsidónak dob ki:) nehéz elképzelni mi, hogy egy nem zsidó is lenézze a baromságaid, mi?:)

meg hogy elmaradott nép..a stílusok oké, de hogy elmaradott. te aztán tényleg nem sűrün olvasgatsz tudományos folyóiratokat.

Vérnűsző Barom 2008.10.26. 22:10:29

Jani: Nem ez a baj. Valakiknek egyszerűen ez a dolga. Vagy munkaköri kötelessége, vagy önmaga által vállalt kulturmissziója, ez mindegy is.
A baj az, hogy sokan - Te is - ugorok rá. Bután, trágárul, alájuk adva a lovat marhaságokat hordtok itt össze, ezzel akarva-akaratlanul nekik adva igazat.
Szerinted kell ez?

Szerintem baromira nem. Szerintem baromi gyorsan össze kéne dugnotok az okos kis fejecskéteket, és megtalálni a normális ellenszert az efajta provokációkra, amibe beletartozna talán az is, hogy felesleges faszságokat nem kommenteletk, oszt ha ez sikerült, akkor talán, és nagyon csak esetleg lehetne valami esélyetek is az ilyen beugrató hangulatkeltések kioltására.

A megfordítására nem. Az abszolut esélytelennek tűnik.

fénydublőr 2008.10.26. 22:10:53

"A homoszexualitás kb. olyan betegség mint a pedofília, csak ezt még reklámozzák is."

Atyaúristen, és Te még azt hiszed, ismered a történelmet. Szerintem tényleg orvoshoz, gyorsan!

Vérnűsző Barom 2008.10.26. 22:11:53

Jani: Nem ez a baj. Valakiknek egyszerűen ez a dolga. Vagy munkaköri kötelessége, vagy önmaga által vállalt kulturmissziója, ez mindegy is.
A baj az, hogy sokan - Te is - ugorok rá. Bután, trágárul, alájuk adva a lovat marhaságokat hordtok itt össze, ezzel akarva-akaratlanul nekik adva igazat.
Szerinted kell ez?

Szerintem baromira nem. Szerintem baromi gyorsan össze kéne dugnotok az okos kis fejecskéteket, és megtalálni a normális ellenszert az efajta provokációkra, amibe beletartozna talán az is, hogy felesleges faszságokat nem kommenteletk, oszt ha ez sikerült, akkor talán, és nagyon csak esetleg lehetne valami esélyetek is az ilyen beugrató hangulatkeltések kioltására.

A megfordítására nem. Az abszolut esélytelennek tűnik.

Dr. Kocsis lászló · http://naczivadasz.blogspot.com/ 2008.10.26. 22:12:33

Betyár:
Tessék, a hírtv és a sok Orbánista beszéd neked is teljesen kimosta az agyad. A Gárda nem békét hoz, hanem sok-sok feszültségest.
Kirekesztést, gyűlöletet, rettegést, és még az is előfordulhat hogy új munkatáborokat!
Ugye Te nem ezt akarod? Ki tudja, lehet hogy a te ereidben is zsidó vér csörgedezik.

Az utálat nem visz semmire! Még időben börtönbe kell vágni a magadfajta mocskos fasisztoid állatokat. Kapj már észbe!

mrgumby 2008.10.26. 22:13:30

fénydublőr. te itt nem lehetsz győztes.

a történelmet marhára nem ismerik mert egymás közt újraírják az egészet. az olvasás fárasztó munka. összefüggéseket meglátni méginkább. ha valami meg nem igazolja az elméletük, akkor arra azt mondják hogy a zsidók átírták, vagy az nem is úgy van, a magyarok építették/mondták/találták föl stb csak elhallgatták.

J_Sheridan 2008.10.26. 22:13:32

fénydublőr. Nézz körbe bármelyik internetes hírportálon. Mind hazudik. Utána azonosísd be a cikkírókat. De a legjobb példa, ez és az ehhez hasonló blogok. Minek link, mikor te is azon vagy?

Mindig a zsidók kezdik a nácizást. Amúgy ezt a munka dolgot ezt ne hozd fel, mert a zsidó nem szokott igazából dolgozni. Nézd meg a mostani újságírást. Ezért tart ott ahol tart. Az Origónál szokott is balhé lenni belőle, mert az egyik csillagos folyton átveszi más cikkét és még annyit sem képes megtenni, hogy átírja. Az összes primitív cikk az tőlük származik. Az összes viva la Izrael cikk tőlük származik. Az összes értékrend nélküli cikk tőlük származik.

Jaj. Nem az a zsidó aki sikeres. Hanem az aki azt mondja, hogy ha keresztény vagy és nem zsidó, akkor nem dolgozhatsz nálunk. Ez náluk kezd bevett dolog lenni.

Carnivora (törölt) 2008.10.26. 22:13:39

Dr. Kocsis lászló · naczivadasz.blogspot.com/ 2008.10.26. 22:12:33

Így van! Munkás ököl meg vasököl oda csap, ahova köll!

Vérnűsző Barom 2008.10.26. 22:13:59

Ahogy nekem is csak egyszer elküldeni egy bejegyzést...

Fercsy 2008.10.26. 22:14:00

A paranoid zavar vezető tünete a jól rendszerezett, sokszor gondosan kidolgozott téveszmék ill. téveszmerendszerek fennállása, melyek között belső logika érvényesül, és amelyek igazság tartalmában, valóságosságában a személy megingathatatlanul hisz.

A betegek sokszor magas érzelmi hőfokon, nagy meggyőző erővel hangoztatják kóros gondolataikat. A nyílt ellentmondás, a "leleplezés" néha heves indulatot, dühreakciót válthat ki.

Üldöztetéses (perzekutoros) típus:
Ez a típus a leggyakoribb. A beteg téveszméje, hogy valaki vagy valakik rosszakaratú módon viszonyulnak hozzá (pl. megfigyelik, lehallgatják, mérgezik, üldözik). Időnként megjelenhetnek a téveszmékkel összefüggő jellegű hallucinációk is (pl. az ételnek furcsa ízét is érezheti a beteg, ha meggyőződése, hogy ételét mérgezik).

Paranoia esetében a leghatékonyabb tüneti redukció a gyógyszeres és pszichoterápiás kezelések kombinált alkalmazásával érhető el. Hosszútávú nemzetközi kutatások azt találták, hogy a páciensek 50%-ában rendeződik az állapot, 20%-ukban csak a tünetek valamilyen szintű mérséklődése figyelhető meg, míg 30%-uk állapota a kezelés mellett sem változik. Megfigyelések szerint a gyógyulási esély jobb a nők esetében, valamint ha minél fiatalabb életkorban jelentkezik a betegség (leginkább 30 éves kor alatt). A tünetek megjelenésétől számítva minél hamarabb megkezdődik a kezelés, annál nagyobb esély van a felépülésre. ill. tüneti javulásra.

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 22:15:41

fénydublőr

attól, hogy régen a görögöknél majd mindenki az volt, attól még nem természetes. Ugyanolyan szexuális abnormalitás, mint a pedofília, gerontofilia, neadjisten necrofília. Csak az egyik társadalmilag elfogadott, a másik nem, holott ha szigorúan vesszük a pedofília még talán kevésbé abnormális, mint a homoszexualitás, hiszen egy 10-12 éves gyerek sokszor már biológiailag érett a gyermeknemzésre.

Ettől még nem helyes - mondom én, merthogy ebben az értékrendben szocializálódtam :P De azért gondolkodni is tudok néha dolgokon..

betyár 2008.10.26. 22:15:42

a fasizmus csak az elmédben létezik cionista barátom. meg Izraelben. nem mi, jobboldali "nácik" nyomunk el más népeket...

össze-vissza beszélsz, az egyetlen társadalmi feszültséget a cigánybűnözők, és a holokauszt™-ból élők okozzák. kapj észbe ember.

mondj egy példát ahol a Gárda okolható egy bűncselekményért. csak egyet!

