HTML

'THAT GOVERNMENT IS BEST WHICH GOVERNS LEAST.'

legutóbbi hozzászólások

  • bandiras2: Most látom csak a dátumot. Kissé le vagyok maradva... (2021.02.15. 20:30) Ayn Rand: Fogoly lelkek. Mikor lesz újrakiadás?
  • 957: Helló szerintem is faszság az alanyi jogú állami juttatás, (alaból) de a csirkefejért sorba álló ... (2010.01.01. 18:52) Tessék választani!
  • luckyfighter: már bizonyos hogy a leköszönő bajnai kormány is hasznosítja az észt szagügyi minisztérium tárcaköz... (2009.12.30. 22:57) Fingadó
  • Aptyuka2: Én is nagyon sajnálom. Sok sikert kívánok! (2009.01.13. 14:22) Függöny
  • Toxicus: @Friend of Liberty: Ilyen hozzászólás után kritizálod valaki stílusát? Az olcsó ironizálásod is cs... (2009.01.08. 18:28) Nő a tét

Tessék választani!

2008.12.17. 20:13 :: Friend of Liberty

Valamiért sosem szorult össze a szívem a csirkefejért sorban álló nyugdíjasok látványától. Biztos érzéketlen vagyok szociálisan. Ugyanakkor miért is járnak nekik ingyen bizonyos szolgáltatások? Ráadásul alanyi jogon? Mert nyugdíjasok. Mert megdolgoztak érte. Mert megérdemlik. Legalábbis ezt mondják a szociálisan érzékenyek. Talán igazuk van, talán nincs. Az utóbbi persze közelebb van a valósághoz. De itt vagyok mondjuk én. Egyre messzebb a nyugdíjkorhatártól, hiszen hiába öregszem, a nyugdíjkorhatár folyamatosan emelkedik. Én miért vagyok kevésbé érdemes az állami csöcsre? Tulajdonképpen alig keresek jobban egy átlagnyugdíjásnál. Félreértés ne essék. Semmi szükségem az állam csöcseire. Elvagyok. Persze nem azért, mert olyan kurva jól állok anyagilag. Mindig is úgy gondoltam azonban, hogy illendő fizetnem azokért a szolgáltatásokért, amelyeket igénybe veszek. Amire nincs pénzem, azt nem veszem igénybe. Ha sikerülne addig eléldegélnem, nyugdíjasként sem vetemednék ilyesmire. Egyszerű, nem? Valahogy sosem ment le a torkomon az ingyenebéd. Ráadásul rengetegen dolgoznak, közben pedig, durcásan ugyan, de fölveszik a nyugdíjukat is. Hogy basznák meg. Ha rajtam múlna, válsztás elé állítanám őket. Nyugdíj vagy fizetés. Mert a kettőnek egyszerre nem volna szabad járnia. Ha már egyszer annyira aggódnak egyesek a költségvetés egyensúlyáért. Olvastam egyébként az alkotmányt, de nem emlékszem olyasmire, hogy a piacra járás alkotmányos jog lenne. Tessék tehát fizetni a tömegközlekedésért. Vagy tessék bliccelni, ha másképpen nem megy. Meg aztán én valószínűleg gyakrabban járok kiállításokra, mint az átlagnyugdíjas. Nekem teljes árú belépőt kell vennem, őket bezzeg ingyen beengedik. Miért is? Nehogy már én fizessem mások hétvégi kikapcsolódását. Nekem sem fizeti senki. Én úgy tudtam, az államkassza nincs annyira jól eleresztve anyagilag, hogy szívlapát segítségével kellene megszabadulni a pénzkötegektől.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://friendofliberty.blog.hu/api/trackback/id/tr24828635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Subculture 2008.12.19. 20:12:22

A "pusztán" nyugdíjasnak nem jár ingyé az utazás... 50%, ahogy diákoknak is. (Csak a diáknak többnyire nincs keresete), ha nappali mellett össze is tud szedni egy kis pénzt, el is megy a megélhetésre az is. tudom, hogy a nyugdíjasnak nincsenek szülei, de akiket eddig én megismertem, rengeteg pénzt meg csokit vágtak többnyire az unokákhoz. akinek meg az átlagbér alatt vana fizetése, azt nem értem, minek annyival olcsóbb minden... Kevés 60 feletti még lakáshitelt fizető nyugdíjast ismerek. meg persze ott a másik véglet, aki tényleg a csirkenyakért áll sorba, akik tényleg annyit keresnek, hogy épphogy van mit enniük. (Azt nem szeretem, ha ezt csúcsidőben óhajtják elintézni és szikrákat szórni rám, hogy én ott a busz másik felében miért is nem állok fel mer tő most száll fel, meg ugye hát az orvoshoz is nyitásra kell odaérni, mert ugye később rengeteg az elfoglaltság.) Nekem csak a pesti nyugdíjasokkal van bajom, minta szándékosan nehezítenék meg a saját életüket...
Ha egyszer nyugdíjas leszek és már nem kell dolgoznom, tuti vmi nyugis helyre költözök majd

Cartman 2008.12.22. 10:29:18

Subculture: 50%, de évente kétszer igénybe veheti a 90%-ot, de ez is csak 65 éves korig igaz, mert onnantól tényleg ingyen utaznak, bárhol és bármikor!

957 2010.01.01. 18:52:59

Helló

szerintem is faszság az alanyi jogú állami juttatás, (alaból)
de a csirkefejért sorba álló nyugdíjas, pont az a szerencsétlen segédmunkás és kishivatalnok volt, aki világ életében szar munkát végzett kevés pénzért.

és persze nyugdíjas Boross Péter , vagy Pintér Sándor, meg a 46 éves rendőrtiszt aki biztonsági céget alapít.

szóval szerintem a farhátra váró nyugdíjas, és a saját céget, kocsit vezető nyugdíjas közé egyenlőséget tenni, butaság.
(nem az van, hogy egy jó fej liberálbolsevik azért sajnálhatja azt aki szarul él?)

amúgy meg ne hagyd abba!
süti beállítások módosítása