HTML

'THAT GOVERNMENT IS BEST WHICH GOVERNS LEAST.'

legutóbbi hozzászólások

  • bandiras2: Most látom csak a dátumot. Kissé le vagyok maradva... (2021.02.15. 20:30) Ayn Rand: Fogoly lelkek. Mikor lesz újrakiadás?
  • 957: Helló szerintem is faszság az alanyi jogú állami juttatás, (alaból) de a csirkefejért sorba álló ... (2010.01.01. 18:52) Tessék választani!
  • luckyfighter: már bizonyos hogy a leköszönő bajnai kormány is hasznosítja az észt szagügyi minisztérium tárcaköz... (2009.12.30. 22:57) Fingadó
  • Aptyuka2: Én is nagyon sajnálom. Sok sikert kívánok! (2009.01.13. 14:22) Függöny
  • Toxicus: @Friend of Liberty: Ilyen hozzászólás után kritizálod valaki stílusát? Az olcsó ironizálásod is cs... (2009.01.08. 18:28) Nő a tét

Az adókrul

2008.07.19. 21:12 :: Friend of Liberty

Benjamin Franklin szerint két dolog biztos az életben, a halál és az adó. Egyelőre azonban maradjunk az adónál, a halálról majd talán legközelebb, hiszen a halál kötelezően választható, adót fizetni viszont korántsem muszáj, elvégre Henry David Thoreau sem fizetett, meg is találta az adóhatóság, ahogy minket is megtalál majd, ha a középső ujjunkat mutatjuk neki.

Fizessünk tehát, önként és dalolva, a kérdés mindössze annyi, hogy mennyit. És mire. Persze ki az a hülye, aki adót akar fizetni? Nyilván vannak ilyen perverzek, közéjük tartozom egyébként én is, hiszen az adófizetéssel önmagában nincs problémám, a mértékével azonban miazhogynagyonis, innen üzenném tehát, hogy bekaphassa mindenki. Mindenekelőtt a magyar állam.

Nem azt mondom, hogy legyen ingyenebéd. Dehogy. Nem szeretném szembeköpni magam. De eddig kétpofára zabált mindenki. Boldog, boldogtalan. De ideje lenne végre eldönteni, hogy mi legyen. Alacsony adók+fizetős szolgáltatások, vagy magas adók+ingyé' minden. Mert a kettő együtt nem megy. Akárhogy is szeretné a népnek nevezett nemistudommicsoda. Még akkor se', ha aranyeret fejleszt magának. Persze meg lehet próbálni. Ahogy eddig is. Legföljebb fájni fog. A műtétet azonban nem fogja fizetni a társadalombiztosítás. Nekünk kell majd a zsebünkbe nyúlni. Ha tetszik. És akkor is, ha nem. Harmadik lehetőség nincs.

Legyen tehát egykulcsos az a nyomorult adó. Legföljebb 20%. De inkább kevesebb. Legalább próbáljuk meg. Mások sem döglöttek bele. Mi viszont bele fogunk dögleni a jelenlegi adórendszerbe. Mer’ öl, butít, és korántsem utolsó sorban nyomorba dönt. És ki akar nyomorba dőlni, ha egyszer van/lehetne más választás is?!?

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://friendofliberty.blog.hu/api/trackback/id/tr15576038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SF · http://reakcio.blogspot.com 2008.07.20. 08:27:32

Azért nem fog csökkenni az adó, mert a kormányközeli mindenféle cégek az állami megrendelésekre "igényt tartanak" és sokszoros áron dolgoznak

Illetve fizetni kell vissza a hitelt, aminek a felvételével meg voltak bízva.

Valami van azért a postban, mert Észak Komáromban is sok minden olcsóbb. De a szovákok ezer más midnent is sokkal ésszerűbben csinálnak, szóval nem az egykulcsos miatt van. Nameg Gömört is láttam, ahol sok félelmetes, Stalkerbe illően lepusztult kisváros van, munka ellenben nincs. Kassa, Pozsony, Zólyom pedig a logisztikai adottságaik miatt fejlődnek szerintem.

Sándor79 2008.07.28. 03:34:57

John Locke féle államelmélet is zsír !!!
Persze annak köze sincs a jelen monopol és oligopol jellegű plutokrata és korrupt, pártdiktatórikus rendszeréhez

rosal 2008.08.10. 22:19:17

Egy kérdés jutott az eszembe! Hogyan lehet a kormánnyal 2006-ban kötött társadalmi szerződésemet felmondani? Az egyik fél törvénysértő módon megszegi a benne foglaltakat! A szerződés ezáltal rám nézve hátrányosan érint, szertném azt megszüntetni...
süti beállítások módosítása