ébresztő!

era 2008.10.26. 22:15:49

Sheridan, te nagyon primitív vagy.

J_Sheridan 2008.10.26. 22:17:18

era. Ez az első negatív elismerés a mai napra. Már hiányzott valamelyitől. Tehát mint mindent, akár jót, akár rosszat kapsz, illendő megköszönni. Tehát köszönöm szépen.

Fercsy 2008.10.26. 22:17:22

Szerintem a fenti leirások alapján a blogger paranoid személyiségzavarban szenved.

Valaki a sok közül 2008.10.26. 22:17:35

"Megfigyelések szerint a gyógyulási esély jobb a nők esetében, valamint ha minél fiatalabb életkorban jelentkezik a betegség (leginkább 30 éves kor alatt)."

Gyurcsány és Lendvai ezek szerint menthetetlen.

fénydublőr 2008.10.26. 22:17:51

J_Sheridan 2008.10.26. 22:13:32
"fénydublőr. Nézz körbe bármelyik internetes hírportálon. Mind hazudik. Utána azonosísd be a cikkírókat. De a legjobb példa, ez és az ehhez hasonló blogok. Minek link, mikor te is azon vagy?"

És Te is?

Jó éjt, remélem, azért nem fertőző, mert akkor beveszek egy C-vitamint (hirtelen nem jut eszembe a feltaláló rassza>>>)

J_Sheridan 2008.10.26. 22:18:07

Elnézést. Már hiányzott valakitől. De mégegyszer. Köszönöm.

mrgumby 2008.10.26. 22:18:41

feladom. fercsy leírta a lényeget, de úgysem fogják észrevenni.

én úgy ragadtam itt, hogy leírtam hogy aki agresszív vagy ostoba vagy akármi az még nem náci csak egy sötét barom. aztán azóta hallgatom hogy zsidó vagyok meg a zsidók meg nincsenek nem is vannak nácik, mert az régen volt most meg most van, csak a zsidók vannak, mert ezek írnak a zsidók mindent, hazudnak és csillagos mind (jegyezném meg a csillagozás a nácivilág terméke, retorikájában echte nácizás)

Dr. Kocsis lászló · http://naczivadasz.blogspot.com/ 2008.10.26. 22:20:23

@betyár:
"mondj egy példát ahol a Gárda okolható egy bűncselekményért. csak egyet!"

Azt hiszed nyilvánosan mészárolják a melegeket? Azt hiszed ha végbefojtanák a zsidókat Te tudnál róla?

Eddig csak a be nem jelentett parlagfűirtásokról tudunk. Csak azért, hogy legyen mivel terelni. De ugyan akkor már fény derült egy-két cigány megfélemlítésre!

Ártatlan dolgos cigány embereket rekesztettek ki vidéken, mert tudták, hogy ott lehet, ott nincs karhatalom.

És ez még csak a kezdet! Csak nem ezt szeretnéd?

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 22:21:15

mrgumby, zsidó vagy és nem létezel, úgyhogy ne irogass ilyen hülyeségeket :D

J_Sheridan 2008.10.26. 22:21:21

mrgumby. Most kikről írjunk? A hindukról? Esetleg a Palesztínekről? Nem ők hisztiznek folyamatosan a gárdáról és terjesztenek rémhíreket.

Vérnűsző Barom 2008.10.26. 22:23:06

Betyár: Sírva kérlek, ne adj tippeket! Ha ezen még eddig nem gondolkoztak el, hamarosan fognak. És találnak majd, ha meg nem akkor kreálnak egy olyan idiótát, akit körbehordozhatnak a teljes magyar és nemzetközi médián, hogy nida, ez itt egy randa terrosrista, és gárdista, volt, az akart lenni, ahhoz köthető a kapcsolatrendszere, stb.
Simán sikerülni fog nekik.

Próbáld másképp. Okosan, barátságosan, együttérzően kezelni a problémát. Nem ellenségeid ők, nem a véredet-pénzedet akarják, csak megtévesztettek. Sok türelemmel, humorral, segítő jobbal lehet csak kicibálni őket szűklátókörük, ostobaságuk mocsarából.

Ennek mindjárt az első leckéje az, hogy ne zsidózd, cigányozd le őket, mert erre náciznak, és mindjárt nincs is tovább, csak a felesleges fröcsögés.

Sokkal jobb megoldás minden ilyesmi nélkül simán humorosan, békésen teljesen szétcikizni az eredeti bejegyzést. Részletesen végigvenni a mondatokat, megállapítani, mennyire bután hord össze mérhetetlen faszságokat a tag, majd rávezetni szép szeliden arra, hogy hülyeségeket beszél. nem mondani neki, hanem hagyni, hogy rájöjjön magától.

Ha ezt okosan végigviszed, többet használsz az ügyednek, mintha az életed adnád érte.

J_Sheridan 2008.10.26. 22:23:06

Dr. Kocsis László. A legnagyobb elterelő hadműveletet, az árvíz védelmet kifelejtetted. Tehát volt parlagfűírtás ÉS árvíz védelem. Biztos mindekettő egy nagy összeesküvés része. :)

era 2008.10.26. 22:23:23

köszönetet mondasz egy zsidónak? ez már haladás

fénydublőr 2008.10.26. 22:23:41

mrgumby

Ez tényleg aggasztó, ezek komolyan beszélnek? Vagy csak teszt? Ennyi sötétséget nem hittem volna.
Ja, és még nem láttak élőben meleget, az szent. Vagy - ami a valószínűbb - látens esetek, ismerek is párat, egy kedves osztrák is eszembe jut hirtelen!

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 22:23:48

Amúgy meg baromság ez a náczi-zsidó ellentét. Manapság nácik már csak Izraelben vannak, mert más nemzet már nem engedheti meg magának. Szóval magyarul minimum skizofrénnek kelle lenni ehez az ellentéthez.

Vérnűsző Barom 2008.10.26. 22:24:34

Dr. Kocsis: Hát, manapság nehéz eltitkolni. Például elég jól sült el a palesztinok azon ötlete, hogy kamerákat osztogattak a gyerekeknek...

J_Sheridan 2008.10.26. 22:25:28

era. Köszönetet kell mindenért mondani amit kapsz, akár zsidó adja, akár nem. Főleg ha szívből írtad amit írtál.

mrgumby 2008.10.26. 22:26:14

nekem kurva mindegy kiről írsz, én nyugodtan alszom, bejárok dolgozni, fogalmam nincs melyik munkatársam zsidó vagy román, lehet szerencsém van. sportolok szorakozom olvasok, kiegyensulyozott boldog eletem van. lehet meg kene probalnod neked is.

és mint mondtam, legyel annyira kovetkezetes, hogy ha mar nekem hisztizel h nincsenek nacik, akkor legalabb nem hasznalsz naci retorikat! sok minden más miatt is változtass az életeden, mert így mindig csak lenézéssel fogsz találkozni úton útfélen. egyből engem is lezsidóztál pusztán azért, mert szánlak. persze hogy magas lóról beszélek veled, de ez nem abból addódik h különböző a származásunk, hanem abból hogy nincs miért felnéznem rád. sőt. joéjt

beyo 2008.10.26. 22:26:20

J_Sheridan
Én nem mondtam, hogy a gárda kimondva minden nyilatkozatával ellenséget keres, sőt igyekeznek kerülni, csak az egész elég fura úgy, ha úgy néznek ki ahogy. a gárdával nem kivánok foglalkozni, a MAZSHISZ szerencsére nem reprezentálja a zsidó a társadalmat, ahogy a kuruc.info sem a magyart.

"Nem érdekünk a homoszexualitás elfogadása. Gondolom tudod hogy szaporodik az ember? Nem kell ecsetelnem. Na nem homoszexuális úton. Szerintem ezzel mindent elmondtam, hogy miért sem kell nekünk ez. A homoszexualitás kb. olyan betegség mint a pedofília, csak ezt még reklámozzák is. "

- hehe, bírlak, ebből is látszik, hogy megsem próbáltad értelmezni amit írtam. Azt írtam a melegekről, hogy azért lesznek egyre többen, hogy természet így igyekszik gátat szabni a túlnépesedésnek. A pedofíliának nincs efféle társadalami haszna. Ja félre értés ne essék, nem azt akarom mondani, hogy jaj de jó lehet melegnek lenni és mindenki legyen az. Csak annyit, hogy alapos az oka, hogy vannak.

mindenesetre addig jó ez az ország, amíg a szélsőjobbosok olyan lükék, mint te.

J_Sheridan 2008.10.26. 22:26:26

fénydublőr. Annyira teszt, mint ez a blog... meg a többi amit a Zsindex feltesz. Ők tesztelnek minket, mi meg tesztelünk titeket. Így szép az élet.

betyár 2008.10.26. 22:27:13

igen ezt szeretném! aki nem dolgozik, az ne kapjon segélyt. aki csal, hazudik, lop, annak vágjuk le a kezét, vagy nyelvét!
itt a megoldás. hívj nácinak, ha akarsz, hiszen mostanában mindenkit annak hívtok.
az egész történelmünk tele van árpádsávos nácikkal.

"Azt hiszed nyilvánosan mészárolják a melegeket?"
sajnos titokban sem.

Dr. Kocsis lászló · http://naczivadasz.blogspot.com/ 2008.10.26. 22:27:15

J_Sheridan:

Igen, egy ócska náci trükk. Ezzel etetik a médiát. Csak azért tevékenykedtek a folyó közelében, hogy előkészítsék a "Dunába" lövetéseket.

mrgumby 2008.10.26. 22:29:05

fénydublőr!

itthoni legnagyobb uszítónk ki már nyugdíjba vonult ugyan nem volt meleg, mint osztrák ex-kollégája, de pl. ügynök az volt mégis a leghangosabban komcsizott.

nincs ebben semmi érdekes. a példákat vég nélkül lehetne folytatni.

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 22:29:49

Dr. Kocsis, nem jó az ötleted, mert zsidóval Dunát lehetne rekeszteni. Az meg nem lenne jó, mert ha elrekesztjük, elfogy az ivóvízkészletünk, és szomjanhal a sok náczi.

J_Sheridan 2008.10.26. 22:30:59

beyo. Vagy csak megjátszom a hülyét, mint itt a legtöbb jobbos. Ki tudja. Imádunk az olyanokkal kekeckedni akik komolyan veszik a folyamatos "NÁCIK! NÁCIK VANNAK A BOKORBAN IS! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! EGY PINCÉR! FEKETÉBEN! NÁCI!!!!!!!! ÁÁÁÁÁÁ!!!! KERECSEN SÓLYOM! ITT VAN HITLER MADARA!!!!"

Mi csak nevetünk és nagyon jól elvagyunk az ilyen blogokkal. És ahogy minket tesztelnek, mi is teszteljük a túl oldalt. Az már más kérdés, hogy ti nem szórakoztok rajta olyan jót, mint mi, de ez már nem a mi gondunk.

És nem vagyok szélsőjobb. Soha nem is voltam. Jobb oldali igen, de az más.

Vérnűsző Barom 2008.10.26. 22:31:17

Dr. Kocsis: Szerinted milyen sikere lenne annak az ötletnek Mo.on, ha - mondjuk csak a puszta felvetés kedvéért - például minden olyan magyar állampolgárnak, aki részt vett egy vidéki faluban egy tanárember halálában, de kivétel nélkül mindnek, az ajtajában megjelenne egy betonkeverő, és szépen kiöntené a kéglit betonnal?
Nem éreznéd esetleg úgy, hogy azonnal tiltakoznod kéne? Szerintem igen, hisz jó érzésű embernek tűnsz.

Akkor is teszel ilyet, ha ez máshol, mással történik meg? Akkor is teszel ilyet, ha épp egy rokonod, ismerősöd, netán téged cibálnak ki a kocsiból, és húznak vidoran karóba? Nem akkor nem teszel ilyet.

Tudjuk, náci az, akire mondjuk. és ha jól mondjuk, sokat, megfelelően felelősségteljes hangon, gondterhelt arccal, akkor előbb-utóbb találunk is hozzá nácit, fasisztát, vagy áldozatot. Ami csak ippeg kell.

Dr. Kocsis lászló · http://naczivadasz.blogspot.com/ 2008.10.26. 22:31:47

@betyár 2008.10.26. 22:27:13
Még hogy ne kapjanak segélyt? Pont hogy több segélyt kéne kapniuk, hogy ne keljen pszichikailag is megterhelő megélhetési bűnözésre szorulniuk. Mobil telefont lopnak? Hát akkor államilag biztosítani kell nekik. Ételt, italt lopnak? Több pénzt kell adni nekik, hogy ne szoruljanak rá szegények!

A buzikról alkotott véleményedet megsem hallottam. De nem is várok mást tőletek kirekesztő heteroszexuálisoktól!

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 22:31:57

ez a lényeg Sheridan, elvehetnek mindent tőlünk, de a humorunk akkor is megmarad :P

mrgumby 2008.10.26. 22:33:40

sheridan, érdekes h arra az egyre nem reagáltál, h felhívtam a figyelmed arra, hogy a csillagozás az egyértelműen nácis. ezen könnyedén tovasiklottál.

Fercsy 2008.10.26. 22:33:46

Szerintem egyáltalán nincsenek ezek a bloggerek akik ma megjelentek az index cimlapon. Volt ma több is.

Az a gyanum ezeket egyetlen joember irogatja az indexnél. Kapott utasitást a szerkesztőktől hogy mozgassák meg a témát. Irt 2-3 szándékosan és primitiven provokáló blog posztot, be álcázta blogoknak aztán kirakták.

mire jó ez? Szerintem arra hogy a gazdasági bedőlésekről kicsit eltereljék a figyelmet. Jó lett volna okt 23-án egy kis balhé, verekedés de ezek a hülye rebiszesek és brfksok elkurták mert lekordonoztak mindent. Elmaradt az utcai kergetőzés pedig az egy hétre is elterelte volna a figyelmet.

Ezért jobb hijján bele kötöttek az ifjúgárdistákba vagy kikbe. Csak az a baj hogy tulzásba estek mert nincs igaziból akkora barom, olyan agyilag zokni aki lát pár egyenruhás kisgyereket és máris családi buzi és zsidó verést, gyerekek által végre hajtott pogromot vizionálna. Ennyire idióta ember nincs még a teljesen bedilizett nyugdijjasok között se.

Ezt is elkurta a köcsögg akinek kiadták a melót. Most mindegyik blogra kapnak 400 választ amiben leleplezik őket. Holnapra már ez se tart ki.

Szánalom hegyek. Még az ellenségeink is gagyik.

betyár 2008.10.26. 22:34:06

hah, látszik hogy buzi zsidó vagy kocsis. azok nyomatják a médiában a buzibarátságot, meg a toleranciát. ideje lenne annak a dunába lövésnek. azért ez már több a soknál!

miért féltek a gárdától?

remélem az első bekezdést nem gondoltad komolyan, folyik belőled a liberális mocsok. mi magyarok meg dolgozzunk, és fizessünk, ha nem akkor mind nácik vagyunk, és fel kell szólalni ellenünk?

beyo 2008.10.26. 22:35:32

egy kis igazítás. nem mazshisz, hanem mazshisz. És még nem olvstam a weblakjuk soha csak azt hallottam ról, hogy cionista. Megnézem hogy tényleg az-e ha nem, akkor nincs vele bajom. Attól hogy valaki büszke, hogy rá, hogy zsidó ég nem baj, attól, hogy valaki büszke rá, hogy magyar, még nincs para. szal az előző hsz-em egy részlete lehet, hogy elhamarkodott volt.

J_Sheridan 2008.10.26. 22:35:33

mrgumby. Mióta nácis te szerencsétlen? Nem az a jeletek az óvoda óta? Hogy a búsba lehetne másképp leírni. Hatágú vonal amelyikben sok törés van és csil.... elnézést, amolyan fényes izére hasonlít ami az égen van és hat ága van. Ez egy picit hosszú, nem? Ergo, marad a csillagozás.

Dr. Kocsis lászló · http://naczivadasz.blogspot.com/ 2008.10.26. 22:35:58

@Vérnűsző Barom

Ordas eszméjű szókiforgatásod jól példázza mekkora látens náci vagy! Kezelted magad. Remélem rád is lecsap mihamarabb az Antifa Kommandó!

Vérnűsző Barom 2008.10.26. 22:36:12

Na, leülni látszik a téma, keresek valami szimpatikus, meleg kocsmát, és eldumálgatok a jelenlévőkkel...

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 22:36:48

Dr. Kocsis, mondjuk a segélyekben egyetértünk - életben kell tartanunk őket, mert ennél komolyabb biológia fegyverrel egyetlen ország sem rendelkezik. Merjen csak valaki belénkkötni, kivándoroltatjuk őket oda, aztán leshetnek :D

Klári_M 2008.10.26. 22:37:04

Fercsy: Meg az ellensegeink is gagyik...

Feljebb valaki irt valamit a paranoid tunetekrol es azok okairol. Te nem olvastad?

Vérnűsző Barom 2008.10.26. 22:37:42

Keresek valami szimpatikus, buzi kocsmát.

Dr. Kocsis lászló · http://naczivadasz.blogspot.com/ 2008.10.26. 22:38:50

@betyár
Egyetlen baja a magyar kisebbségeknek, hogy ti vérmagyaroidok nem dolgoztok eleget. Ebben az országban még a kisebbségnek sincs biztosítva a megélhetés. És nem bennünk kell keresni a hibát! Többet kéne keresni, és nem el svengólni a pénzt, hanem szépen leadózni.

J_Sheridan 2008.10.26. 22:39:05

beyo. Cionista az nem csak zsidó lehet, bár tőlük ered. Cionista lehet keresztény és muszlim is. Amúgy a valóságban is és most mindenféle heccelődést félretéve, ők okozzák az egész galibát, gazdasági világválság, még az itthoni gebaszok nagyrészét is és ők akarják feláldozni a normális zsidó embereket, ahogy a második vh-ban is tették. Emiatt megy itt ez a hadakozás itten. De ezt a jobb oldaliak tudják és mi ezért szórakázunk már csak itten, miközben megpróbáljuk a normális zsidókat figyelmeztetni ahol tudjuk. És ezt már a normális zsidók nagyrésze is tudja. Tehát aki bedől ennek az index által gerjesztett baromságnak, az megérdemli.

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 22:39:44

Dr. Kocsis, nem lehet, hogy te is látens náczi vagy, s ezért üldözöd őket, kompenzációként?

Dr. Kocsis lászló · http://naczivadasz.blogspot.com/ 2008.10.26. 22:40:17

@Vérnűsző

Tudok egy jó bárt ami még nyitva van. Fel tudjuk venni a kapcsolatot?

mrgumby 2008.10.26. 22:40:26

sheridan te szerencsétlen. nem vagyok zsidó bazeg ezt nehéz megértened. felhivtam ra a figyelmed h igy nagyon sok mindenkit fogsz zsidonak latni, elromlik a zsido-jelzo muszered.

csillagosoknak azóta szokás nevezni a zsidókat mióta kis sárga csillagok viselésére kötelezték őket. ez egy szleng, még akkor is ha a dávid csillag amúgy valóban az ovi óta a jelük.

Dr. Kocsis lászló · 2008.10.26. 22:40:49

Nagyon nagy faszú férfiakat keresek szopás céljából! Olcsón szopok! Kakiszexet vállalok!

beyo 2008.10.26. 22:40:56

jah bocs, elnézést J_Sheridan! Csak antiszemita vagy, de jó neked! Épp elég arra, hogy annyit mondjak: Ostoba vagy és naív!
számomra a szélsőjobbos értelmezése a következő: Saját nemzetét feljebb valónak tartja a többinél, emelett rasszista és antiszemita megjegyzéseket tesz. A zsidó szélsőjobbosokat cionistának hívjuk.

Egy percre nem mondom, hogy bárhol láttam volna nácit, jah de, archív filmfelvételeken! :D

Vérnűsző Barom 2008.10.26. 22:41:14

Dr. Kocsis. Csak maradok még egy percig.

Sajna, nem vagyok látens náci. Szeretnék, de nem megy. Egyszerűen nem elég kellemes a stílusuk, nincs elég ismeretanyaguk, sajna elég buták is kicsit.
De sajna egy kicsit mégis az vagyok. Mert ugyan többségükben egyszerű emberek, simán bedőlnek az első provokációnak, valahogy eszükbe se jut téged, vagy mást provokálni.
Viszont valahogy furának tűnik az, hogy számodra egyből nácivá, fasisztává válok, amint egy teljesen hétköznapi, mai izraelben gyakorolt technikát javaslok, pusztán felvetésként egy mai, magyarországi problémára. Ha ők használják, akkor nem nácik, fasiszták, ha én feltevésként beszélek róla, akkor az vagyok?

Kérlek, gondolkozz el ezen egy kicsit.

minektépitekmagatokat? 2008.10.26. 22:41:49

Szélsőjobbos egynyelven beszélő honfitársaim! Takarjátok be álmában a gyerekeiteket, csókoljátok meg a nőt/férfit, aki veletek osztja meg az ágyát, igyatok 1-2 pohár jó bort a vacsora után, menjetek el futni egyet, kapcsoljátok ki azt a kurva gépet és ne gyűlölködjetek! Sok van ám, ami összeköt minket, ne vakargassuk azt, ami elválaszt!
Senembuzi, semenbalos, senemzsidó, csak hogy kilőjjek néhány mondatkezdést a válaszaitokból:) Jó éjt!

Vérnűsző Barom 2008.10.26. 22:42:27

Hát, ez is megőrült. Mégis a kocsma a megoldás.

J_Sheridan 2008.10.26. 22:42:32

mrgumby. Jajjajjaj. Hol írtam én, hogy az vagy Dávid? Csillagom? :) Boccs, nem bírtam kihagyni.

Csillagosoknak hívták őket már régebben is. Ez nem náci jelző, tehát ezt felejtsd el. Star of David... mond neked ez valamit? Dávid Csillaga. Ez már azért elég régi egy darab, náci korszak előtti.

mrgumby 2008.10.26. 22:43:08

minektépitekmagatokat? - van egy rossz hírem, én ezt írtam le kb 100 bejegyzéssel ezelőtt azóta zsidóznak.

Vérnűsző Barom 2008.10.26. 22:45:05

Farturó kasztingra megyek, akinek nagy fasza van csatlakozzon!

Dr. Kocsis lászló · http://naczivadasz.blogspot.com/ 2008.10.26. 22:45:16

@Vérnűsző Barom: szerintem még javítható vagy, az oldalunkon van több antifasiszta gyorstalpaló is. Érdemes még időben elhatárolódnod a mai énedtől, és egy új világ felé venni az irányt!

mrgumby 2008.10.26. 22:46:01

sheridan te menthetetlen vagy. még magyarul sem tudsz. igen ezt írtam, dávid csillag. ez a jelük ovi óta. ezt írtam. de! ha a középkori rostock utcáin végigment egy zsidó nem mondták azt, hogy ni, egy csillagos!

érted? olvasd vissza amit előzőleg írtam, összeállt? pedig szerintem magyar nyelvből neked is kellett érettségizned.

J_Sheridan 2008.10.26. 22:46:13

beyo. Akkor harcolj az ellen a szélsőjobb ellen (Cionista), ne egy fantom szélsőjobb ellen. :) És nem vagyok anti-szemita, csak nem nagyon csípem a zsidókat. Nem kötelező nekem mindenkit szeretni, főleg annyi rossz tapasztalat után. De veled is milyen jól elbeszélgetek, látod? És még vért sem szívtam, illetve még cukrot sem osztogattam, pedig a legendák szerint a szélsőjobbos ezt teszi. Látod? Még sem vagyok én annyira egy gonosz ember.

J_Sheridan 2008.10.26. 22:49:09

mrgumby. Ha azt mondom, hogy zsidó, az a baj, ha azt mondom, hogy csillagos, az a baj. Akkor mégis, hogy hívjam őket?

Mond rám, hogy HÉ! TE KERESZTÉNY! És mi lesz a reakcióm? Semmi. Akkor meg mit kell ezen hisztizni? Vagy mondjátok. Hé! Keresztények! Akkor sem lesz semmi. Vagy te keresztes. Reakció? Semmi. Akkor meg mit kell ez az állandó hiszti.

minektépitekmagatokat? 2008.10.26. 22:51:16

mrgumby-
igen, látom, teljesen reménytelen. Talán kivándorolnék...

Dr. Kocsis lászló · http://naczivadasz.blogspot.com/ 2008.10.26. 22:52:17

@J_Sheridan:

Azért ne hasonlíts össze egy sima keresztény vallást a zsidó vallással. Ez trabant merci különbség.

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 22:52:19

J_Sheridan

ne tettesd a naívat már :P Kell a hiszti, mert ez a gazdaságuk alapja. Ha rosszul tévedek, több magyar halt meg gulagokban, mint zsidó lágerekben (sőt, még japán is)..ha meg azt nézzük, hogy van egy közös halmaz is, akkor meg főleg...mi mégsem hisztizünk, pedig lehet kéne, valahogy növelni kéne azt a rohadt GDP-t :D

J_Sheridan 2008.10.26. 22:54:10

-Astaroth- Psssssssszt. Barátkozni próbálok. Tudod. Mint az idegenekkel. Az első kapcsolat felvétel. :)

J_Sheridan 2008.10.26. 22:56:15

Dr. Kocsis László. És ha szépen kérem? Akkor megtehetem? :)

beyo 2008.10.26. 22:56:44

J_Sheridan . Oké maradjunk kb. ennyiben. Csak nehéz az ügy, tudot, ha olyanokat írsz, hogy a zsidók okozzák a világválságot, akkor kissé könnyű a kijelentés, hogy antiszemita vagy, és a képen az sem árnyal sokat, ha azt írod, hogy a gonosz zsidók okozták a válságot, ugyanis, még hordozza magában azt az értelmet, hogy ez az emberek a zsidóságukkal okozták a válságot, amit a zsidók érdekében akarnak felhasználni. Mivel ártottak neked a zsidók? Nekem sok zsidó származású barátom van, egyikük sem fényezte eddig magát ezzel, még példát sem tudok rá, viszont megtartják a sabatot és magyarnak tartják magukat és sikereikkel a magyarok sikereit gazdagítják, amellett, hogy nyíltan vállalják zsidóságuk is.

mrgumby 2008.10.26. 22:57:10

nem érted. megpróbálom utoljára: amíg azt mondtad h zsidó azzal semmi nincs, egy nép és egy vallás megnevezése. a csillagos jelző viszont egy pejoratív jelző a zsidókra, azóta használják amióta sárga csillag viselésére kötelezték őket a nácik. hiába a jelük a csillag ősidők óta, sosem nevezték őket csillagosoknak. olvastam már életemben pár könyvet regényt, történelmi feljegyzést leírást stb de a zsidót zsidónak nevezték mindegyikben, csillagosnak egyikben sem. a csillagos a náci retorika eszköztárába tartozik. mivel a nácizmus óta használják a zsidók megjelölésére. egyesek. érted? ettől még a dávid csillag az ami, de előtte a zsidókat nem hívták csillagosoknak mégsem. elég szájbarágós voltam?

amúgy hittanból érettségiztem, katolikus egyetemen szereztem diplomát, és te lepődnél meg legjobban h a családomba ki tartozik. akit biztosan nagyon komálsz, teljesen alaptalanul mert a hozzád hasonlóktól van ki a legjobban.

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 22:57:27

Ha jól emlékszem, az első kapcsolatfelvételnél mindig volt valami gebasz, minimum a borgok jöttek, szóvel nem kéne erőltetni...bár..lehet, mégsem ártana 1-2 svéd bevándorló inkább :D

Dr. Kocsis lászló · http://naczivadasz.blogspot.com/ 2008.10.26. 22:59:59

J_Sheridan: Anélkül is megteheted, csak felkerülsz a náci dossziénkba.

J_Sheridan 2008.10.26. 23:01:40

mrgumby. Te tényleg komolyan veszed azt amit én itt leírunk? Jézus atyaúr isten és Jehova (Na most kövezhettek.) Te komolyan nem veszed észre, hogy itt a legtöbbünk hülyül, köztük zsidók is, mert senki nem veszi be ezt az idióta uszítást amit itt az Index csinál? PAFF neki. Ájjájjájj! Legközelebb az elején leírjuk figyelem vicc zóna a hülye politikai elit érdekében. Sértődékeny emberek kíméljenek.

J_Sheridan 2008.10.26. 23:03:21

Dr. Kocsis lászló. Az tök jó. Lesz külön portfólióm. Frankó! Erre gyúrtam. Azért valamilyen előnyös képet rakjatok be. :)

Dr. Kocsis lászló · http://naczivadasz.blogspot.com/ 2008.10.26. 23:03:41

J_Sheridan:
Te tényleg komolyan veszed azt amit én itt leírunk

Dr. Kocsis lászló · http://naczivadasz.blogspot.com/ 2008.10.26. 23:04:48

Nem ment át a komment fele. Náczi ez a blogmotor is.

J_Sheridan 2008.10.26. 23:05:58

Vagyis nem lesz portfolióm??? Ez most nagy csalódás.

mrgumby 2008.10.26. 23:08:03

aham persze. nézd, korábbi más blogokon terjesztett szellemi munkásságod alapján nehéz elhinni. kevés embert ismerek aki kapásból tud linkelni félnáci baromságokat és írásokat.

én nagyon sok hasonló okoskodással találkoztam már. a tel nyelvezeted túl egyszerű ahhoz, hogy ne komolyan gondold. általában a stílusparódiák szellemesek és vmi finom irónia mindig rejlik bennük. joejt

Dr. Kocsis lászló · http://naczivadasz.blogspot.com/ 2008.10.26. 23:09:30

J_Sheridan:

Én nem viccelnék ezzel.

Aki bekerül a náci dossziéba, az mind egytől egyig véréhes nukleálnáci bűnöző! Aki ilyesmivel viccel, az egyúttal szappan is főzhetne... na kikből? Remélem kilövik a szemed!

igor.h 2008.10.26. 23:11:27

posztíró, de nagy barom vagy te :D

J_Sheridan 2008.10.26. 23:13:42

mrgumby. Na most náci, vagy félnáci? Mert nem mindegy. És más blogokon? Mintha annyin jártam volna...

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 23:14:51

Dr. Kocsis, csak gondoltam jobb ha tudod, hogy rosszak az értesüléseitek, mert mi raboltuk el Puszi Őrnagyot. S csak akkor engedjük szabadon, ha J_Sheridan megkapja a megérdemelt dossziéját nálatok.

beyo 2008.10.26. 23:16:24

bocs még egy kicsit vissza repülök a meleges témához és J_Sheridan mégegyszer idézlek:
"Nem érdekünk a homoszexualitás elfogadása. Gondolom tudod hogy szaporodik az ember? Nem kell ecsetelnem. Na nem homoszexuális úton. Szerintem ezzel mindent elmondtam, hogy miért sem kell nekünk ez. A homoszexualitás kb."

Mond te csak gyerekcsinálás végett élsz szexuális életet? Az embernek alapvető késztetés az aktív nemi élet. Az már csak véletlen, hogy a gyerekcsinálást még élvezzük is, vannak olyan élőlények amelyeknek ez nem jelent örömöt. Ha egy melegnek nem öröm vele ellentétes neművel csinálni, hadd legyen már neki öröm. Az hogy ugyanazokkal a szerveinnek csinálunk gyereket, mint amivel nemi élet élünk még egy kis extra, a vizelést is ugyanott végezzük ez olyan, mint ahogy a szánkal nem csak eszünk, hanem egy benne lévő szervvel ízlelünk is.

J_Sheridan 2008.10.26. 23:17:00

Dr. Kocsis László. Jaj. Hát én nem is mernék viccelni egy náCZivadásszal. :)

binko 2008.10.26. 23:17:20

paksimogyoró: seggszörre tapadt száraz szarcsimbók

Dr. Kocsis lászló · http://naczivadasz.blogspot.com/ 2008.10.26. 23:18:51

Hát figyelj Astaroth, nem szoktunk kivételeket tenni, de egy csekély összegért kikerülhet a barátod, minden pénzre szükségünk van az fasizmus elleni harcban.

J_Sheridan 2008.10.26. 23:19:39

beyo. Egy valamit elfelejtesz. Az egyik természetes, a másik nem. Amúgy nem lenne semmi baj a homoszexuálisokkal, ha nem reklámoznák agyon az egészet és nem vonulgatnának fel. Maguknak basszák el az egészet.

Ugyan mi jöhet még ezután 2008.10.26. 23:20:30


Z! Azt hittem a nyél végén egy kultúr ember van! De megtapasztaltam, hogy egy buta tudatlan, tanulatlan bunkóval állok szemben. Arra vagy jó, hogy veled verjék be a kemény földbe az akácfa karót földosztáskor.

"z 2008.10.26. 22:02:59
Ugyan mi jöhet még ezután .2008.10.26. 21:59:47

Ok ,elvitted a hét faszfeje címet !:)
/elnézést az itt lévő úri közönségtől ,de valaki gyűlöli a történelmét,az azért durva/"

Te tanulj meg előbb szöveget érteni, értelmezni. A 7.osztálytól a 12-ig végéig tanítják a középiskolákban, gimnáziumokban.

Te valószínű nem végeztél ilyet.

Sajnálom, ezért nem értem, hogy ilyen nagy tudással mit keresel ezen az oldalon.? Illetve értem, a hülyéknek is kell valahol véleményt nyilvánítaniuk. Gondolom a társaságodban nem te osztod az észt, de ha igen akkor nem semmi csapat lehettek.

Én nem írok olyen ordénáléségot, mint amit te, a "nagytudatlanok" többségéhez tartozó egyed. Látod ennyiben különbözünk egymástól, mert a Te "agyad"- tyúkeszedben- szürke állományában csak az Ősi átok kifejezés maradt meg ami az értekezéseim végén volt fellelhető.

No ennyit a Te műveletlenségedről.

Nem te tehetsz róla, hanem az édes jó őseid mivel a génjeidet tőlük örökölted.

Ezt azért írtam ide, mert ezt te úgysem hiszed el magadról , hogy mennyire faragatlan egyede vagy a társadalomnak. Lenin mondta valamikor: Tanulni, Tanulni, Tanulni.

No látod ez rád férne.

Remélem megkérdezed, hogy ki volt Lenin?

Ha nem vagy gumigerincű, mint az összes fideszes és jobbikos, megeresztesz egy elnézést kérek kifejezést.De sajnos nem nézem ki belőled.

A többi bloggertől és kommentelőtől elnézést e kis kitérőért,de Z-nek nem akartam az adósa maradni.

Mindenkinek jó írogatást. Azt kérem próbáljatok meg a vitaindító témánál maradni, vagy aludjatok inkább. Jó éjt mindenkinek.

Dr. Kocsis lászló · http://naczivadasz.blogspot.com/ 2008.10.26. 23:21:18

ja: Astaroth: Jójó értem én, hogy Puszi Őrnagy 20E ért kivásárolható, és ezért ne kérjünk többet, legyen az elég hogy elengeditek. De ez nem teljesen így megy. Csak szólok előre, hogy ezzel ne spekulálj.

J_Sheridan 2008.10.26. 23:21:29

Dr. Kocsis lászló. Ez most melyik fasizmus elleni harc? A déli összekötő, vagy az északi? Esetleg a mindent elöntő harmadik hullám amit a jövőhétre ígérnek a gazdasági válság miatt? Most melyikre gondolsz? Már nehéz nyomonkövetni.

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 23:21:31

beyo, az a baj, hogy így érvelni nem lehet, mert tudod, az a fránya társadalmi elfogadottság..

" Ha egy pedofilnak nem öröm vele egykorúakkal csinálni, hadd legyen már neki öröm"

Remélem érted...

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 23:24:47

Dr. Kocsis, aka Dr. Weisskutcher!

Ajánlom ne szórakozz velünk, Puszi Őrnagyot jelenleg a saját lábából készült szappannal fürdetik a többiek, amit valami rejtélyes okból kifolyólag élvez...na de, lényeg a lényeg, hogy képesek vagyunk tovább is menni, úgyhogy rakjátok fel azt a dossziét, de izibe...

Dr. Kocsis lászló · http://naczivadasz.blogspot.com/ 2008.10.26. 23:26:42

J_Sheridan: Most a fasizmus egy álszent monotóniába tört át, lappangva ugyan, de folyamatosan jelen van, így spkkal hatásosabban pusztít. Való igaz, hogy a válság miatt lesz Holokauszt™ 2.0, de azt jövőre tervei a vezetőség. Egyelőre még az Orbánista vérToroczkaikra összpontosítjuk erőinket.

J_Sheridan 2008.10.26. 23:29:36

Már trademarkos a 2.0 is? Én akartam le trademarkozni.

Fasisztavadász · http://naczivadasz.blogspot.com 2008.10.26. 23:31:13

én mondom nektek, mindenki náczi!
már ha eddig nem szóltak volna még nektek erről...

Puszi Őrnagy pedig személyes kedvencem, és a faszizmus elleni harc egyik promins alakja. aki puszi őrnaggyal szórakozik, az egész magyarországi csendes többséggel szórakozik!
igen, mindkettőnkkel.

Dr. Kocsis lászló · http://naczivadasz.blogspot.com/ 2008.10.26. 23:31:24

Astaroth: Amit mondasz az rettenetes! Rettegek, vacogok, azt hittem ilyen dózisban ma már nem fogok kapni gyűlöletbeszédet.

Sajnos nem tudunk róla semmit, írd meg az adatait emailben, inkább kitesszük, mint index nácit, csak fejezzétek be a szappanfőzést!

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 23:34:26

Reméltem, hogy jobb belátásra lehet benneteket bírni, adategyeztetésre J_Sheridan-nál jelentkezz, s jegyezzétek meg egyszer és mindenkorra, hogy a Magyarok Nyulaival nem lehet szórakozni!

skizofren 2008.10.26. 23:36:27

Újgazdag meg liberális elitképzőbe küldi a gyerekét. Egy elcseszett sznob szülőt, ugyanúgy nem sokra becsülök.
A másik meg ide küldi.
Csak helyreáll az egyensúly... Torzulás itt is ott is.

A gyereket egyik sem kérdezi. Minek is.

Fasisztavadász · http://naczivadasz.blogspot.com 2008.10.26. 23:37:11

ne fessed a nyulakat a falra!

z 2008.10.26. 23:41:55

Ugyan mi jöhet még ezután 2008.10.26. 23:20:30

Ezek után az anyád picsáját te baller szarházi!

/ismét elnézést az úri közönségtől ,de egy idiótának kellett válaszolnom:) /

J_Sheridan 2008.10.26. 23:42:58

:) Az adatok. Az adatok. Mindig csak azok az adatok. Túl sok a bürokrácia.

Na én mentem aludni. Mindenkinek jó éjt.

És most komolyra véve ezt az egészet, ne feledje, se keresztény, se zsidó, se muszlim, se más kultúra és vallás tagja, hogy törékeny ez a világ. Óvjuk és védjük, mert csak ez az egy van. Namasté.

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 23:43:55

Z, ne félj egy pillanatig sem, itt vagyunk, hogy megvédjünk a cionista terroristáktól (amúgy is fogyóban a szappan)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.10.26. 23:46:01

Na, sajnos igaza lett a szerzőnek, Pécsett már szórakozóhelyeken terrorizálják a fiatalokat a hitlerjugendesek:
bama.hu/index.php?apps=cikk&cikk=185394

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2008.10.26. 23:47:22

Aranyos blogger!

Én Hitlerjugendot nem látok, bár Ön jól lefesti a falra, de sajnos Dzsipszijugend 3.0 van már, mert ugye teccik tudni, hogy vannak olyan dzsipszik, akik kiskorú gyerekeket tanítanak be minimum koldulásra, de inkább lopásra, rablásra, zsarolásra. Ugye Ön is tudja ezt, csak úgy szereti elferddíteni a valóságot, mert az olyan jól esik Önnek?

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 23:49:21

Epikurosz, ne rágódj ilyeneken, ez egy kamublog, volt ma már 2 ilyen másik :)

z 2008.10.26. 23:49:32

-Astaroth- · magyarpub.blog.hu 2008.10.26. 23:43:55

Köszi ,de nem hiszem , hogy komolyan őrült ballib lenne a srác ,ezt az "átkos " szöveget már több blogon beírta .:)

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 23:50:57

Átkos? Akkor ez mocskos kádárista komcsi...meg is érdemli!!

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2008.10.26. 23:52:05

Legalább ne írná ki oda felül, hogy "Friend of Liberty", mert ez hazugság, hamisítás. Ekkora gecit...

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 23:53:43

Epikurosz, az egész az :D Vedd humorral, mint itt sokan mások...máshogy sajna nem lehet..

Dr. Kocsis lászló · http://naczivadasz.blogspot.com/ 2008.10.26. 23:54:21

Astaroth: Kádár elvtársnak sokat köszönhetünk a fasizmus elleni harcban! Kérlek ne ócsárolod!

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.26. 23:55:30

Nem hogy ócsárlom, egyenesen elhatárolódom!

z 2008.10.26. 23:57:23

Dr. Kocsis lászló

Ő hol lehet horogkeresztes hódos pólót rendelni???

Dr. Kocsis László · http://naczivadasz.blogspot.com/ 2008.10.27. 00:02:34

Z: Elhatárolódó hódra gondolsz? Sajnos sehol, mert ebben a náczi országban csak a Tomket Béla tud szitázni, aki meg köztudottad aljas galád népirtó újfasiszta náci. Vele nem üzletelünk.

z 2008.10.27. 00:04:42

Dr. Kocsis László kár :) És most esett le antiFA - HÓD

Basszus ez nagyon jóóóó!:)

Dr. Kocsis László · http://naczivadasz.blogspot.com/ 2008.10.27. 00:07:50

Csatlakozz hős csapatunkhoz! Belőled árad a félelem! Közénk tartozol, rettegj velünk!

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.27. 00:08:27

Dr. Kocsis, jut eszembe, nem ti lopkodjátok szegény náczi gazdáktól a fákat, tönkretéve megélhetésüket?

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.27. 00:09:49

Z, ne hagyd magad megtéveszteni a cionista terroristáktól! Csak el akarják venni a pénzed, mert már nem futja nekik maceszgolyóra!

z 2008.10.27. 00:10:36

Dr. Kocsis László köszi ,de inkább aludni megyek!:)
Elhatárolódó hód vigyázza az álmom...

Dr. Kocsis László · http://naczivadasz.blogspot.com/ 2008.10.27. 00:12:46

Astaroth egy pakisztáni merénylő, ne hallgass rá Z! Képes saját életét is kútba dobni, véres eszméiért.

Dr. Kocsis László · http://naczivadasz.blogspot.com/ 2008.10.27. 00:14:08

Ki korán kel, náczit lel. Én is rettegésre hajtom fejem. Jó éjt!

0xFFFF 2008.10.27. 00:16:28

Kocsis kocsis ! Te egy hülye buzi vagy ! Dr ide vagy oda...

Dr. Kocsis László · http://naczivadasz.blogspot.com/ 2008.10.27. 00:19:13

FFFF00(sárga) Igen, és a magadfajta kirekesztő nácik miatt álmodhatok jó rettegőset. puszika

eszmerálda 2008.10.27. 00:39:14

alapból láncos faszkorbács annak aki bármi olyan helyre belépteti a gyerekét, ami hosszú távon visszaüthet...gárda, fidelitas, újgeneráció, akármi. engem pl. 15 évesen kapott el a világmegváltó anarchizmus, fidel castros pólóban jártam és a munkáspártba akartam belépni. annyira áldom az eget hogy a szüleim nem hagyták... fél évig se tartott a lelkesedésem:)

Attila 2008.10.27. 02:13:30

Igen, egyetértek. A Gárdát be kéne tiltani.
Csak azért nevezték el magukat Magyarnak, hogy ha betiltják őket, fel tudjanak jól háborodni: "A Magyarságot támadják."
Egy lófaszt. Egyszerűen nácik. A Magyar a takaró.

midnight coder 2008.10.27. 05:13:22

Miért van vajon az hogy ez már a harmadik bérrettegő idióta aki felkerül az agyatlan blogjával az index főoldalára ?

amitlatok (törölt) · http://amitlatok.blog.hu/ 2008.10.27. 06:20:07

Igazad van. Az ilyen szülőt én meg börtöbe csuknám, majd ha valamilyen felvonuláson a gyereke szemeláttára verik szét az apját, akkor már kés lesz gondolkodni.

Joe 2008.10.27. 06:57:59

Anyád picsája a hitlerjugend te mocskos zsidó fajvédő!
Egy tipikus liberális féreg vagy, aki fél a Gárdától, fél a magyaroktól, hogy esetleg a saját országukban magyarként akarnak élni( nem tűrik a buzik vonulását stb...)
tudod mit?... FÉLJ!!!
Nekünk öröm látni ahogy féltek tőlünk, a magyarellenesek mert tudjuk, hogy jó úton haladunk.

Rá Dios 2008.10.27. 07:15:14

joe, legalább hívasd magad magyarul, jóskának, ha már, ugye...

picco 2008.10.27. 07:23:39

beszarás, mennyi beteg ember van ezen a blogon, kezdve "doktor kocsissal"... Ugyanolyan szélsőséges retard szerencsétlenek vagytok mint a kurucosok! csak ti az antifasz részén! Liberális, meg szésöjobbos, mér nem huztok el a jo kurva anyátokba, mintha ez lenne az ország nagy gondja! index.hu van még lejjebb? (költöi kérdés, nem kell idióták válasza!)

Barnabás 2008.10.27. 07:34:34

pico!
Költői kérdésed ellenére egy beteg,idióta ember válaszol neked.Örülök neki,hogy a tüneteid alapján én egészségesebb vagyok, mint te.

Subculture 2008.10.27. 08:23:30

FoLib bár némi túlzással élt (igen, talán épp azért, hogy felfigyeljenek rá), az ilyen túlzásoknak rendszerint van alapja.

Ha az a magyar, aki kirakatokat zúz, köpköd primitív módon minden lehetséges fórumon, ki akar irtani mindenkit, aki más mint ő, zsidóz, akkor köszönöm szépen, lehet, hogy szerintük én sem vagyok magyar. A nemzetállamok kora lejárt, miért ne élhetne több nép, több nemzet, több különböző származású ember egy országban? Máshol működik? Itt miért utáljuk még azokat is, akikről nem is tudunk semmit?
Miért van az, hogy érezhetően más stílusban írnak azok, akik az egyik vagy másik oldal nézeteit képviselik? Miért tudja az egyik fél megválasztania szavait, a másikból csak a köcsögbuzizsidócigányhuzzálelapicsába jön ki? Nyilván mind zsidók vagyunk. tudom. bárcsak ennyivel le lehetne rendezni... de nem, mert talán csak az a különbség, hogy kicsi többet foglalkozunk elménk pallérozásával?

SenemSenem 2008.10.27. 08:31:04

Albert Einstein azt mondta, hogy aki zenére szeret masírozni, annak kár volt agyat növeszteni, mert elég lett volna egy gerincoszlop is.

eszkep 2008.10.27. 08:36:22

Ez a "Hitlerjugendezés" nagyon alacsony értelmi szinvonalra utal...
Sok liberális bohóc siránkozik a Gárda miatt, de az In-Kal nem zavarja őket.
Ráadásul a legtöbb agyament liberális keveri a nácizmust a fasizmussal (ez a hozzászólásokból kiderül), azt sem tudják, miről beszélnek.

eszkep 2008.10.27. 08:38:30

"Albert Einstein azt mondta, hogy aki zenére szeret masírozni, annak kár volt agyat növeszteni, mert elég lett volna egy gerincoszlop is."

A sok majom milyen lelkesen masírozott május elsején, a '80-as években hogy a sor végén megkapja a virslit... Még a tv is közvetítette a majomparádét.

Jochen 2008.10.27. 08:43:03

azokból a gyerekekből tisztelettudó, jólnevelt állampolgárok lesznek, akiknek az adójából ti élősködtök, nem pedig elbaszott, füves, individualista barmokká válnak, amilyenné ti szeretnétek

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2008.10.27. 09:19:06

Szép magyar bolgcím szép magyar jelmondattal/alcímmel.
Akkor a poszt mér magyarul van, baszki?!?!?!
Döntsd már el, kinek akarsz írni.

Thunder 2008.10.27. 09:30:44

tisztelettudó? JÓLNEVELT?????

AGYTATLAN FÉLELEMBEN TARTOTT AGRESSZÍV ÁLLAT!!!! Na az lesz az ilyen gyerekből. köszönhetően a debil fasszopó apjának.
Ezek is homik, csak nem veszik észre. Így vagy úgy, de az összes álmagyargárdás egymás kukiját szopogatja, hogy ők mekkora máyerek.

MINEK??? MI AZ ÉRTELME? faszagyerekeknek akarnak látszani? akkor lehet segíteni az öregeknek, akik a boltba sem bírnak lemenni.
Vagy ők már nem is magyarok? SZÁNALMAS INGYENÉLŐ BUZI GÁRDÁSOK. AZ INGYENÉLŐ APÁTOK, AZ ÖREGEK ADÓJÁBÓL LÓGATTA A PÖCSÉT, ÉS ABBÓL NEVELT ILYEN DEGENERÁL ÁLLATOKAT.
Ha túlteng a tenni vágyás, akkor gyerünk építeni néhány faházat a hajléktalamoknak, vagy segíteni a rászorultakon.

Nem masírozni kell a vakvilágba mert a elbaszott műmagyargárdától mást még nem láttam. Tenni kéne valami hasznosat.

Nem díszmagyarok vagytok, hanem díszbuzik.

eszkep 2008.10.27. 09:36:04

Atyavilág... Ha minden liberális olyan sötét és primitív, mint Thunder, inkább rohanok belépni a Gárdába! lol...

kinot 2008.10.27. 09:41:21

ja, és valószínűleg zsidó is vagy.
ha meg nem, akkor jó úton haladsz felé.
ez nem fajgyűlölet (a zsidó ugyanis nem faj), csak végig kell nézni, mik vannak ott a jobb oldali hasábban.
a belem kifordul a magadfajtáktól, doublethinkes, demagóg, hazug, arcátlan senkiházi banda.
és nem a gárdát védem, ó nem, de szerintem ti minden reggel hálát adtok az ist-neteknek, hogy van egy ilyen szervezet...
ÁTLÁTUNK A SZITÁN!

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.27. 11:00:53

"Subculture · subculture.blog.hu/ 2008.10.27. 08:23:30

Miért tudja az egyik fél megválasztania szavait, a másikból csak a köcsögbuzizsidócigányhuzzálelapicsába jön ki?"

Szerintem olvasd el még egyszer a postot, aztán ezt gondold újra :D

Subculture 2008.10.27. 11:31:19

-Astaroth- · magyarpub.blog.hu 2008.10.27. 11:00:53

"Szerintem olvasd el még egyszer a postot, aztán ezt gondold újra :D "

Az idióta seggfej meg a mérges bassza meg valóban összehasonlítható a ki kell nyírni az összes zsidót, cigányt kijelentésekkel. látom, a tartalmát is érted a szavaknak amikor szövegkörnyezetben vannak...

ctrl 2008.10.27. 11:52:19

Láttam közelről gárdás masírozást.Körülöttük ordibáló cigányokat.
Ahogy néztem őket rájöttem ,hogy semmi differencia nincs közöttük, egyformán fogyatékos mindkét oldal.
Aztán mi van ha már kölkök is vannak a gárdában?A cigányok között is van gyerek bűnöző, erre az oldalra is kell gyűlölködő kis redvás.
Csak azt nem értem miért nem lehet egy nagy területet elkeríteni mindkét gyülekezetnek , oszt adjatok egymásnak.
Bekamerázva minden rekordot megdöntő nézettsége lenne.

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.27. 14:38:59

Subculture · subculture.blog.hu/ 2008.10.27. 11:31:19

Ki kell nyírniről az előbb még egy szó se volt :) Jó, de értem én, ha felhívom a figyelmed arra, hogy az általad preferált oldalon sem mindenki nobel-díjas (sőt!), akkor ráteszel egy lapáttal.

Írhatnám én is, hogy ki kell nyírni az összes (nem is létező) náczit - nesze neked :D

-Astaroth- · http://1500lm.blog.hu 2008.10.27. 14:41:38

Jah és még annyi, hogy radikálisok mindkét oldalon vannak, s egyikük sem az eszéről híres. Az a kijelentésed, hogy többet foglalkoztok elmétek pallérozásával, meg egyenesen hajmeresztő. Ha ez valóban így lenne, nem az vezetné(?) az országot, aki.

FoLib · http://friendofliberty.freeblog.hu 2008.10.28. 22:11:09

igor.h: Nem nagyobb, mint te.

Epikurosz: Tanulj nyelveket! Hazugság? Hamisítás? Miért is? Amúgy pedig geci vagy te, baszd meg!!!

oxFFFF: Seggfej! Annyira kiérleltek az érveid... Húzzál a francba... Ha nem tetszik, ne olvasd. Bár kérdés, hogy olvasni tudsz-e?

Midnight coder: Bérretegő? (nyelvújító vagy, höhh?) Miről beszélsz? Mitől félnék? Tőled? Te kis szánalmas senkiházi! Egy nagy szart! Midnight? Sötét vagy, igen, mint az éjszaka! Tökéletes névválasztás. Gratulálok!

eszkep: Elég szegényes lehet a szókincsed. Alacsony az értelmi színvonalam? Hozzád képest nem hiszem. Találj már ki valami újat. Ezt a dumát már elsütötted egyszer.

kinot: Magamfajta? Doublethink? Demagóg? Hazug? Arcátlan? Senkiházi? Anyád! Kifordul a beled? Okádj! Örülök neki!

Mikrobi 2008.11.05. 23:18:20

Friend, mekkora egy pöcs vagy! Ez neked hitlerjugend? Ezek sima tüntetők és a Gyurcsány megérdemli, hogy kapjon pár Molotov-koktélt!
süti beállítások módosítása